tiistai 17. joulukuuta 2013

Minä se olin
Että joo. Niin. Tältä hän näytti nuorena, juuri ennen 
täyden kukoistuksensa kulta-aikaa.
 


Mulle sanottiin, että hyasinttia ei kannata juuri kastella. Kestää siten paremmin, ei ota liiallista kasvuspurttia ja on kaunis vielä jouluna. No en sitten juuri kastellut. Kukat puhkesivat ja näivettyivät kuiviksi ennen kuin ehdin huomatakaan. Eikä hyasintti kyllä mun mielestä pelkkänä vihreänä purjona oikein mieltä virkistä. Kyllä mä välillä sille desin annoin. Muutaman kerran. Öö. Marin elokuussa tuoma "tätä ei pysty tappamaan" -kukkakin maatuu jo kompostissa. Oon paras.


Ettei hyalle olis tullut itku, laitoin kaveriksi kompostipussiin hieman parempionniset, kuin ihmeen kaupalla kolme viikkoa puhkuneet neilikat. Nyt meloninkuoren kanssa aikaansa viettävät he. Kiire mihinkään enää ole ei.


11 kommenttia:

 1. Joo, mäkin huomasin että hyasintteja ei kannata kastella :DD

  t. Mä tapan kaktuksetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me! Parempi viedä äsken saatu joulukukka turvaan kaverille. :D

   Poista
 2. Onpa sitten kompostissakin joulutunnelmaa;) hyvältä näyttää kuvat ja aukeavat ainakin valokuitulinjalla. Leppoisaa joulunaikaa ihanalle Silja Maarialle «3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee! Hyvä, että aukeavat. Thanks darling, you too! :)

   Poista
 3. Heheee :DDD Mä en sitten lupaa, että onnistun kohtelemaan tuota yhtään paremmin ;) Ei voi antaa takuita, kun joutuu äkkiseltään ihan suunnittelematta huoltajaksi. Eikä valitettavasti silloinkaan, kun on itse jonkun vihertävän kaupasta käynyt hankkimassa. ps. roskiskuvia harvemmin on blogeissa. Kivaa vaihtelua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan, etten tuu joulun jälkeen vaatimaan sypressiä hoidosta ehjänä kotiin. :D Mut eiks oo söpö pikkuinen? Pakkohan se oli edes yrittää pelastaa kohtaloltaan, joka sitä olis mun luona väistämättä odottanut. ;)

   Poista
  2. Välttämätöntä se vaan saattaa olla täälläkin :D
   Mä niin yritän pitää sen yhtä söpöisenä ♥

   Poista
 4. Munkin amaryllis viettää jo eläkepäiviä kompostissa. Se kyllä kukki oikein kauniisti, vähän turhan paljon ennen joulua tosin(:

  VastaaPoista
 5. Mäkään en kastele hyasintteja, mutta kyllä ne aika nopeasti aukeavat ja sitä myötä myös kuolevat. Nyt napsasin lehtien välistä ihan juuresta kukanvarret poikki ja ihastelen vain vihreitä lehtiä. Ensimmäistä kertaa elämässäni ostin myös valkoisen ja punaisen amarylliksen (ei missään nimessä vettä niillekään, ei millekään sipulikasville) ja valkoinen kukoistaa mielettömän kauniina. Punaisen aukeamista vielä odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kukkasten kanssa. Ja purjon. ;D Mä tyydyn ihailemaan toisten kasveja tämän joulun. :)

   Poista

Kiva saada postia. :)