maanantai 2. kesäkuuta 2014

Viikonloppuaamuja




Jospa ei puhuta tästä aamusta. Tai no. Oli ihanaa nukkua ekana virallisena lomapäivänä kahteentoista, mutta ensimmäiset pusuajatukset vaihtuivat aika nopeasti itkutihruun. Jo ennen kahvia iski loman alkuun olennaisesti kuuluva kesähaikeus, ja mieleen tuli yksi maailman kauneimmista lauluista. Äiti ja isä lauloivat sitä paljon, kun olimme lapsia, ja siitähän se itku tietysti tuli. Googlaamalla ei tämä nykynuori kappaleen sanoja löytänyt, sen sijaan paljon muistokirjoitusvärssyjä. No niinpä niin. Oskar Merikanto on näköjään joskus ensirivin nimistä laulua laulanut. Olet onnekas, jos tunnet sävelen. Se on äärettömän kaunis.


Aamun tuuli purtta vie
meren ulapalle.
Sieltä sitten kulkee tie
kauas maailmalle.
Suurten valtamerten taa
kohti päivän rantaa.
Sadun suurta valkamaa
joka suojan antaa.

Siellä palmut huminoi
ilmain ääret laulaa.
Satakielten soitot soi
kukka kukkaa kaulaa.
Oi jos tuulet kuljettais
minne toiveet johtaa.
Siellä satu siivet sais
missä onni kohtaa.


Tämän verran muistin, tai kuvittelen muistavani. Lapsenahan aika usein kuulee, mitä haluaa, joten korjattavaa saattaa olla. :)

Mutta jos siis kuitenkin puhutaan muista aamuista. Ja aamiaisista. 






Minä ja varsinkin naapuri olemme jälleen aktivoituneet kokeilemaan viikonloppuisin tykönämme hyvältä kuulostavia reseptejä. Luonnollisesti olemme kutsuneet toisiamme makutuomareiksi näille aamiaisherkuille. Kuka sitä nyt vain itselleen viitsisi väsäillä. Ja kuinka raskasta ja harmittavaa onkaan saada kutsu aamiaispöytään naapurirappuun. ;D

Hartaudella ja rakkaudella tehty latte kuuluu tietysti aina asiaan, samoin yleensä jonkin sortin terveyssmoothie. Marjapommi. Siihen sitten rinnalle, monien kertojen ähkyvaarasta päätellen lähes jo brunssihengessä, olemme viime viikkoina tehneet seuraavia juttuja. Ekoissa kuvissa on naapurin ihana Kiitos hyvää -blogin ohjeella (alkuperäinen ohje: My New Roots) leipoma gluteeniton siemenleipä. Huikean hyvää! Suunnilleen pelkkää siementä ja pähkinää - tavaraa, jota syödessään voi huvitella ajatuksella siitä, miten terve elämä hujahtaa hetkessä välillä miten sattuu syövään pakanaan. ;)








Ugh. iPhone-laatu on tältä kerralta puhunut. ;)

Lauantai-iltana erotessamme uhosin laittavani aamuksi kuohuviiniaamiaisen (sillä jääkaapistani ei juuri mitään muuta löytynyt), mutta ihanan vierailevan tähtösen ehdittyä aamulla lähteä naapurista ennen kuin allekirjoittanut laiskiainen heräsi, jäi skumppa mulla ja naapurilla nauttimatta. Aika sillekin toki tulee, ei huolta. Sattoi vain nyt illanvirkkuus hieman painaa. ;)

Suhteellisen jännää, mitä voi ihmisen hyvin tyhjästä jääkaapista taikoa. Mä tein näitä. 






Voideltuja silikonivuokia, luomukananmuna per kuppi, ruususuolaa ja mustapippuria sekä kotimaista paprikaa ja hyvää kinkkua pienenä silppuna. Ai niin, olihan mulla hieman vuohenjuustoakin. Kaadoin munat kuppeihin rakennetta rikkomatta. Täytteet olisi ehkä voinut laittaa vuoan pohjalle, mutta laitoin päälle, ja toimi niinkin. Uuniin. En katsellut ohjeita, mutta asteita laitoin 175, ja puolisen tuntia meni. Olen kerran saanut tällaisia erään ihanaisen herkkubrunssilla Vaasassa, ja jostain aamupörröisen pään uumenista ajatuksen aamulla löysin. Vaikkei kaapissa oikein mitään ollutkaan, olipa kuitenkin tarpeeksi.








Hih, aamujuttuja kello kolmelta iltapäivällä. Taidan todellakin olla vapaalla. :D 
Jospa silti vielä toinen kuppi aamukahvia. Iloa päivään!


8 kommenttia:

  1. Maukkaan näköisiä aamiaisia..tuo leipä herätti kiinnostukseni..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ehdottomasti. Aion itsekin pikimmiten hankkia ainekset omaan kaappiin ja kokeilla. Niin hyvää, ja taatusti hyväksi.

      Poista
  2. Ihanaa lomaa, dear! Loistoidea tuo minimunakas silikonivuuassa, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, joku on keksinyt hienon munakasidean. Brunssille mitä mainioin, saa isolle porukalle kerralla.

      Poista
  3. Nami ♥ Sekä leipä, että uunimunat on kokeiltava. Kiitos näistä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas hän ihana hyvä vain. :) Joskus näinkin päin ohjeiden jakamisen kanssa. ;)

      Poista
  4. Voi hitsi kuin tykkään sun kauniista blogista ja ihanista näpertelyistä ja puuhastelusta :) noi muffinit on kyllä kokeiltava.. Mulla tulee joskus ihan sinkkuelämää sarja mieleen, kun lueskelen sun postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Paula, you made my day! Ihana kommentti, kiitos! Hieman huvitti tuo Sinkkuelämää-juttu - et tiedä puoliakaan! :D Kuulisitpa joskus, kun jutellaan meidän neljän sinkkunaisen porukalla elämästä, miehistä ja vääjäämättömästä neljänkympin suuntaan menosta. Aikamoista Sinkkuelämää-menoa... ;D

      Poista

Kiva saada postia. :)