tiistai 8. lokakuuta 2013

Ruhoryhmän herkut 1


Toisilla on lihaton lokakuu, ja yksi kirjoittaa Ruhiksen kuulumisia. Sorryyy.
Kaksi kiloa possun rimpsuluita sai kunnian olla Ruhoryhmän (hienommalta nimeltään Lihansyöjät) ensimmäisen kokoontumisen uhri. Kyseessä oli pehmeä lasku iltamiin, joissa valmistetaan kerran kuussa ruokaa harvemmin käytetyistä ruhonosista. File jätetään siis rauhaan, ja tarkoituksena on liikkua kotikeittiössä kohti yhä harvinaisempia lihaelämyksiä. Ravintolassakin tulee harvemmin tilattua mitään kovin erikoista, joten moni tulevista herkuista kohtaakin täysin neitsyet makunystyrät ilman aiempia vertailukohtia. 
Kokkasimme Helsingin-perheen (neljä naista, jotka ovat vuosien varrella jakaneet ilot ja surut, ja siinä sivussa ruokkineet toisiaan suhteellisen usein) kanssa naapurin keittiössä. Marinadin teimme itse, samoin bbq-kastikkeen, johon toivat makua chili, Coca-Cola ja inkivääri. Innoitusta saimme Siskot kokkaa -blogista. Kastike onnistui yli odotusten, vaikka heittelimme kattilaan ainekset määriltään aika lailla summassa. Piiruntarkkaa ohjetta ei siis ollut.

Alkuruuaksi Glorian ruoka ja viini -lehden ohjeella leivottu leipä jakoi mielipiteitä. Tekovaiheita oli sata, ja valmistuksen tuskia ei sitten makukaan oikein korvannut. Allekirjoittaneelle leipä maistui vielä seuraavana aamunakin naapurissa piipahtaessa, mutta muut eivät siitä aivan yhtä lailla vakuuttuneet. ;)


Ulkonäkö oli ihan sama kuin lehden kuvissa... :DGrillasimme pihan pergolassa ribseihin mustan pinnan lihan muhittua ensin reippaan ajan uunissa. Iltakin siinä jo ehti. Oli jännää. Tuleekohan syömäkelpoista? ;)Valmiista tavarasta ei ole kuvaa. Oli nälkä. Nämä jäivät, ja hyvä mieli. Ai että oli herkkua.


Niin ikään Glorian ruuasta ja viinistä nappaamamme jälkkäritortun kanssa maistui Ranskan tuliaissamppanja. Hyvää oli myös lehden suositussiideri.


Syyskuinen ilta oli menestys, ja pieni perheemme lähti koteihinsa tyytyväisenä. Mehän osataan, kun vaan kokeillaan ja jaksetaan värkätä! Uskallamme hyvin mielin kokeilla ensi viikonloppuna seuraavaa herkkua, lokakuun reseptiä.


2 kommenttia:

 1. Slups! Ei kai tähän muuta voi sanoa.
  Toi kyllä kuulostaa niin kivalle tavalle kokkailla, että pitäisi itsekin toteuttaa.

  Me muuten tehtiin sitä 10h haudutettua ja sottoa lauantaina. Ja hyvää tuli, kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa, että viikonloppuruoka onnistui. Sottoa testaankin pikimmiten. Katsotaan, tuleeko 10 h haudutetun kanssa vaiko ehkäpä jopa lauantain Ruhiksen lihavalinnan seurana. Hmm, reseptimetsälle! :)

   Poista

Kiva saada postia. :)