keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Turha nurkista
Voiko oikeasti olla niin, että taas löytyy kirpparikuormallinen lähtevää tavaraa?! Käsittämätöntä. Huudossa on mennyt valaisin, seinäkello, laatikoita ja koreja. Kamakasa on edelleen kukkuroillaan odottelemassa pöydän varaamista. En taatusti ole kantanut kotiin tuollaista määrää viime syksyn myyntikerran jälkeen. 

Ilmeisesti tähän raivausvimmaan vaikuttaa kevätauringon lisäksi menneen talven valtaisa perkuusirkus vanhemmilla. Tavara tuntuu kumman turhalta. Ja sitten taas toisaalta niin kauniilta ja tärkeältä. Ei ole paradoksia tuossa. Niinhän ne ovat viisaammat sanoneet, että kun turhan saa pois, jää tärkeimmille arvoisensa tila. Vähemmän on enemmän. Tätä ajatusta pyöritellen kävin eilen vaatehuoneen sisällön kimppuun. 

En omista kuin vajaan kolmasosan siitä vaatemäärästä, jonka äidiltä pakkasin keräykseen. Enhän kuulukaan "aika tavaran kaupihtee" -sukupolveen. Olen aina ollut suhteellisen hyvä tunnistamaan itselleni tarpeettoman ja luopumaan siitä. Jo tyhjät varastokopit sen todistavat. Kröhöm, ai ku mä oonkin hyvä. Kehumaan itseäni. ;) Tuossa sängyllä ovat vaatekasan alla hämäyksenä ne mun kuuluisat "pari" tyynyä. ;) Mietinkin jo, että voisin hienosti osallistua kuuluisaan 33:n vaatteen haasteeseen, sillä omistan nykyään vain suunnilleen sen määrän. No ehkä 60. ;) Mutta niinpä vain karsiutui niistäkin 15 vaatekappaletta kiertoon.


Tuo raukka (yllä) piti kirjaimellisesti raahata piilostaan 
arvioitavaksi. Pelottavaa toki olla karsintauhan alla. ;) 
Lattiaa pitkin paikalle hilattu rukka sai onnekseen jäädä. Pitäähän sitä yksi bilemekko olla. Vaikka vaatehuonetta läpi käydessä tulin tietoiseksi myös muutamista akuuteista puutteista etenevää kevättä ajatellen, kokeiltuani illalla 30 vaatetta en taida ihan heti lähteä tekemään täydennysostoksia. Voitto tämäkin. :)

Kunhan turhasta tavarasta pääsee, olisi edessä vaihteeksi remonttitarpeen kartoitus. Tai no, mikä kartoitus, kyllähän selvää on muun muassa, että tuon koukerotapetin tilalle tulee kalkkimaali, kylppäri täytyy vihdoin värittää valmiiksi ja ikkunaremontin myötä smyygit saanevat uuden sävyn. Patteritkin olisi kiva maalata. Tai siis ei ole kivaa hommaa se, mutta tehtävä silti. 

Vaivalla asennettuja valaisimia lähtee ja seinät vaihtavat pintaa. Reikiä tehdään ja kohta taas paklataan. Muutoshaluisen neidon reippaan remppareiskan lohdutukseksi: Ei, et tehnyt turhaa työtä. Voih, mä vain olen tämmöinen. ;D 

Että siinäpä juhlavaksi lopuksi kaiken omakehun jälkeen tämä ekologisuuden riemuvoitto. :/ Jipii... Lähdenpä tästä hakemaan postista uutta valaisinta. Harkittua helmeä. Perustelu hyväksytty? ;)


11 kommenttia:

 1. Blogikirppiskin varmaan voisi toimia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kuule vähän hävettää tää kerätty omaisuus, olkoonkin, että se on suhteellisen pieni. Lähinnä tuo vaihtuvuus on ollut viime vuosina aikamoinen. Siksi tuntuu jotenkin kornille myydä blogissa ja ostaa kohta uutta tilalle ja esitellä se. :/ Oon siis yrittänyt laittaa tavaraa kiertoon kaikessa hiljaisuudessa. Muutaman jutun voisin kyllä yrittää kaupata blogissakin. Jos siis ajatus kiinnostaa. Kiitos ideasta ja hyvää loppuviikkoa! :)

   Poista
  2. Et varmasti ole ainoa :) Kyllä tavara kiertää joka kodissa, meilläkin!
   Ihanaa loppuviikkoa myös sinulle :)

   Poista
 2. Ai että, tuo projekti on mulla vielä edessä. Joitain vaatekappaleita oon jo poistanut kaapeista, mutta lisää saisi lähteä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tämmöisenä about järjestyksen ihmisenä nautin tuollaisesta järjestelystä (aivan liikaa). Kun vain alkuun pääsen. Pitäisköhän hakeutua semmoiseksi kodin kaaoksenhallitsijaksi, vai mikä se niiden ihmisten de-cluttering -apulaisten nimike suomeksi onkaan? Hmm, mutta sit mun rakkaasta harrastuksesta tulis työtä... ;D

   Poista
 3. Hih :) Siellä on samat projektit, kun täällä. Mä karsin eilen sisustusesineitä ja piilotin niitä kaappeihin. Joistain en raaski luopua, vaikka kaipaankin selkeämpää hetkellisesti.

  Tsekkaa hei tää, mistä sulle höpötin: https://www.facebook.com/malaetmore?fref=ts ja http://www.malaetmore.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä, kun muistutit, pitääpä miettiä menevänsä lauantaina käymään tuonne. :)

   Tuun pian tekemään tupatarkastuksen. ;)

   Poista
 4. Mä heivasin syksyllä tavaraa kirpparille ja nyt taas alkuvuodesta uudelleen. Molemmilla kerroilla kannoin VIISI ikean kassillista tavaraa sisää. Hirveästi turhaa rompetta kertyy, vaikka kuinka yrittäisi, että niin ei kävisi. Nyt tosin huomasin, että minulla ei ole vaatekaapissa kuin muutama vaate, jotka voi kuvitella laittavansa töihin päälle.. Vaatekaupoille siis!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onneksi joku muukin kuuluu näiden "syntisten" joukkoon. Jotenkin vain tuntuu niin pahalta, ja yrittää kovasti parantaa kulutustapojaan. Silti aina vähintään osaksi epäonnistuu. Mur. Mutta tarpeeseen saa hankkia. Iloista vaateshoppailua siis, mutta järkevää sellaista tietysti! ;)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No eikä ku niitä tyynyjä kamala kasa, ja niiden päällä muutama riepu. ;)

   Poista

Kiva saada postia. :)