lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kalkkimaalitaivaassa


Terveisiä Töölöstä! Lauantain Insta-kuvat tätäkin kautta, olkaapa hyvät. Kylläpä oli ihmeellinen päivä Museokadun Måla & More -liikkeessä. Muun muassa Annie Sloan -kalkkimaaleja myyvän kaupan ihastuttava omistaja Christel Holmlund opetti mulle oman pinnatuolini käsittelyä kalkkimaalilla. Kyseessä oli Annie Sloan -jälleenmyyjien hyväntekeväisyyspäivä, ja oppi oli ilmaista. Aika tuntui pysähtyvän, ja liikkeessä vierähtikin suunnittelemani parituntisen sijaan neljä ja puoli tuntia, kun maalailin ja vahailin. Maalin kuivuessa sujahdin hetkiseksi vastapäiseen Anton & Antoniin huuhailemaan ja kahvia hakemaan, mutta muuten aika hujahti unenomaisten värisävyjen ja pintojen keskellä. Päädyimme juttelemaan oikeastaan kaikesta mahdollisesta muustakin kuin sisustuksesta ja eri maalaustekniikoista, joita kalkkimaalilla voi toteuttaa. Maalitaivaassa oli oudon huumaavaa, vaikka näissä ekomaaleissa ei ole käytetty liuottimia, eivätkä ne tuoksu juuri laikaan.

Rakastuin erityisesti ajatukseen, ettei huonekalua, seinää tai lattiaa tarvitse työstää ennakkoon mitenkään, vaan pohjatöiksi riittää maalin hankkiminen ja työtilan suojaaminen. Innostuin samalla valitsemaan värit muillekin pinnatuoleilleni - jokaiselle eri sävyn. Kyllä mun ruokailuryhmäni nyt tykkää. Uusi pöytäkin on muuten tilattu Tanskasta. Hay. ♥ Kuka haluaa vanhan? :)

Måla & More järjestää erilaisia maalauskursseja. Musta vähän tuntuu, etteivät mun tämän viikonlopun vierailuni liikkeessä todellakaan jää viimeisiksi. Huomenna haen tuolikaunokaiseni kotiin. Ei siis paranisi tänään mennä tyttöin kanssa liian myöhään kaupungilla. Ei voine kuitenkaan kieltäytyä ihanien naisten ulkoiluillasta, kun kuulemma nyt on kerta kaikkiaan ihan pakko lähteä. :D

Iloista iltaa ja hyviä kellonsiirtoja!
Ai niin, ja Earth Hour alkaa ihan just!


16 kommenttia:

 1. Maalit kuullostavat kovin näppäriltä. Itsellä kans urakka keittiön tuolien kanssa, jokaiselle oma väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla siis. Mulla alkoi uusi elämä - homma onkin helppoa, kun ei tarvitse hioa lakkaa pois. :)

   Poista
 2. Tästä haluaisin oppia lisää: houkuttaa totisesti ajatus siitä, ettei tarvitse työstää ennakkoon. Mihin tämä perustuu, onko siinä joku kikka vai pikemminkin yleisfilosofia? Heitin sulle blogissani haasteen, nappaapa, jos innostut ja jos ei ole sulla jo ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo chalk paint tarttuu ja pysyy ilman pohjatöitä. Beats me, varmaan siinä on mukana luonnonmateriaalien lisäksi se kehittelijän pieni magic touch. Toisaalta shabby chic näyttää olevan Annien toinen nimi. Hän tahtoo toteuttaa jutut nyt ja heti, ja ranskalainen maalaistyyli kiehtoo... Saa siis hioa, jos haluaa, mutta maali tarttuu ilmankin. Jos mietit kalkkimaaliseiniä, siirrä ajatus tuoliin... No, näytän tänään, mitä tuli. :)

   Kiitti haasteesta! :)

   Poista
  2. Ai että, kuulostaa kyllä mahtavalta tuotteelta.

   Poista
  3. Jäi näyttäminen vielä, kun pitää vähän fiksata. Viikonloppuna toivottavasti saan hoidettua. :)

   Poista
 3. Istun tuolilla jonka maaliasin tuolla...mintunväriseksi..maalia olisi lisää, pitää miettiä mitä vielä maalaisin...)

  VastaaPoista
 4. Jeeee! Mahtavaa, että innostuit tästä ♥

  Mitä värejä valitsit muille tuoleille? Mua jo jännittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, käyn kierroksilla vieläkin. Hullu hurahti. ;) Mulla on keltaista, vaaleanpunaista, harmaata ja valkeaa. Hyvä tästä tulee. :)

   Poista
  2. Joo pitäis kyllä vähän katsoa, että kelle lähteeä suosittelemaan. Ois pitänyt arvata ;)

   Mä ostin ainoastaan sitä vaaleanpunaista (Antoinette muistaakseni).
   Jos mäkin saisin sen ens perjantaina mun tuoliin saakka.

   Mites se vaha? Onko se välttämätön?
   Mullahan istuin osa on kangasta ja sinänsä ei ole kovalla kulutuksella.

   Poista
  3. Arvaa montako purkkia tuli lisää, kun kävin hakemassa tuolin? :D Jopa haaleaa lilaa, en käsitä! Ei tuu valkoista tuolia sittenkään.

   Aktiivikäytössä olevat kalusteet suositellaan vahaamaan, mutta kyllä mä uskon, että tuollainen eteisen tuoli, joka on lähinnä vain näytillä, selviää ilman. Jatkan tutkimuksia. :)

   Poista
 5. Hmm.. voi että, nyt raksuttaa päässä monta ratasta! Kuulostaa helpolta ;)
  Viime kesänä maalasin Helmi kalustemaalilla 3 pinnatuolia valkoiseksi. Olen laiska pohjatöiden tekijä, mutta tuolien kohdalla en halunnut juurikaan tinkiä. Tuoleihin käytettiin maalinpoistoainetta (hyvä etten uittanut niitä putelissa kun meinasi kärsivällisyys loppua) tuloksetta. Lopulta jouduimme hiomaan tuolit kokonaan käsin. Aikaa vei. Siihen päälle vielä maalaaminen. Olihan se useamman päivän projekti.
  Kolme tuolia odottaa tällä hetkellä, en ole jaksanut tarttua haasteeseen vielä kun tiedän mitä tuleman pitää: menevät harmaina jonkun aikaa. Ehkä tämä mainitsemasi maali on ratkaisu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisipas kuule hyvinkin olla tässä sullekin täydellinen tuolimaali. :) Mulla on toivon mukaan tulossa ensi viikonloppuna maalauspäivä. Sit esittelen tulosta. Sävyjäkin on vaikka mitä, valkoisiakin kolme. Tsemppiä!

   Poista
 6. Hei, hauskaa kun löysin tän sun Annie Sloan -postauksen googletellessani tietoa kalkkimaaleista! :) Mä oon nimittäin viimein päässyt muuttamaan, ja aion maalata muutaman huonekalun valkoiseksi (mikä ois oikeasti pitänyt tehdä jo aikaa sitten). Onhan tässä tätä lomaa vielä jäljellä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uuteen kotiin, Leenukka! :) Kalkkimaalilla onnistut varmasti, tulee ihanan utuinen pinta. Töissä nähdään, sitten joskus. ;)

   Poista

Kiva saada postia. :)