torstai 27. helmikuuta 2014

ROK ROK


Voisin nykyään rokata aamusta iltaan. Vaikka näissä mummolta perityissä, mustissa silkkikalsareissa. Vitsi, miten mukavat! Kai näillä nyt töihinkin voisi... Okei, myönnän, vedin just kahviöverit. ;)

Ekassa kuvassa se on suhteellisen viattoman oloinen, mutta kyllä se aika pelottavalta näyttää esitellessään ekana aamulla koko siivenleveytensä. Uusi kahvikoneeni ROK.
Oon kuolannut nenä ruudussa tätä englantilaista, ilman sähköä toimivaa espressotaikuriani siitä saakka, kun se markkinoille tuli. Viimeinen tikki enterin painamiselle oli, kun poltin juuri ennen talvilomaa mutteripannuni pohjaan, toisin sanoen keitin kahvia ilman vettä. Siistiä. Ei, vaan tosi pelottavaa se oli, kun pannu hehkui punaisena ja pelotti mennä lähelle sulkemaan liettä. Hui. Tämän kanssa ei sellaista voi tapahtua.

ROK siis toimii vaikka leiriolosuhteissa. Keitetty vesi kaadetaan ylhäältä koneeseen, "siivet" nostetaan ylös ja lasketaan hitaasti alas, jolloin vesi painuu kahvin läpi. Tadaa! Enää en juokaan tripla- vaan tuplaespressoja (onnea, aamujen ensimmäiset oppilaat, saatan hyppiä vähemmän seinille), mutta on tuohon semmoinen jakosuulakekin, että saa kaksi tavallista kerralla. Ja muuten tulee hyvää. Tosin oon tehnyt jo pahaakin. Tällä nimittäin saa tietysti itse säädeltyä vahvuutta muun muassa veden määrällä, paineella ja ihan silläkin, kuinka kuivaksi kahvikakun lopulta puristaa. Crema on jo saatu tässä osoitteessa aikaiseksi ilman sen tavoittelua, joten mulla saattaa vielä olla hieman oppimista. Onneksi maidon määrällä voi säätää lattepirkon maanantaikappalekupillisia hieman pehmeämmiksi. Ai niin, tietysti laitteen mukana tulee myös käsikäyttöinen maidonvaahdotin.

Kuten kuvista näkyy, tuli Pia Wallénin Cross Blanketin kanssa samalla kertaa tilattua sarjan puutarjotinkin. Tykkään. Ehkäpä joskus näkyy kuvissa itse vilttikin. ;)


10 kommenttia:

 1. Vautsi, huisin näköinen vekotin! tekee varmasti hyvää kahvia :-) Kiva on tarjotinkin!

  VastaaPoista
 2. Uuu. Nam! Tuota mä juon, kun tuun kylään ;)

  Kahvi on kyllä mulle sellainen juttu, että aina tekee mieli parempaa. Enää ei tahdo riittää hyvä jauhatus. Tekee mieli jauhaa itse. Tekee mieli ostaa espressomasiina. Tekee mieli aina uutta. Ja niin ne vaan noi vanhatkin seisoo tuolla käyttämättä. Jos ensin opettelisin niiden kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin muuten juotkin. :) Sovitaan hetivaikkatänään, minä päivänä.

   Mä en omasta mielestäni hifistele kahvin kanssa, mutta täytyy sanoa, että kotona ei kyllä voisi kuvitellakaan juovansa enää muuta kuin espressopohjaista. Kun se maistuu parhaalta. Tiedä sitten, tuleeko seuraavaksi vastaan kahvimyllyn päivitys, se kun tuntuu tekevän hieman liian karkeaa jauhoa. Mutta nyt nautin silti tästä tilanteesta enkä haikaile minkään uuden perään. Kyllä, opettele vanhojen kaikki mahdollisuudet ennen kuin ostat uusia.

   Poista
  2. Hei kiva, että saatiin päivä sovittua. On muuten ihan mahtavaa tää blogitouhu, kun löytyy noin kivoja uusia tyyppejä :)

   Täytyy joo testailla ne kotoota löytyvät vehkeet, jos vaikka joskus Mummiksessa sit saatais yhdessä keitellä :)

   Poista
  3. Joo, jee! Parasta tässä värkkäyksessä on todellakin huipputyyppeihin törmääminen. ♥

   Mummot ja suuri kahvimasiinavertailu 2014 siis tulossa. ;)

   Poista
 3. Upean näköinen masiina - hieno sisustuselementti! :) No itse asiassa kaikki näissä sinun kuvissa on hienoa. Mukavia kahvihetkiä ja kivaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas vähän kauhistelin tuota retroa ulkonäköä. Tulee mieleen Wallacen ja Gromitin juustonhakumatka kuuhun. :D Mut kyllä se käytännöllisyys saa nyt tulla ennen ulkonäköä.

   Kiitos Marjukka, tosi kiva, kun tykkäät mun kuvista. Kaunista viikonloppua sinne nuapuriin! :)

   Poista
 4. Olipas vinkeä vekotin. Ja ihana puutarjotin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitääpä kutsua kahvivieraita ja laittaa pullat tarjottimelle. ;) Hyvää viikonloppua!

   Poista

Kiva saada postia. :)