sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Eilen ja tänään







On supertrendikkäiden, hämärien kuvien aika. Tiedättehän, mitä sisustuslehdet tässä kuussa ovat silmien eteen puskeneet: tummaa sinistä, synkkää vihreää, hämäriä kulmia ja tunnelmallisia, mutta lähes pimeän hämyisiä pöytäkattauksia. Tumman tyylin luominen kuviin on ammattilaisten hallitsema, upea taitolaji. Haha, kummasti kuitenkin tuntuu siltä, että kaikki kuluneen kuukauden aikana tehdyt omat valonvangitsemisyritykset kotona ovat lähes poikkeuksetta tyylilajin puhtaita edustajia. ;) Päätinkin tässä räkäpäisyyksissäni, että näiden eilisten, tuskien takana olleiden otosteni ideana onkin ihan tarkoituksella pyrkiä tällaiseen vastavalosynkkyyteen. Kröhm, ettäs tiedätte. Ja mikäpä parempi hetki tähän taiteilemiseen, kuin tämä kuumeviikko, jona löysin vihdoin eukalyptuksen oksia. Kreivin aikaan, juuri ennen kuin kaaduin sänkyyn. Nuo oksat ovat kyllä menneen syksyn sisustuksen darkdark-trendin olennainen osa. En ihmettele yhtään, ovathan ne aivan upeita. Jollain tavalla aavemaisia. Hääkimppu haalean roosan mekon kaveriksi on päätetty. Nuo utuiset oksat ja ohut kultanauha riittävät.




















Meillä on soinut aamuisin 20-luvun jazz. Siihen reippauteen on kipeän ollut hyvä herätä, ja täydellisen aamiaisen siivittämänä olo on hetken ajan tuntunut suht normaalilta. Muistista ei kuitenkaan kannata pudottaa tuskaisia öitä, joina herää kymmenen kertaa kipeän kurkun takia, milloin jäässä, milloin hiestä märkänä. Ehkä tässä siis vielä kestää muutama päivä siihen terveeseen oloon. Harmittaa vietävästi olla töistä pois, mutta kukapa mua tällaisena siellä kestäisi. 

Eilen veli perheineen kävi piristämässä meitä Helsingin-reissullaan. Vääntäydyin hetkeksi kaupungille heitä vastaan, mutta tarjoilut meillä olivat oloni mukaisesti miehen tekemää vihersalaattia lukuun ottamatta läheisen pizzerian ja Fazerin leipomia. Ihana ilta, eikä mun spagettimaisuuteni haitannut, sillä muutkin olivat väsyneitä. Pääkaupungin riemut vaativat turistilta veronsa, ja telkkarin edessä loikominen suurella sohvalla sopi kaikille. Mikä parasta, saimme ujutettua viimeisenkin ylimääräisen televisiomme ulos asunnosta toisten kainalossa. Tai no, teknisesti yksi ylimääräinen on vielä meillä, mutta se pääsee jouluna uuteen kotiinsa. Mahtavaa.









Tänä aamuna piti ottaa ikkunalaudan kasvista uusi kuva, sillä taivaalta satoi valkeaa. Eilen ensimmäiset ripaukset olkapäällä eivät vakuuttaneet, mutta nyt voi jo sanoa, että lunta on oikeasti satanut. Kaunista.






Pumpulimaista sunnuntaita.

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Suvi. Toivottavasti teillä on taas sähköt.

      Poista
  2. Helsinki on vissiin jakaantunut jotenkin lumen osalta, sillä täällä ei näy yhtään. Liukasta kuulema on kuitenkin. Yällä satoi räntää vaakatasossa, mutta eihän se semmoinen märkään maahan tartu...

    Pikaista paranemista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko päivän aikana tullut teillä päin lunta? Me ajeltiin iltapäivällä käväisemään keskustassa, ja lunta näkyi aamun jäljiltä maassa vielä viidenkin maissa. Hmm. Keskustasta länteen päin sitä on siis tainnut tulla.

      Kiitos. <3 Toivottavasti vielä huomisen nuokkuminen riittää parantamaan kuntoon.

      Poista
  3. Todella ihana tuo oksa <3 Pikaista paranemista sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noita on ilmeisesti useampaa lajiketta, mutta tämä ainakin on tosi nättiä.

      Kiitos, kova on paranemisyritys. <3

      Poista
  4. Ihanaa hämyä :-) Meillä ei ole vieläkäääään lunta, tänään oli sentään vähän heikot huurteessa, eli pakkasen puolelle on jo päästy. Mutta se lumi, mitä instgram ja some muutenkin on pullollaan, missä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lyde. <3 Toivon teille lunta pianpian! Meiltä kuulemma sulavat nämä vähätkin lähipäivinä pois, että ei voi täälläkään hurrata kuin sillä hetkisen lumisateella. ;)

      Poista
  5. Tunnelmallisia kuvia<3 Täällä Keski-Suomessa on lunta on älyttömästi (omaan makuuni ihan liikaa) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi. <3

      Nyt kyllä nainen nautit siitä lumesta, joka kolallisesta, meidän vähälumisten paikkojen asukkienkin puolesta. ;D No ei, liika on liikaa, joka asiassa. Ja esim. sähkökatkot lumen takia on tosi ikäviä.

      Poista
  6. Oi, tulossa on ihana hääkimppu ja varmasti persoonallinen ! Mahtista vaihtelua "tavallisiin" kukkiin :)

    Pumpulimainen sunnuntai onkin ollut, lepoa pehmoisissa lakanoissa yövaatteissa...koko päivän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just katoin googlesta muutaman eukalyptus-saunavihdan kuvaa. Pitää ehkä hieman antaa ohjetta kukkakauppiaalle... ;D

      Ihanaa, kun oot saanut nauttia päivästä lakanoissa. Toivottavasti ilman kipuja ja hyvällä tuulella. <3

      Poista
  7. Ihanalta näyttää! Eiks ookin ihme vaikutus tolla lumella? Toivottavasti voit jo paremmin ♥ Lähetän halauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos halauksista, Sally. ♥ Heti tuntuu olo paremmalta. :)

      Jep, lumi on kyllä yksi taika-aine. Heti tulee innokas ja odottava olo. Piristyy.

      Poista
  8. Kivoja kuvia! Lumi on ihanaa ja piristää kovasti. Paranemista sulle ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana. :)

      Joo, lunta saa tulla lisää koska vain. Jos vaikka hieman tasaisi muun maan lumimäärää satamalla tännekin välillä. Sillä lailla, että jotain jäisi oikeasti maahankin.

      Kiitos, nämä sun ja muiden ihanat viestit taatusti parantavat. ♥

      Poista
  9. Hyvin sä vedät! Hääkimppu-idea kuulostaa täydelliseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Karin! Mähän oon ihan tumman trendin aallonharjalla, sitäkö tarkoitat? ;) Ei ku kiitos, mä koetan saada tuon hääkimppuidean jalostumaan saunavihta-lookista hieman sirompaan, niin hyvä tulee.

      Poista

Kiva saada postia. :)