perjantai 13. joulukuuta 2013

Jouluinen Tallinna 
Huh, nyt se on vihdoin tehty. Arvosanat ovat tietokannassa. Kohotan maljan itselleni ennen nukkumaanmenoa. Kauhea väsy!

Onnea on viettää päivä Tallinnassa Miss Ihanuuden kanssa. Näin kävi itsenäisyyspäivänä. Piti olla myrskyistä, ja vähän jänskätti. Eipä ollutkaan. Menomatka meni kuohuviiniaamiaisen merkeissä. Perillä kävimme kivoissa pikku liikkeissä ja ihailimme antiikkitoria ja joulumarkkinoita. Hyvää ruokaa ja juomaa ei luonnollisestikaan unohdettu. Eikä naurua!


Ihan kuin New Yorkiin olis saapumasa. ;)

... tai sitten ei. :D

Sfääriin emme mahtuneet syömään, mutta kurkkasimme kuitenkin kaupan puolen.


Sen jälkeen sai vuoronsa Nu Nordik.


Moshin ihonhoitotuotteet ja kynttilät ihastuttivat. En ole vielä ehtinyt etsiä sanakirjasta ostosteni vironkielisiä, ilmeisen hauskoja nimiä, mutta muutamat vaikuttivat aika selviltä tapauksilta. ;)Viinikirjastokin olisi voinut houkuttaa, mutta päädyimme syömään tunnelmalliseen Clayhillsiin. Kyllä kannatti, jo pelkän sisustuksen takia.
Ennen joulumarkkinoita maltoimme vielä käydä katsastamassa Baltian rautatieaseman vieressä olevan torin, jonka kojuissa ja kaupoissa myytiin tavaraa uudesta antiikkiin, noin suunnilleen kaikkea maan ja taivaan väliltä. Mua houkuttivat vanhat joulukoristeet, joita olin kuullut sieltä löytyvän. Unelmoin jo löytäväni kylppäriin vanhan peilinkin. Valitettavasti paikka oli menossa kiinni, ja suurin osa pöydistä oli jo tyhjiä, mutta sain kuin sainkin kaksi lasipalloa ja yhden sienikoristeen kaupan päälle. Lisäksi ostin aseman kojusta villaiset, harmaat huopapohjalliset, hinta 80 senttiä. Kävinpä tuossa vertailun vuoksi Tuomaan markkinoilla Helsingissä. 7-10 euroa samanlaiset. Niin se menee.Ja sitten Raatihuoneentorille tunnelmoimaan. Tuli kyllä ihan jouluolo. Lämpimän Glühweinin lisäksi löysin itselleni kauniin lampaantaljan ja tupsun pipoon.
Tädeillä oli myssyt silmillä. Zu viel Glühwein?
Vielä muutama kuva kaupungilla vaeltelun tuloksena. Mikähän se mahtoi olla tuon sisustuskaupan nimi, jossa törmäsimme näihin kyniin ja saman firman Random Shit and Stuff -muistinpanolehtiöön?Laivassa kuvasin innolla kauniisiin joulupaketteihin kääriytynyttä väkijuomaa.
"Aitoja Tolixeja!" huudahdin minä. "Täytyypä ostaa pelikortit", tuumi siihen Heidi, ja loppumatka vierähti pelatessa lokkitäti-korteilla. Panokset olivat tietysti kovat, ja voitin pasta-annoksen. :)


Kiitos ja sydän armaalle matkaseuralle! Kylläpä rentoutti kiireen keskellä. En ole ennen koskaan ollut "suuren maailman" joulumarkkinoilla, mutta tästä se lähtee. Ensi vuonna Tukholma?

Oli miten oli, nyt unta.

P.S. Mitä, enkö mä muka muistanut... siis kyllähän mä alussa  sanoin, että näitä kuvia on älytön määrä. ;D


6 kommenttia:

 1. Pitäisi jossain vaiheessa käydä Tallinnassa, edellisestä reissusta on jo ikuisuus. Enkä kyllä koskaan ole sisustuksellisesta näkökulmasta Tallinnan putiikkeja katsellut, joten saisi varmaan aivan uudenlaisen kokemuksenkin kaupungista. Tämä sun reissu oli selkeästi kyllä upea, olisi kelvannut mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastuin kesällä oikein toden teolla Tallinnaan, ja suunnittelenkin ensi kesälle useamman päivän visiittiä. Yksi yö oli selvästi liian vähän. Niin lähellä, mutta niin erilainen. Paikka hurmaa mut aina uudelleen sillä, että tuntuu, kuin arkistenkin asioiden visuaaliseen puoleen kiinnitettäisiin selvästi enemmän huomiota kuin meillä. Tunnelmaa luodaan joka mutkassa, ja sekös tämmöistä esteetikkoa ja fiilistelijää miellyttää. Suosittelen lämmöllä!

   Poista
 2. Hei ihania mulle uusia Tallinna vinkkejä. Täytyy laittaa muistiin. Tai sit muuten mennään joskus mummoilemaan tuonne ;)

  Kiinnitti huomioni toi kaakeliseinä. Nyt kun on pinnalla noi kylppäriasiat. Miten se sun muuten edistyy?
  Kutkuttelee kyllä tuollaiset tummat saumat muakin. Hianot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei todellakin mennään mummoilemaan tonne! Kuningasidea! Matka laivallakin taittuu nopeasti kilisytellen... puikkoja. :D Niin paljon on vielä nähtävää, mm. museot kokonaan käymättä, ja se niiden "design district".

   Joo, mä kans ihailin kaakelien välejä. Niin tasaiset... ;) Mulla on joululoman projektina tussailla kylppäri valmiiksi. Se peili vielä puuttuu, joten kirpparivinkkejä tuun kyselemään sulta tiistaina.

   Poista
  2. Joo :DDDDDD Mummokerhon kevätretki! Sä voit kopioida meille retkiohjelmat ;)

   Tiistaina nähdään :)

   Poista
  3. Retkiohjelma aikatauluineen, tietty! :D

   Poista

Kiva saada postia. :)