maanantai 16. joulukuuta 2013

Mässyy
Viimeinen työviikko ennen joulua. 169 koetta korjattu. 169 lapselle jouluherkku ostettu. 
Puuh tätä aineenopettajan elämää! :D

Herr Frosch / Mr. Frog valmistautuu henkisesti tulevaan koitokseen eli herkkujen 
puklaamiseen kitusistaan yli-innokkaille halaajille. Ilmassa on hysteriaa. ;)

Poor thing. Kaikkea se joutuukin kestämään. Ja minä. Kun ei sitten nykylapselle läheskään kaikki kelpaa. Kun saksanopettaja tarjoaa joulutunnilla kulttuuriopetuksen hengessä perinteisiä Lebkucheneita ja Stollenia, joita on kissain ja koirain kanssa Lidlistä jos toisestakin metsästänyt ja omalla rahallaan oppilaille ostanut, kommentti on valitettavan usein: "Toivottavasti enkuntunnilla on parempaa mässyy." Surullista, mutta totta. Kuitenkin aina jaksan tämän vaivan nähdä. Oma vika kai, heh. Mutta sammakkoherra on valmiina. Hyvää huomenta. Nyt mennään!


7 kommenttia:

 1. Ihana sammakkoherra - ja ihanat mässyt! Jos ei oppilaille kelpaa, niin tänne kyllä passaisi - vaikka ei herkkuja saisikaan syödä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tänään maistui. Tai eivät kehdanneet sanoa mitään, kun aloitin jokaisen tunnin saarnaamalla hyvistä käytöstavoista ja toisten kunnioittamisesta. ;)

   Poista
 2. Hellyyttävä toi sammakko :) Mulle tuli kuvia katsoessa mieleen, että ootpa sä jaksanut panostaa. Mutta noi lasten kommentit :( Se on tää yltäkylläisyyden aika. Kun ei puuutu mitään, niin ei mikään tunnu miltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tuntuu olevan. Kun aina voi saada jotain muuta, jos ei kelpaa. Kultaisen Herr Froschin suutakin on revitty väkivaltaisesti hyvän mässyn perässä jos miten monta kertaa, mutta harvoin onnistuu hän kaikkia miellyttämään. No mutta, tänään saarnasin ku ruuneperi. Toisten tunteiden huomioon ottaminen! Perherauha! Kohtelias ja huomaavainen käytös! Kolme saarnaa pidin. Huomenna neljä. Sit enää kolme. Mut kyllä nyt osaa useampi lapsi käyttäytyä paremmin jouluna ruokapöydässä ja lahjoja avatessa. Oon oikeastaan aika ylpeä. :)

   Poista
 3. hehe, noi kepit on kyllä ihania (ulkonäöllisesti), mutta ainakin meillä jää syömättä. Haaveilin kuumasta kermavaahdolla hyöryävästä kaakaosta, jota voisi tuolla kepillä sekoitella, ja jonne se sitten kauniisti sulaisi antaen piparmintun makua kaakaohon, mutta eipä se sitten niin käynytkään. Raah!
  -saska-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piparminttu kyllä jakaa mielipiteet. Mä katselin suu auki, kun tänään (saarnan jälkeen kylläkin) keppejä tarjotessani sain jee-aplodit. Muutama vei sen kotiin koristeeksi, mutta yhtä innoissaan nämä sen tekivät kuin muut omansa söivät. Hyvin meni. :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta. Vastailin tuossa kuukausi takaperin tähän, jopa tuplana. ;D Täältä voi lukea. :)
  http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2013/11/11-11-kysymysta-ahky.html
  Iloista joulua!

  VastaaPoista

Kiva saada postia. :)