tiistai 30. kesäkuuta 2015

Keittiöremonttikuulumisia ja arvonnan voittaja







Alkuun hämäykseksi jotain kivan näköistä, eli viikonloppuruokaa ja kukkia. Loput kuvat kun ovat tänään vähemmän hehkeitä. Miehen sisko käväisi sunnuntaina kylässä, ja instagramista samana aamuna nappaamani idea pääsi toteutukseen salaattilautaselle. Bataattihampparit siis. Meillä oli paistettujen bataattiviipaleiden välissä halloumia, tomaattia, vihreitä papuja, paistettua paprikaa ja pestomajoneesia. Päällä rapeita pepperonilastuja, ja mulla ihan pakosta kyljessä vielä bbq-kastiketta. Niin, ja tuo ekstrajuusto, en tiedä, mistä sekin ajatus lähti halloumihamppareiden ollessa kyseessä. Sunnuntai kai huijasi.




Niin, katsokaas kun tuolloin oli vielä keittiö. Toki hieman jo kenttämoodissa, sillä pistorasiat oli poistettu, ja saarekkeelle kasattu jatkoroikan läheisyyteen koko "kahvikeskus". Oli miten oli, ruuanlaitto onnistui vielä tämän säntäilijäkokin perustyylillä.








Vaan nyt näyttää tältä. Tai no, maalarit ovat jo aloittaneet. Hetki sitten soitettiin, että keittiön osat tulevat tänään. Hieman järkyttyneet tunnelmat mulla kieltämättä on täällä kotini vankina kököttäessä, kysymyksiin vastaillessa, päätöksiä tehdessä, tavaraa vastaanottaessa ja miettiessä, pitääkö aikataulu ja millainen tulos on. Myönnän olevani kateellinen miehelle, joka pääsee töihin, lounaalle, vessaan jne, mutta toki voisi mennä huonomminkin. Itkettäisi oikeasti, jos pitäisi tehdä muutostyöt itse. :D




Ja mitäs täällä nyt sitten tapahtuu? Koko keittiö kattosäleikön alapuolelta lattianrajaan maalataan samalla viileän valkoisen sävyllä kuin asunnon muutkin seinät. Peräseinän alakaapistoa jatketaan matalana vasempaan seinään saakka. Yläkaappeja ei enää tule, ja tilalle ladotaan valkoinen 15 x 15 cm:n laatta mustalla saumalla. Keittiön kaapit ja tasot sekä saareke saavat mustan laminaattipinnan. Tasot ovat sitä HTH-Keittiöiden kivaa uutta laminaattia, johon mahdollisesti tulevat naarmut saa kuulemma korjattua silitysraudalla.  Allas on musta, ja hana se upea messinkinen. Saarekkeen olohuoneen puoleiset ovet jäävät toistaiseksi odottelemaan, että löydän puusepän, jolla on aikaa tehdä meille vaneriset ovet. Saa huikkailla, jos tietää jonkun, jolla olisi vielä kesällä aikaa. Siitä myöhemmin lisää, vähän on lopputuloksen kehittelytyö vielä kesken. Vaneria on nyt kuitenkin saatava, ja siitä lähdetään. Liesituuletin jää myös odottelemaan uuden löytymistä. Kaikkea ei näköjään todellakaan voi saada valmiiksi kerralla. Musta jääkaappi tulee perjantaina, mikroaaltouuni tänään, samoin induktiotaso. Ideaalitilanteessa mikro menee piiloon yhteen kaapeista, mutta pelasin varman päälle ja tilasin mustan ja nätin. Niin nätin, kuin nyt mikro vain voi olla. ;) Vanhat uuni ja astianpesukone jäävät paikoilleen. Pinnoittelen pesukoneen etupaneelia vaikka kontaktimuovilla, jos rosteri häiritsee liikaa silmää. Uuni ei näy olohuoneeseen päin, joten sen ulkonäöstä ei tule ongelmaa. Ja vaikka kuinka hakisi vain ja ainoastaan niitä tiettyjä sävyjä, niin aina jää jotain silmää hiertävää näkyviin. Niin kuin vaikka armaan Moccamaster. ;)

Vanhasta keittiöstä sain myytyä hienosti osia. Hih, siinä puuhassapa nämä alkukesän arkipäivät ovatkin menneet uuden ilmeen suunnittelun ohella. Tiskipöytä hanoineen, yläkaapit, suuri sivukaappi ja jääkaappi on myyty. Mikrollekin löytyi uusi omistaja. Viime hetkellä tajusin laittaa tarjolle myös keraamisen liesitason, jos joku vaikka kesämökilleen sen tahtoisi. Vaikeimmat kaupattavat, eli yksittäiset kaapinovet ja laatikostojen etusarjat, taitavat mennä kierrätykseen saarekkeen tason ja seinämien kanssa, mutta lopulta se tuntuu aika pieneltä sen rinnalla, että olisi heittänyt kaiken sorttiin. Jos nyt joku siis kaipaa hyväkuntoisia, valkoisia, tammiviilureunaisia laminaattiovia (korkeus 70 cm, leveys 59,5 cm), saa huutaa hep ja pian. Täältä voi hakea. Samoin sen liesitason.

Eilen illansuussa karkasimme kaaoksesta hetkiseksi Vanhankaupunginkoskelle, Koskenrannan terassille paistattelemaan. Mitähän tänään keksisi? Juoksulenkki ainakin varmaan haihduttaisi pahimmat maalihuurut. Mutta ensin odotan ne kaikki päivän paketit. Jahas, maalarit lähtivät lounastauolle, joten ehkäpä kaivan minäkin pakastimesta thaikuution.


Kiitos innokkaille Innoluxin Pasila-valaisimen arvontaan osallistuneille.
Tässä lotossa voitti tänään Amelia. Lämpimät onnittelut!



15 kommenttia:

  1. Kyllä teille tulee aivan varmasti upea keittiö! Kuulostaa nimittäin semmoiselta, että muuta vaihtoehtoa ei ole<3 Tsemppiä keittiön odotteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi tsempistä. <3 Joo, hyvä siitä tulee, aivan ihana. Ai niin, valaistuksestahan mä en muistanutkaan vielä kertoa mitään. No, ehkä voin näyttää siitä osan ensi postauksessa. Voi että, nyt alkoi taas into nousta! :)

      Poista
  2. Kuulostaapa upealta nuo suunnitelmat! Yläkaapittomasta keittiöstä haaveilen minäkin, en nimittäin jaksa sitä kurottelua ja tuolien päällä kiipeilyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miina. :) Mulla oli parin napakan keskustelun takana tuo yläkaappien saaminen pois, mies kun ei oikein kai vieläkään usko, että pärjätään ilman niiden tuomaa lisätilaa. Näppäränä tyttönä myin pari kaapillista astioita pois todistaakseni toisin. :D

      Poista
  3. Onpa hienot suunnitelmat! Keittiöstä tulee tosi upea. Odotan innolla! Ja mahtavaa, että myit tarpeetonta. Hatunnosto ekologisuudesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilja. Toivon niin, että oon nähnyt kaiken etukäteen "oikein", ja tulos vastaa visiotani. :)

      Mä en siedä tavaran heittämistä roskiin. Silti en kykene sellaiseksi ekoihmiseksi, joka käyttää ulkonäöstä huolimatta loppuun jokaisen koneensa ja tavaransa. Äitini kuului näihin, siitä ehkä oma kammo. Niinpä mulla on pahaa parempana ratkaisuna tuo myyminen ja antaminen eteenpäin.

      Arvaa kuinka monta kertaa kuulin remonttisuunnitelmieni kohdalla kysymyksen siitä, miksen vain mene ja osta uusia, edullisia, valkoisia ovia, vaan haluan maalauttaa vanhat ehdoin tahdoin? Just, kuka nuo harmaat, likaiset ovet olisi käyttöönsä halunnut? Lavalle olisivat parat kuusivuotiaat päätyneet. Ja mistä mä olisin löytänyt erikseen maalauttamatta juuri meidän seiniin (siis mun silmään) natsaavat, kylmänvalkoiset ovet? Hmm. I rest my case. :)

      Poista
  4. Hyvä siitä vielä tulee.
    Onnea arvonnan voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti tulee, Outi. Kiitos vahvistuksesta. :)

      Poista
  5. Ai että, miten kivoja suunnitelmia! Tässä alkaa ihan jännittää lopputulos!

    Kontaktimuovi on periaatteessa ällöä, mutta loistava pikakeino uudistamisessa. Meillähän on kaikki työtasot kontaktoitu, täällä oli niin karseat valinnat edellisillä. Ei kuitenkaan haluttu hätiköityjä ratkaisuita, joten ostin aikaa DC-fixillä. :)

    Ihanaa remppa-aikaa teille! <3

    T. m-a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa jännittääkö muakin m-a! :) Jep, mulla on suunnitteilla tuota DC-fixiä kylppäriinkin, mutta kokeilen ensin varmaan tuohon ap-koneen etupaneeliin. Katsotaan, miten kosteissa tiloissa kestää, mutta jos kerran pysyy pöytätasossakin, voisi sillä tuollakin olla mahdollisuuksia.

      Kiitos <3 Jos nyt remppa-aika voi ihanaa olla... :D

      Poista
  6. Tulee kyllä niin ihana keittiö että tässähän iskee keittiökuume :)

    VastaaPoista

Kiva saada postia. :)