lauantai 16. marraskuuta 2013

11 + 11 kysymystä = ähky ;)
Sain 11 kysymyksen haasteen Koti Aurorassa -blogin Johannalta. Laiskistelin ja sairastelin, ja ennen kuin ehdin ryhtyä vastaushommaan, pyysi myös Kohta kotona -blogin Neela minut mukaan hyvin samantapaiseen, vähemmän tunnettuja bloggaajien kerro itsestäsi -haasteeseen. Eiköhän siis ole aika ottaa hirveä sarvista (eli uteluja kysymysmerkeistä) ja vastailla. Räkäpäisyys (järjetön niiskuflunssa päällä) saattaa näkyä vastauksissa, mutta ei kerrota kenellekään. Kiitos, kivat Johanna ja Neela! Vastaan samalla teidän molempien kysymyksiin. Elämä lyhyt, postaus pitkä, mutta jaksaa, jaksaa! Kahvikuppi silti käteen, suosittelen.Haasteen säännöt:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa.
(Neelalta saamassani haasteessa haastetaan 5 alle 100 lukijan blogin kirjoittajaa.)
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.


 

11 totuutta minusta:


 1. Tykkään hurjasti laulaa, ja onneksi saan työssäni päivittäin niin tehdä.

2. Olen töissä koulussa, ja mulla on huima määrä pieniä oppilaita, minkä vuoksi en soisi blogini löytyvän hakukoneiden kautta koko nimelläni. Siksi käytän täällä vain etunimiä. Haluan muutenkin omalta osaltani suojella herkässä iässä olevia lapsia internetin ihmemaan kurjilta puolilta, ja vaikka omat sisustustekstini eivät varmasti sieltä karmeimmasta päästä nettisisältöä olekaan, en tahtoisi tuottaa minkäänlaista ihmetystä noiden tuttujen ja tärkeiden pikkuisten mielille.

3. Nykyään mua lievästi kauhistuttaa ajatus toisen kanssa asumisesta, sillä olen sisustajana, ja tavaran suhteen muutenkin, aika ehdoton. Haluan sanoa viimeisen sanan, jopa kuorimaveitsen ulkonäöstä. Kamala nainen! :D Ei se nuoruudessa ollut niin nuukaa, ja opiskeluaikaisessa parisuhteessa sitä vielä sai pidettyä suunsa kiinni miehen "kauniista" atk-pöydästä sun muusta. Mutta kyllä kai niinäkin vuosina ehdittiin melkein koko sisustus vaihtaa mun mielen mukaiseksi. Onneksi en ole muissa asioissa yhtä ehdoton. Joskin epäoikeudenmukaisuus ja epäreiluus vievät mut saman tien yli laidan.

4. Jokaisen ostamani kodin esineen ulkonäön täytyy miellyttää esteetikko-minää. Harkitsen siis hammastahnankin ostoa hetkisen.
5. Edellisestä seuraa, että toivon, ettei mulle osteta lahjoja, elleivät ne ole syötävää, leikkokukkia tai (kuohu)viinipulloja. Multa saa myös hyvin mielellään kysyä, mitä haluan. Lista kyllä löytyy. ;)

6. Jo lapsena, varmaan ollessani noin yksitoista, vanhempani alkoivat antaa joulu- ja synttärilahjamme rahana. Näin saimme siskon ja veljen kanssa ostaa mitä halusimme, ja hutiostoksia tai turhaa tavaraa ei tullut (ainakaan vanhempien hankkimana).

7. Välillä saamattomuus ja laiskalisko iskee, ja mun on tosi vaikeaa aloittaa tai jatkaa jo aloitettuja juttuja. Projekteja onkin kesken liuta. Varsinkin remonttipuolella on vaikeaa saada näillä "taidoilla" yksin mitään aikaiseksi.

8. Mulla on meidän talossa kaksi tyhjää varastotilaa. Silti yritän koko ajan päästä ylimääräisestä tavarasta eroon. Taistelu kohti pelkästään välttämätöntä vain tuppaa tökkimään aina, kun silmiin osuu jotain uutta ja kaunista ja luonnollisesti tuiki tarpeellista. ;) Myyn pari kertaa vuodessa kirpputorilla tarpeettomia tavaroita ja hutiostoksia, ja olenkin aivan rakastunut kirpputorikonseptiin. Tosin ostan itse kirpparilta harvoin mitään, sillä yleensä kannan kuitenkin ostokseni taas seuraavalla myyntikerralla takaisin pöydälle.

9. Asun ensimmäisessä omistusasunnossani, jossa on 42 neliötä. Talo on rakennettu 1920-luvulla, ja leveät ikkunalaudat, lautalattia ja hippusen nykyajan talojen tyyliä korkeammat huoneet miellyttävät mua suuresti. 

10. Innostun ajoittain kokeilemaan milloin minkäkinlaisten käsitöiden värkkäystä, mutta yleensä en kestä katsella tekemiäni tuotoksia kotona. Lahjoitan ne siis eteenpäin. Sorry, kaverit. ;)

11. Olen (muutenkin) vähän hassu. Ja ehdottomasti höpsö. Käytän puheessa kummia sanaväännöksiä ja osin ihan omiakin sanojani. Hymy on herkässä, vaikka perusilme onkin aika jyrkkä. Tykkäisin, jos se olisi hymyilevämpi, mutta ei se vain ole. Enemmänkin pohdiskeleva, ikään kuin suuriinkin ajatuksiin vajonnut (harvoin totta ;). Lisäksi olen parantumaton romantikko, jonka toivo juuri itselle sopivasta, kauniista onnesta ei kompastele.


Vastaukseni Johannan kysymyksiin:


1. Lempiesineesi kotonasi?

Apua. Ai yksi vain? Tällä hetkellä varmaan edesmenneen tätini hymypatsas.

2. Onko sinulla sisustuksessa jokin punainen lanka?

Rakastan skandinaavista selkeyttä. Minimalismi ihastuttaa, mutta kodeissa on mielestäni oltava myös lämpöä. Pyrin välttämään liiallista rönsyilyä, mutta välillä on kokeiltava pikkiriikkinen hippunen runsauttakin. Tasapainon vuoksi.

3. Lempiväri sisustuksessa?
Taasko vain yksi? ;) Mutta porsas sanoikin monta: Valkoinen, musta, harmaa, koivu ja metallisävyt. 

4. seuraava hankintasi kotiin?

Kaiutin musiikin kuuntelua varten. 

5. Oletko jouluihminen?

Enpä oikeastaan, vaikka kyllähän joulu aina vatsaa kutittaa. Olisi varmaan aivan eri asia, jos mulla olisi perhe. Vietän jouluni sukulaisilla, joten kotia en koristele juuri mitenkään. Syystalvisin lyhdyt, kynttilät ja valkeat valot tuovat tarpeeksi tunnelmaa. Yleensä lopetan kynttilöiden polttamisen uuteen vuoteen.

6. Lemppari-shoppailupaikkasi?

Kodin esineissä Kööpenhamina, Tukholma ja Helsinki. Vaatepuolella Helsinki. Helsingin liikkeistä sisustussuosikkini ovat Pino, Granit, Nudge ja Peroba. Europpalaiset nettikaupat saavat myös eurojani.

7. Yksi suosikkiblogisi?

Aina vain yksi! ;) Lauran Sateenkaaria ja serpentiiniä

8. Millainen on unelmiesi talo?

Kerrostalo Ullanlinnassa. Hissi toimii, ja mun asunto on sen verran ylhäällä, että mulla voi olla oma kattoterassi. Vaikkapa makkarista ranskalaisilla ovilla. :) Kuitenkin huoneet ovat korkeat, ja ikkunalaudat leveät. Oi. Ikävä vanhaan kotitaloon iski välittömästi! 

9. Kaupunki vai maaseutu?

Niin kauan, kun lapsia ei ole, takuuvarmasti kaupunki.

10. Auto vai polkupyörä?

Mulla on vain polkupyörä. Tulevalla aviomiehellä saa olla auto. ;)

11. Musta vai valkoinen?

 Saako ottaa molemmat? Otan molemmat.


Neelalta saamani haasteen säännöt: 

1. Kiitä haasteen antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta sen sait.
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin.
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle.
4. Valitse viisi blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.


Vastaukset Neelan kysymyksiin:


1. Ostatko mieluummin uutta vai kunnostatko vanhaa?

Täytyy sanoa, että uutta tulee ostettua enemmän. Käytettynä ostettu menee valitettavasti hyvin usein takaisin kiertoon. No, ei sentään koskaan roskiin.

2. Kun ostoksia teet, suuntaatko ennemmin kaupoille vai kirppareille?


Kaupoille. Jostain mystisestä syystä kirppariostoksistani 90 % päätyy takaisin kiertoon.

3. Mitä sisustusohjelmia seuraat telkkarista?


En mitään. Tai tällä hetkellä kelaan pikana boksilta Suomen kauneimman kodin. Välttelen niitä Hannan ihastuksen kiljahduksia. ;) Aikoinaan rakastin T.i.l.a.:a ja Markon ekaa ohjelmaa.

4. Suolaista vai makeaa?


Suolaa!

5. Jos olisi pakko valita, pitäisitkö mieluummin blogia, jossa olisi pelkästään kuvia vai pelkästään tekstiä?


Tykkään kuvista, mutta en tiedä valokuvauksesta mitään. Katselisin muiden blogeissa kuvia, mutta itse kirjoittaisin.

7. Kulta vai hopea?


Nyt panit pahan. Aina ennen hopea, tänä vuonna kulta. Damn you blogs! :D

8. Mikä on parasta talvessa?


Pulkkamäki. Mullapa on pehmoliukuri!

9. Mikä on turhin ostoksesi, jonka olet viimeisen puolen vuoden aikana tehnyt?


Jaa-a. Mahtoi olla halogeenilamppu, joka ei sopinutkaan valaisimeen. Nyt se koristaa kirpparipöytää.
10. Valitse tuosta yltä minulle esitetyistä kysymyksistä mieleisesi ja vastaa siihen.

Oletko enemmän aamu- vai iltaihminen? -Aamutyyppi, vaikken ihan kuudelta heräämisestä nautikaan. Aamuissa on jotain niin ihanaa, kun kaikki on edessä ja aurinko kutittelee. Voisin aamukahveilla (verbi) koko päivän.

11. Huomasitko että kysymys numero 6 puuttui kokonaan? ;)


Jep.


Omat kysymykseni haastetuille:

1. Mikä potkaisi sinut aloittamaan bloggauksen?
2. Maailmanrauhan lisäksi, mitä toivot joululahjaksi?
3. Jos saisit sisustaa minkä vain paikan Suomessa, mikä se olisi?
4. Parasta elämässäsi tällä hetkellä? Mistä nautit eniten?
5. Minne menet, kun haluat rauhoittua?
6. Mikä maailman kaupungeista viehättää sinua eniten ja miksi?
7. Millainen sisustaja olet?
8. Mitä kirpputorit sinulle merkitsevät?
9. Mikä on erityistaitosi? Muista, että kaikilla on sellainen - pieni tai suuri, tai monta!
10. Mitä hankit viimeksi kotiisi?
11. Mistä kotityöstä tykkäät eniten ja miksi?


Haastan mukaan postaukseni alussa ensimmäisenä mainituilla säännöillä seuraavien yhdentoista inspiroivan blogin kirjoittajat:

ImMaterialisti
Form follows function
Kodin kulmia
Lumon valkama
Mustalla
Nordland 146
Pisaroita
Valkoinen soihtu
Villa Bohemian  
Valkoinen divaani

Iloista illan jatkoa, huomiseen!


Kuvat keräsi: The Minimalist

15 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, pahan pistit, mutta laitetaan toteutukseen!

  VastaaPoista
 2. Olipas hauskaa luettavaa. Meissä on paljon samaa ja paljon erilaista. Mäkin taidan tästä lähtien miettiä tarkemmin minkä hammastahnan kaupasta ostan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Hammastahnahyllyllä tulee ruuhkaa, kun kaikki arvioivat ulkonäköä. Pitelevät tuubia käsivarren matkan päässä ja tarkastelevat tiukkailmeisinä. ;D Mut hei, onhan ne aika rumia katsottavia. Viimeksi ostettiin veljen vaimon kanssa tahnaa Tallinnasta, kun oli kivat värit ja timangin kuva. Tosin tuskin Ninni sitä tahnaa ulkonäön perusteella osti. ;)

   Poista
 3. Voi Silja ♥

  Tää oli kiva. Mielenkiintoista lukea lisää susta ja sun hammastahnasta ;) Samat on olleet ongelmat mullakin. Juuri viime viikolla muuten kaadoin pyykinpesu- ja huuhteluaineet lasipulloihin, kun ne muoviset värikkäät oli niin kamalan rumat.

  Mun sydän hyppäsi sitten kurkkuun tuossa puolessa välissä postausta. Ihana sinä, kiitos kauniista sanoista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Laura! Sen siitä saa(t), ku oot aina niin positiivinen ja kannustava. :)

   Ostin muuten äsken uuden hammastahnan. ;D Oi, laita kuvia niistä sun pesuainepurkeista. Ovat varmaan hienot. Itsekin oon harkinnut, mutta toistaiseksi oon kestänyt tilanteen ostamalla vain niitä pienimpiä ja siroimpia pulloja, jotka säilytän ovien takana piilossa. Voihan esteetikon elämä ja ne teatraaliset eleet, kun huomaa, että hammastahnatuubikin täytyy näköjään suhauttaa itse oikean sävyiseksi! ...Hei kamoon kaverit, minne te meette...? ;D

   Poista
  2. Meillä on tuo kph niin minipieni ja sinne pitää mahtua kahden tavarat. Täällä tasapainoillaan siis säilytyskalusteiden koon kanssa. Oon just tekemässä sinne uutta mattoa ja maalaamassa jo olemassa olevaa lipastoa. Peili pitäisi vielä uusia. Sit kuvaan :) (Tilasin jo sellaisen valonheittimen Verkkokaupasta, että pitäisi pimeälläkin onnistua)

   Poista
  3. Hahaa, oon itsekin miettinyt remppavalon hankkimista. ;)

   Poista
  4. Ei oo totta! Mä siis tilasin sellaisen kirkasvalo/luonnonvalo-valaisimen. Eikä käynyt pienessä mielessä edes, että remppavalo voisi käydä tähän tarkoitukseen. Sellainen luonnollisesti löytyy tuolta siivouskomeron ylähyllyltä :D Eikun testaamaan...

   Poista
  5. Haa, ja nyt se siellä kirkasvaloilee kunnon valonheittimen kanssa. Naurattaa, kun kuvittelen sut kiilto silmissä virittelemässä kamoja kylppärikuvaukseen. Jei!

   Poista
  6. Hihii :D

   Kohta kohta... Ensin pitäis saada itseeni virtaa ja maalata se lipasto + niiden lasipurkkien korkit, tehdä matto ja löytää se uusi peili. Saa nähdä maltanko tehdä loppuun ennen näyttämistä ;)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Pannullinen aamukahvia keitettynä ja nyt kysymysten kimppuun :)

  VastaaPoista
 5. hauskoja vastauksia sulla, oli ilo lukea! :) ja kiva että otit haasteeni vastaan ja toteutukseenkin meni näin nopeasti. tunnistin sun vastauksissa paljon itseänikin, hassua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun muistutit mua tekemättömistä hommista. ;) Tämmöisiä me sisustajahörhöt kai kaikki ollaan, hiukan tavallista tarkempia esteettisen seulamme kanssa. Vai olivatko ne niitä kohtia, joissa huomasit yhteneväisyyttä? :)

   Poista

Kiva saada postia. :)