torstai 29. elokuuta 2013

Kaunis Kööpenhamina 1/2

Mä en pysty. En kerta kaikkiaan osaa rajata tai karsia tai jaotella Kööpenhamina-kuviani mitenkään suuremmin kategorisoiden. Mutta tässä niitä nyt taas on. Osa kolme. Ekana oli Boxland. Sitten pakkaukset. Ettei nyt ihan pelkästään esteetikon juhliksi menisi, laitetaas tähän osaan vilahdus muutamasta turistikohteesta: Tivoli, eläintarha, Nyhavn. Sitten taas niitä lemppareitani. Näyteikkunoita ainakin. Ja kukkasia. 

Kuvatulvavaroitus. Ylihuomenna loput. Toivottavasti. ;)

Hengailureissua suunnittelimme, mutta taisi tuo elokuun alun vajaa viisipäiväinen mennä aika lailla vauhdissa. Vaikka lähtökohta näytti maltilliselta, jotenkin sitä kuitenkin kasaantui lopulta aikamoinen määrä kivaa tekemistä. Iltaisin väsytti. No, eipähän tullut juhlittua päiviä pilalle. :)


Hyvinhän nuo Tivolin nuoret kesämuusikot puhalsivat ja rummuttivat. Matkaopas-ryökäleessä luki, että soittajien into kuulemma korvaa usein laadun. ;)
Jep. Kaikki laitteet vedettiin läpi. Ei ku jätinhän mä välistä sen ylhäältä täysillä alas tippuvan jutun. Olo taisi olla jo aika juhlinut kaiken sen muun veivauksen jälkeen. :) Vuoristoradat olivat tietenkin suosikkeja.
Suunnitelmissa oli fiilistellä pimenevää Tivoli-iltaa myös hyvän ruoan ja viinilasin ääressä, mutta ketkäs ne juoksivatkaan laitteesta toiseen sulkemisaikaan saakka? Neidot 18 ja 34 v. :D

Puiston huoltotilan seinä vaatii ja saa huomiota.Pyöräilykisa eläintarhan tornista katsottuna


Mun kuvieni Nyhavnissa ei aurinko paistanut. Mutta helle kaupungissa oli, ja suurimman osan ajasta hyvinkin kirkasta.
Tulossa joukko hienoja yksityiskohtia näyteikkunoista:


Kaupungin pyöräilijäystävällisyys ja nämä Vesterbron jokaisella kulmalla olevat alan liikkeet varmasti vaikuttivat intooni ostaa pyörä. 
Kaupungilla leipä- ja pullaikkunoiden katselu riitti. Hotellin luomuaamiaisella oli tarjolla mm. useaa sorttia tanskalaisia viinereitä. 

Jotenkin oli ajankohtainen itsellekin tämä ikkuna.


Aivan ihana tämä kukkatori Magasin du Nordin kulmilla. Täydellinen näyteikkuna viereiselle kukkakaupalle.
Niin kiva!

Bella Balloun silkkihuivi hurmasi mut, mutta jäi kauppaan.

Søstrene Grenen valikoimaa

Voi noita viiksiä. Kohta niitä varmaan painetaan wc-paperiinkin...Ja niinhän se sitten heti ekana iltana meni, että löysin itseni painamasta nenääni tuon liikkeen ikkunaan sulkemisajan jälkeen. Tadaa, koti-pyhiinvaellukseni pääkohde. Illums Bolighus. Lisää ensi kerralla. Jos vielä jaksatte. ;)


2 kommenttia:

 1. Oijoi mitä kaikkea ihanuuksia! Olispa kiva tuonne Köpikseen päästä joskus.
  Ja aikas ihanuus on tämä sun blogikin. Löysin tänne just ja jään kuulolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen juu Köpistä lämmöllä. Helposti lähestyttävä paikka, ja kävellä tai pyöräillä voi joka paikkaan. Kiitos kivoista sanoistasi, ja tervetuloa mukaan! Huomenna lisää Tanska-juttua. ;)

   Poista

Kiva saada postia. :)