lauantai 10. toukokuuta 2014

Tervetulleita taukoja


Ettei vain olisi nukuttanut kahteentoista. Mutta kyllä tuli jokainen tunti tarpeeseen. Töiden jälkeen kaupungilla aloitettu keskustelu ystävän kanssa venyi puolille öin, ja oli kaiken kukkumisen arvoinen. Välillä on pidettävä tauko.

Aamupuuroa keitellessäni hain kameran ja otin kuvia ensimmäistä kertaa päiviin. Kiire ja siitä seurannut sotku kotona ovat jarrutelleet intoa. Siihen päälle julkisivuremppa ja törkyiset ikkunat, joita ei ennen heinäkuuta vain millään enää kannata pestä. Mitä kaunista tämän sekasorron keskellä muka voi nähdä? Ja sitten kuitenkin. Yhtenä iltana, kun väsy vei voiton koepapereiden tuijottelusta, innostuin hetken puuskassa järkkäämään olohuoneen vitriinikaappien sisällön kesää odottavan vaaleaksi. Tulos on jotenkin tosi anteeksiantava ja mun silmiin lähes aseistariisuvan lempeä. Pitää kai vain oikeasti katsoa, niin näkee, ja antaa kiire anteeksi tiukalle itselleen. Turha liikaa murista siivollekaan. Imurilla ja rätillä se hoituu. Vaikka kiire taas maanantaina jatkuu, juuri nyt on aikaa.


Hyllyt tuntuvat olevan täynnä aarteita vanhempien kodista. Suuren osan toin jo ennen äidin lähtöä, tietämättömänä mistään aivoverenvuotoyllätyksistä. Äiti ojensi mulle onnellisena mummon maljakot ja hopeat sekä omat kihlajais- ja ylioppilaslahjansa. Sanoi, että oli itse katsellut ja säilönyt niitä kaapeissaan jo tarpeeksi kauan. 

Äidin ja tädin hymypatsaat ovat varmaan nykyään mun arvokkaimmat esineeni. Huominen taidetaan tässä taloudessa tehdä töitä. Ei sillä, että äitienpäivää unohtaa voisi, mutta pientä harhautusta yritän mielelle kuitenkin keksiä. 

Ai niin. Just to let you know: Mä ja mun uusi 45-millinen objektiivi ollaan sit niin ku in love. Sen kuviin tuoma unenomainen utuisuus ja tarkoituksellinen epätarkkuus on täydellistä. Oi. Meidän rakkaus on tällä hetkellä pelkkiä pinkkejä onnen sydämiä. Siinäpä ällösiirappia lauantaipäiväänne, kas noin. ;)


12 kommenttia:

 1. Katselin noita Sarpanevan kynttilänjalkoja ...vanhempieni luona on samanlaiset..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kiirehdin himoitsemaan noita äidiltä, kun näin samanlaiset eräässä blogissa syksyllä. ;)

   Poista
 2. Voi vitriini. Mäkin tahtoisin. Mutta minne sen mahduttaisin… Niin kaunista.

  Mä suhautinkin aamusella (siis todella aamulla, ennen kuutta) sun ohi ja päivittelin niitä telineitä.
  Onneksi se on vain kerran ongelma. Kohta ohi.

  Tsemppiä muruliini huomiselle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei, oot back!

   Joo, itselläkin tuo seinäkaappi oli se ainoa mahdollisuus saada vitriini pikkukotiin, jonka keittiöön en to-dellakaan tahtonut yhtään läpinäkyvää kaapinovea. Mut näteimmät esineet ja turhakkeet on kyllä tosi kiva saada esille lasin taakse.

   Joo, meidän talo on aikamoinen hirviö tällä hetkellä, mutta uudet ikkunat ja sitä myötä maalatut smyygit ja patterit kyllä lämmittävät jo näin etukäteen mieltä. :)

   Kiitos, ihana. ♥ Huominenkin on nopeasti ohi. :)

   Poista
 3. Tosi kauniita kuvia ja ihania esineitä. Tuo vitriinikaappikokonaisuus on tosi hyvännäköinen. Mikä kamera sinulla mahtaa olla? Ja tsempit äitienpäiväharhautuksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Niina. :) Inhosin ennen ajatustakin vitriinistä, ja laitoin kaikki tavarat piiloon. Mutta kukas noitakaan kaunokaisia siellä laatikoissa ja kaapeissa katselisi? :)

   Mulla on kamerana Olympus pen mini e-pm2. Pieni, mutta pippurinen minijärkkäri siis. Oon ollut tyytyväinen. Kuvaustaidot ovat mulla alkeistasolla - katsotaan, muttuuko mieli kameran suhteen, jos joskus menen kuvauskurssille.

   Kiitos, ja iloista tätä iltaa + huomista sulle!

   Poista
 4. Ihania esineitä vitriini täynnä. Niin kaunista. Tsemppiä huomiseen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Johanna. Hyvää äitienpäivää sulle. :)

   Poista
 5. Ihana on tosiaan vitriini ja sisältö. Minä omistan itse kaksi hymytyttöpatsasta ja ne on niin ihanat, vaikka ne itse olen saanutkin. Osaakohan lapseni sitten joskus niitä noin arvostaa, toivottavasti.
  Huominen hujahtaa ja uusi viikko alkaa pian ♡
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, sulle on myönnetty patsaita ihan kaksin kappalein! :)

   Hymyä ja voimaa Päivi sullekin huomiseen äitienpäivään. ♥

   Poista

Kiva saada postia. :)