maanantai 5. toukokuuta 2014

Mustavalkoiset munkkihuvit. Ainakin melkein.


Sattuipa vapunpäivänä...
Pakolliset kuvat sammutuspeitteestä ja kattilankannesta. Tärkeimmät varusteet uppopaistohommaan ryhtyessä. Mutta kuka ketku tuon pölyn oli tuohon kannelle keksinyt? ;) 


Olin aattona viime hetkellä ostanut kaupasta kookosrasvaa ja sirosokeria, jos en vaikka sittenkään katkaisisi yli kymmenen vuotta hengissä sinnitellyttä munkinpaistoperinnettäni, vaikka piknik olikin sään vuoksi vaakalaudalla. Kokeilin kookosrasvaa paistamiseen ensimmäistä kertaa, ja se sai brunssiraadilta riemukkaan vastaanoton. Samoin tuo pienikiteinen sokeri. Hyviä uudistuksia siis, tosin kookosrasvaa lienee terveellisempääkin sorttia, kuin tuo nyt käyttämäni.

Jaa, että miksikö postaus ilmestyy 5.5.? No. Neitorukka on kuulkaas juuri nyt hurjan kiireinen ja hyvin, hyvin väsynyt. Oli hieno vappu kaikkine menoineen, en valita, mutta kun ei ole ehtinyt rauhoittua kotona viikkoihin kaiken maailman matkojen vuoksi, väsy vie, eikä tännekään ehdi syntyä juuri mitään. Kuvia saan otettua, mutta siihenpä se sitten jääkin. Arvatkaa, olenko muistanut postittaa synttäripalkintoakaan? Ja onko koti yksi hävityksen kauhistus? ;) 

Vuoden kiireisimmät viikot ovat taas meneillään, ja aion panostaa nukkumiseen töiden ohella. Pakko. Toivottavasti kärsivällisyyttä löytyy, ja kestätte tämmöisen pari postausta per viikko -tahdin toistaiseksi.

Aurinkoa ja iloa viikkoonne!


7 kommenttia:

 1. Voi miten herkullisen näköisiä! Vesi herahti kielelle varsinkin, kun vappuna jäi munkit nauttimatta. (Gotta fix this soon!)
  Hei muista tosiaan nukkua ja levätä, se on paaaaaaljon tärkeämpää kuin blogi. Tsemppiä toukokuun loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, toivottavasti sun munkkivajeesi korjaantuu asap! :)

   Kiitos Pirita synninpäästöstä ja tsempistä. ♥ Nyt nukkumaan. Nam.

   Poista
 2. Voi nam! Itse en munkkia voi syödä (gluteeniton ruokavalio), joten tyydyn katselemaan kuvia. Hirveä himo heräsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua! Reipas oot, kun pystyt vain katselemaan. Tosin kuka nyt terveysasioilla tämmöisen takia leikkisi, vaikka kuinka herkullisia ovat. :) Mikä muuten on sun gluteeniton leipä- tai pullaherkku? Kiinnostaa. Mun mummolla oli keliakia, ja se tattarileipä ei oikein saanut mua puolelleen. Nykyään taitaa olla muitakin vaihtoehtoja ja uusia ideoita.

   Poista
 3. Nam, mitkä kuvat! Mä en saanut yhtään munkkia koko vappuna. Mites ois kesämunkit Tyynelässä. Tulevat perinteiset ;)

  Tsemppiä kiiruiden kanssa. Kohta on kesä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmu hyvä idea, Laura! Tehdään uusi perinne. :)

   Poista
  2. Ja kiitti. Kohta todellakin on kesä.

   Poista

Kiva saada postia. :)