lauantai 9. marraskuuta 2013

MattopöllöMulla on ongelma mattojen kanssa. A problem. Ne ovat tosi kauniita muilla, mutta heti tulee ryppyjä tunteisiin, kun tuon matosen omaan kotiin. Ne ovat suuria ja vaikeasti liikuteltavia, vaikka kummasti itsekseen seilaavatkin aina vinoon stoppareista huolimatta. Niiden puhdistaminen on työn ja vaivan takana. Kompastuttavatkin, jos ovat paksuja. Alkaa pian ahdistaa, ja kohta matto koristaakin jonkun kaverin lattiaa. Kokemusta on niin ostetuista kuin itse tehdyistä matoista. 

Viime kotiini ei suuria mattoja saanut sovitettua minnekään, ja tässä nykyisessä olen ajatellut kauniin lattian puhuvan puolestaan. Kuitenkin alkusyksystä iski blogeja lukiessa taas mattokaipuu. Jos joku muu imuroisi kodin, ulkoiluttaisi maton ja veisi sen tarvittaessa pesulaan, olisin varmasti villaunelman omistaja. Annon Pandora ja Ikean Stockholm Rand olisivat suuremman kodin kauniita katseennappaajia, eikä haittaisi yhtään, vaikka ne joka viidennestä huushollista löytyvätkin. Ehkä pääsisin jopa noiden mattojen valkean sävyn kellertävyydestä yli. Jossitella voi aina, mutta tällä hetkellä ei siis ole suurta mattoa, eikä tähän kotiin varmaan tulekaan. Silti kaipaan jotakin.

Tyhjiötä täyttääkseni yritän keräillä pikkumattokokoelmaa ruokapöydän alle. Niitähän nyt voi sentään hankkia, ja voisi tulla aika kiva, jos löytyisi tarpeeksi monta kaunista. Edullisiakin ovat pinta-alaansa nähden. Kaksi mattoa olen jo kotiin tuonut. House Doctorin Block-kuviomattosen seuraksi tuli pari viikkoa sitten Hemtexin siniharmaa nahkainen. Vitsi se on kiva. Pehmoinen, ja pysyy hyvin paikallaan.


Otin matolla kuvat kaverille lahjaksi tekemistäni helminauhasta ja rannekorusta. Tummanharmaasta, kauempaa miltei mustasta matosta paljastui lisävaloa käyttäessä aikamoinen sävykirjo


Ja voihan puiset pöllöt. En voinut jättää niitä Tigeriin. Laitan vaikka joulupakettien koristeeksi.

Joskohan tässä yrittäisi hankkiutua ihmisen näköiseksi ja lähtisi myöhäiselle brunssille ystävän kanssa. Sen jälkeen kutsuvat Korjaamon designmarkkinat. Sovin juuri itseni kanssa, että eilinen (murh, töissä vietetty) sairaspäivä oli sitten tällä erää viimeinen. 

Lauantai-iloa!3 kommenttia:

 1. No voi rähmä. Mites multa meni noi designmarkkinat nyt ihan ohi :( Ja oltais vielä oltu kaupungissakin tää viikonloppu.

  Matto hommat ei todellakaan oo helppoja. Meillä oli ongelmana löytää tuohon halliin tarpeeksi suuri matto. Ja nyt sitä pirun Pandoraa näkee tosiaan joka kodissa. No tykkään kuitenkin. Sulla ei oo kyllä huolta, kun on niin kaunis lattia! Tahtois itsellekin. Mut sen laittaminen ei mee ihan yhdessä hujauksessa… jonain päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih! :( Korjaamokin on about teidän hoodeilla, eikös? Mullakin olis kyllä mennyt ohi, ellei joku olisi blogissaan vinkannut. Ja Ornamon myyjäiset + Design Forumin -20% -viikonloppu tulivat tietooni kaupungilla kaveriin törmätessä. Mietiskelinkin, että kylläpäs mä oon kartalla. ;) Mutta ei netti-Hesarissa ole mainoksia. Tai jos on, en ole koskaan niitä lukenut.

   Pandora on ihana ja piste. Vaikka se olisi joka kodissa. Nauttikaa. :) Ja joo, katselen kyllä ihan iloisena omaa lattiaani, varsinkin tälleen hämäränä vuodenaikana, kun kaikki epäkohdat eivät hyökkää samaan aikaan silmille. ;)

   Poista
  2. Joo. Se ois ihan kävelymatkan päässä. Mur, mar ja pah.
   Noooo… säästyipä rahat. Voin napata niillä loppuviikosta minttukaakaota Levillä ;)

   Niin siis sunhan ei tosiaan tarvii ollenkaan teettää/ tehdä mitään lattiaremonttia, jos hommaat vaan pimennysverhot. Kiinni vaan kesälläkin ja tunnelma on taattu ;)

   Poista

Kiva saada postia. :)