lauantai 20. syyskuuta 2014

Maalaria odotellessa
Ai tällaisiakin lauantaiaamuja on. Niitä, joina ei ole mitään aamulähtöä suunnitteilla. Ei kyllä tähän suhteellisen lamauttavaan flunssaoloon sopisikaan. Nukuin yhteentoista. Jee.

Eilen piti maalailla pattereita. Onneksi keksin zombie-työpäivän aikana paremman idean, ja meillä oli tyttöin kanssa pizzaperjantai. Kuulin sanan töissä ohimennen, enkä osannut enää kaupassa kuin pyöriä tomaattien, yrttien ja mozzarellan ympärillä. Mitä nyt vähän pepperonin, jalapenojen, peston ja vuohenjuuston. Ei kun kotona make your own pizza -baaria laittamaan. Ja pähkäilemään perjantaikukkien paikkaa. Tällä viikolla ostin kimpun harsokukkaa (onkohan sillä joku oikeakin nimi?) ja lumimarjan oksan.


Paikkadilemman kukkien kanssa aiheutti pöytä täynnä mattoja ja tauluja. Mitä jos onnistuisi syömään herkut leiriolosuhteissa, kun pölyä on vielä tulossa siitä patterien ja seinän hiekkapaperoinnista... Eikös sänkykin oo ihan kiva paikka kukille...? ;D
No, pitihän se pöytä kuitenkin kaivaa esiin. Ja esitellä teillekin kaikissa rasvaläiskissään. Kun nyt tälle polulle lähdettiin, näytän tämän aamun sekasorronkin. 

Tää mun rakas Hay-pöytäni nappaa kyllä saippuakäsittelystään huolimatta (tai sen vuoksi) rasvan sekunneissa syvyyksiinsä. Pitää tilata pian Hay:n suosittelema tahranpoistoaine ja suopaa vuotuiseen käsittelyyn. Remontin takia on lykkääntynyt sekin homma, mutta nyt alkaa jo näköjään olla hyvinkin aiheellista.  
Salaattiin löytyi kaupasta yllättäen vielä makeita mansikoita, jotka pääsivät hunaja-basilikakylpyyn. Taikinaa boostasin ruisjauhoilla ja kauraleseillä. Taas kerran äidin jalanjäljissä, eli ilman ohjetta. Ohutta ja rapeaa tuli. Ja joo, kiitos kysymästä, katsoimme Vain elämää. ;)
Tämä aamupäivä on näyttäytynyt tämmöisenä. Kaikki huiskin haiskin, ja päällimmäisinä ajatuksina maalaamisen välttely ja puutteelliset valokuvaustaidot. En osaa noita valojuttuja. Sitä on aina liikaa tai liian vähän. Kurssi siis kai jälleen kerran harkinnassa. Mutta ei tänä syksynä, sillä maanantaina alkaa työhön liittyvä opintopisteiden metsästys. Kamerajalustan kuitenkin ostin eilen, ja remppavalon. Jotenkin täytyy tulevan pimeyden aikanakin yrittää saada kotikuvia. Mutta kuten näkyy, vielä ei ollut käytössä kumpikaan välineistä. Vastavalosuojakin jäi laatikkoon, tietty.


Nyt mä (en todellakaan vielä petaa, vaan) alan viuhtoa maalipesun kanssa. Jospa saisi jotain valmista tämän viikonlopun nimiin. Jos on reipas ja tehokas, ehtii vielä hakea palkkiokseen illaksi pikkuisen kuohujuomaa. Haha, aikuisen naisen porkkana.

P.S. Tuosta toiseksiviimeisestä virkkeestä tuli mieleen. Mua on alkanut toden teolla hirvittää töissä nuo virkeät ja nerokkaat some-lapset. Etsivät kuulemma iltapäivisin opea Instagramista. Kun ne hyväkkäät sinne jonkin hashtagin kautta löytävät, en enää ole turvassa niiltä blogin kanssa. Kävijämäärä varmaan hetkellisesti nousisi (vitsi, että niitä oikeasti kiinnostaakin tuossa iässä opettajien henkilökohtainen elämä), mutta omaa ilmaisutyyliä olisi varmaan pakko miettiä uudelleen. Mähän todellakin kirjoitan aikuisille, enkä pelkästään sisustuksesta. Ihanan ristiriitaista tämä mun blogielämä. Pitäisi pyrkiä esille ja samalla pysyä hyvin piilossa. Siellä toisen ja kolmannen nimensä takana. Jippii.9 kommenttia:

 1. Ihana tuo lumimarjan oksa, määkin haluun! Ja mä varmaan tartutin suhun flunssan, tai sää muhun ;) Harmi nuo rasvaläikät, toivottavasti lähtevät sillä puhdistusaineella. Niin on kaunis marmorilaatta ♥ Nyt harmittaa kun en ostanut itsellekin, olis isäntä saanut leikata laattaleikkurilla kuuskulmion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, molemmat siis kipeinä viime viikonlopun juoksemisesta. Mut kivaa oli. :)

   Ei kun kukkakauppaan lumimarjametsälle. Ja sinne rautakauppaan katsomaan oma laatta. Kun teillä on se leikkurikin! Mullekin saa ihan luvalla tehdä joululahjaks semmoisen hexagonin... :D

   Poista
  2. Saat oman hexagonin jos vaan löydän marmoria. K-raudassa kävin, ei ollut, täytyy käydä kaakelikeskuksessa, sieltä vois löytyä.

   Poista
  3. Jee! Jos ei ennen löydy, niin käydään hakemassa täältä, ku seuraavan kerran tuut. Autolla. ;)

   Poista
 2. Mites patteriprojekti etenee? Oliko se maali millainen? Helppo vai hankala homma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain maalattua kahdesti taustaseinät, ja ylihuomenna, jos tapahtuu, olisi itse pattereiden vuoro. Mutta olivat sitten lyöneet tänä aamuna taloon lämmöt päälle, ja mun suurinta patteriahan ei voi itse säätää. Että voihan prkl. Mitähän mä nyt teen? ;)

   Poista
 3. Hei, mistä moinen kello? Olen etsinyt sopivaa seinäkelloa iät ja ajat (koska mies ei anna lupaa naulata vaivalla tasoitettuja seiniä ennen kuin löytyy tarpeeksi hieno kello) ja sun kello näyttää lupaavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on House Doctorin, ja kyllä just niin ihana, että suosittelen lämpimästi. :)

   Poista
  2. Kiitos! Tämä suuntaa ostoksille.

   Poista

Kiva saada postia. :)