torstai 17. heinäkuuta 2014

Lonnan saarelta Street Gastroon


Innokas kotiseutumatkailijoiden ryhmämme lähti viime viikon maanantaina retkelle kohteenaan Helsigin edustalla sijaitseva, ennen muun muassa Venäjän armeijan merimiinavarastona toiminut Lonnan saari. Tarkoituksena oli syödä lounasta aurinkoisen lomapäivän kunniaksi ja tutkia vasta yleisölle avautunut saarikohde mahdollisia tulevia riemureissuja varten. Ei kun vain JT-Linen Suomenlinnaan vievän vesibussin L-vuoron kyytiin, joka lähtee kauppatorilta kerran tunnissa ja jättää Lonnaan himoitsevat kyydistään ennen Suokkiin jatkamistaan. 

Pääsimme pikkuruiselle saarelle ongelmitta, mitä nyt lastenrattaita oli hieman haastava työntää saaren sepelillä. Vanhat miinakiskot tantereessa eivät myöskään suuremmin asiaa auttaneet, mutta hienot olivat. Kaunis saari ja ihana terassi, mutta aika paljon oli vielä korjaus- ja rakennusvaiheessa. Ei siis oikein ollut mahdollisuutta esimerkiksi lähteä juuri minkään sortin kävelylle saarella. Suuria suunnitelmia saaren käytölle näyttää kyllä olevan esimerkiksi juhlapaikkana, ja viikonloppuisin siellä jo kuulemma tanssitaan pikkutunneille. 

Me nälkäiset (ja muut onnettomat lautasta pois jääneet) emme valitettavasti saaneet lounasta, sillä ravintola oli kiinni. Seuraava lautta tuli vasta tunnin kuluttua, joten onneksi kahvila sentään oli auki. Ja pikkuisimmalla oli hedelmiä eväänä. Muuten olisi saattanut harmittaa.

Palattuamme maihin lähdimme katse nälän sumentamana mutta samalla vallan himokkaana ;) väijymään pätevää ruokapaikkaa. Onneksi tuli mieleen Street Gastron kärry, joka päivysti viime kesänä Sofiankadun suunnilla. Ja kas, olivat vetäneet kärryn täksi kesäksi Bockin talon sisäpihan terassille. Ai että maistui Gastron lätty (täytetty leipä) hyvältä. Ja kylmä juoma, oi nam.Loppu hyvin, kaikki hyvin. Lonnan tarkastus tehty, kupu täynnä ja hameella suuri, chiliöljyinen tahra. Check. :) Kotimatkan sain vielä fiilistellä vanhassa ratikassa. Tämän pelin penkit oli vaihdettu uudempiin, mutta se ihan vanhin, puusisusteinen versiokin liikennöi ainakin vielä viime vuonna Käpylään. Hengästyi viimeisessä loivassa mäessä aina toden teolla, ja ihmettelen, ettei koskaan jouduttu työntämään. :) Toivottavasti senkin kyytiin on mahdollista osua vielä tänä kesänä.

Ai niin, meinasin unohtaa, että käväisin vain kotona, sillä menimme vielä elokuviin Kesäkino Engeliin. Kello 23, koska vasta silloin on tähän aikaan vuodesta tarpeeksi hämärää ulkoilmaleffalle.  

Että mä sitten rakastankin Helsingin kesää.


6 kommenttia:

 1. Oi oi, tällaisia ihanuuksia mä just kaipaan. Ihanalta kuulostaa Helsinki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, kyllä mä kuule sulle kesä-Helsingit näytän! ;)

   Poista
  2. Todellakin näytit! Oli ihan huippu viikonloppu, kiitos ♥

   Poista
  3. Kiitos itselles. Tosi nopeasti vaan hujahti, kun oli niin hauskaa. ♥

   Poista
 2. Voi sua neiti Helsingin kesäheinä ;)

  Sä teet siellä kaikkia niin ihania kesäkaupunkijuttuja.
  Sama kesä, sama kotikaupunki, ihan eri kuviot. Joku päivä kyllä törmätään!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäheinä nauttii, mutta ei oo vieläkään päässyt sinne Birgittaan! No, loppuviikko tuonee senkin ilon elämään. :)

   Ilmoittelehan, kun palaat kaupunkiin, niin tehdään jotain yhteisiä kesäkaupunkijuttuja. ♥

   Poista

Kiva saada postia. :)