sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kylppäri maastoutuu

Mun kylpyhuoneeni odottaa putkiremonttia. Nykyisen aika-arvion mukaan kylläkin vielä melko pitkään. Ostaessani kotini kaksi vuotta sitten putkistosaneeraukseen piti olla aikaa enintään viisi vuotta, mutta nyt arviot huitelevat vuoden 2020 hujakoilla. Jee. Muuttaessani laitatin uuden peilikaapin ja lavuaarin allaslaatikoineen. Lisäksi katto maalattiin tummenneesta männynsävystä valkeaksi. Eipä tuolle oikein muuta pikkurahalla saanut tehtyä. Keittiö oli etusijalla, sillä se oli pakko uusia. Ja toisaalta, miksi laittaakaan viimeisen päälle tilaa, joka tullaan räjäyttämään muutaman vuoden sisällä. Esteettinen silmä on köhinyt, totta kai, mutta tässä sitä kiltisti odotellaan. Tai ainakin melkein. ;)
Painepesu ei onnistunut poistamaan seinistä, lattiasta tai listoista mitään niihin pinttynyttä. Patterin ja oven maalasin. Mietin ja haudutin. Nyt olen toisessa toteutusvaiheessa. Ikean Hönefoss-palapeili peittää lasihyllyn kaverina tehokkaimmin rei'itettyä seinää. Laitan vielä toisen mokoman peilinpaloja seinälle, ja suunnitelmissa olisi värjätä laattojen saumat vinkeiksi. Ja piilottaa ah, niin kauniit kuvakaakelit. Toivon ryhtyväni toimeen pikapuoliin. ;)


Apua noita kelmeitä keinovalokuvia, huudahtaa hän ja vaihtaa moodin mustavalkoiseen.


Jos tämän huoneen ilmeelle ei ala kuulua päivitystä, saa muistutella. ;)


6 kommenttia:

 1. Eihän tuo tilanne pahalta näytä. Odottelu on inhottavaa joo, koska ei kannata tehdä mitään kallista, mutta viihtyisältä saa näköjään näyttämään joka tapauksessa :)

  Meillä ei kylpyhuonetta remontoitu muuton yhteydessä. Syys ei ollut putkiremontissa, vaan itsessä. Tarpeeksi oli tehty ja raja tuli vastaan. Missähän vaiheessa siihen hommaan innostuisi...

  Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, enköhän mä tästä reipastu ja löydä sen tsempin jostain. Oon ajatellut muka-positiivisesti vähän siihen malliin, että nythän kylppärissä saa toteuttaa villeimmätkin seinäideansa ihan vapaasti, kun kaikki menee uusiksi kuitenkin. :) Tosin täytyy pitää mielessä, että sijoittaa tuohon ei juurikaan kannata. Tähän mennessä seinällä on ollut tuon hopeapeilin lisäksi hopea- ja kultakehyksiä, mutta nyt varmaan mustavalkoiset taulut jyräävät, kunhan saan ne sommiteltua peilinpalojen lomaan. Ja ihan ensin tapahtuu kyllä se saumaustoimenpide. Joo joo, hyvä siitä tulee. Hauska ainakin. ;)

   Ootteko miettineet, millaisen kylppärin tahdotte laittaa sitten kun laitatte? Mut eikös siellä jo jotain ollut tehtykin? Mun mielestä näytti hyvältä ja siistiltä. Mulla oli ihan se ajatus, että sekin huone oli jo kuosissa. Hmm. :)

   Poista
  2. Toi saumaväri kuulostaa erittäin hyvälle. Kiinnostaisi kokeilla itsekin joskus.

   Me siis ollaan laitettu tuo wc silloin muuttaessa. Kylpyhuoneeseen asennettiin vaan suihkuseinä ja otetiin pois allaskaappi, muuten pysyi entisellään. Vanha peilikaappikin löytyy vielä :D Noi on tehty perusvalkoisilla kaakeleilla putkien yhteydessä joskus ysärin lopussa. Ihan ok, mut tylsät. Se peilikaappi sais ainakin lähteä ja ärsytää myös se sellainen pyyhepatteri. Kätevä joo, mut miksi aina niin ruman mallinen?

   Jos saisin valita laittaisin kylppärin pinnat nyt sillä Decos sisustuslaastilla, vaalealla betonimaisella. Sen voi käsittääkseni laittaa laatan päälle. Tai siis asentaja voi, ei itse.

   Poista
  3. Ai niin, joillain on siis ihan molemmat, wc ja kylppäri. Eipä tullut mieleen näin pienen kodin omistajalle, hih. ;) Now I get it. Decos-laasti, oi! Kuulostaapa hyvältä! Katseltiin messuilla niitä laasteja, mutta ei tullut kylppäri mieleen. Keittiön välitilaan mietin itse jotain sen suuntaista. No, seuraavaan kotiin sitten, tai putkien tekemisen jälkeen.

   Poista
 2. Minkäslainen sun asunnon pohjaratkasu on? Sillä vaan mietin, kun poikaystävä teki edelliseen asuntoonsa täydellisen rempan, myös kylppärin vaikka putkiremppa onkin tulossa. Hänellä oli vaatehuoneessa sellainen pömpeli, mitä kautta pääsee käsiksi putkistoon, eikä siis kylppäriä tarvitse räjäyttää, kun aikanaan remppa-aika koittaa. Jos siis on mahdollista toteuttaa tuollainen ratkaisu, että pääputkistoon pääsee käsiksi muualta kun kylppäristä, niin sitten voisi tehdä jo remppaa eikä huolehtia, että kohta pitää taas purkaa(: Tietysti sitä pömpeliä ei varmasti halua esimerkiksi keskelle olkkaria tai keittiötä, mutta jos sattuu juuri esimerkiksi vaatehuone olemaan kylppärin vieressä, niin voisi onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida mun kodissa olla mahdollista käydä käsiksi putkistoihin kuin kylppärin kautta. Hyvä pointti kyllä, jos on sopivampi huonejärjestys. Mulla kylppärin seinät kohtaavat makuualkovin, olohuoneen, eteisen ja rappukäytävän. Mihinkään ei mielellään ylimääräistä pömpeliä laittaisi. :) Mut kyllä tää tästä, eipähän ole rempparahaakaan sukanvarressa. Verhoaminen siis jatkukoon! ;)

   Poista

Kiva saada postia. :)