perjantai 18. lokakuuta 2013

Ruhoryhmän herkut 2
Ruhoryhmä, tuttavallisemmin Ruhis, on jälleen kokoontunut. Palovaroittimet odottelevat pääsyä takaisin kattoon. Ettäs taas pitikin loihtia savua ilman tulta ja huudattaa pienempiä. ;)
Keräsimme voimia illan koitokseen Hakaniemen torin paisteessa. Sydämen tekemisessä on vielä harjoituksen varaa, mutta muuten tankkaus meni putkeen. Rakas ystävä oli tullut kauempaa  syyslomailemaan, ja torikahveilla oli täydellistä jutella hetken tärkeimmät. Sitten lihanhimon ajamina kauppahalliin. ;)

Menu herätti jo pelkästään luettuna kunnioitusta (ja pientä pelkoa).


Maa-artisokkakeitto
Tomaattibruschetta
 
Hirven osso buco ja gremolata
Peruna-bataattisose

Luumu-clafoutis ja konjakkikermavaahto


Jep. Ruuanlaittoviini oli parasta kaataa heti samoin tein.
Naudan potka oli ehtinyt loppua, mutta meitä ei ollut vaikea saada innostumaan hirvestä. Jee, sitähän ei olekaan tänä syksynä laitettu. Pääosa yrteistä oli jo ostettu, joten emme lähteneet muuttamaan hirven vuoksi mitään. Päätimme vain tarvittaessa lisätä jo olemassa olevien mausteiden määrää. Ihan hyvin meni. Pohjana oli Sikke Sumarin resepti.
Maa-artisokkakeitto herättää aina yhtä suurta ihastusta keskuudessamme. Joka kerta se enemmän tai vähemmän sävelletään eri ohjeista napsien, sillä hyvinkin erilaisia reseptejä näyttää olevan hurjan paljon. Mutta priimaa tuppaa tulemahan. Aijai!
Pöytään pääsi cavaholkeilla valjastettujen pellavalautasliinojen ja kynttilöiden lisäksi kuparimaalilla pöyhkeyttämäni pikkuinen maljakko. Kuusikulmainen Muumurun leikkuulauta-alunen on tuliainen syksyn Design Marketista.
Annoskuvat eivät juuri silmää hivelleet, joten niitä en julkaise. Luuydin oli kuitenkin sulanut pataan oikeaoppisesti, ja maku oli herkullinen. Kokit luonnollisesti kiittelivät kilvan suoritustaan.


Jälkkärinä "ranskalainen pannari". Enää ei sitten mahtunutkaan kuin lasi viiniä ennen kuin uni voitti. Ryhmä hajaantui todettuaan illan tälläkin kertaa ylittäneen odotukset ja ruuanlaittotaidon olleen lähes taiteeseen verrattavissa. ;D
 Vaatimattomuusko muka kaunistaa? Ei Ruhiksessa. :D


3 kommenttia:

 1. Uuu. Herkullista ja sit vielä noi lautasliinarenkaat :)

  Nälkä tulee näitä katsoessa. Onneksi on tänään Gaijin ja huomenna sen meidän Arvostele Mun Illallinen- porukan syömingit. Tällä kertaa ilman arvosteluja ja kaikki osallistuu tarjoiluun.

  Hauskaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Gaijin on ihana! Nauttikaa. Laita sit kuvia lauantain illallisesta. Kiva kattoa, mitä muut kokkaa. :)

   Poista
  2. No niin oli! Eka kerta ja täytyy kyllä sanoa, että maistui. Juomamenu oli myös ok. Tosin possun+ sitruunamajoneesin kanssa punaviini meni pieleen. Valkoinen hedelmäinen olisi maistunut mulle paremmin.

   Huomenna mennään tyttöjen helpolla unelmamenulla... pizzaa, salaattia ja suklaakakkua kuulemma. Mä oon vastuussa viineistä :) Sitä odotellessa. Onneksi masu täynnä :)

   Poista

Kiva saada postia. :)