tiistai 27. elokuuta 2013

Kauneutta tanskalaisessa ruokakaupassa

Muoti ja sisustustuotteet nyt tietysti kääritään huolella ja esteettisiä seikkoja miettien, mutta Tanskassa osataan pakata myös ruokakaupan perustuotteet kauniisti. Niin mielelläni näkisin tätä meilläkin. Maassamme tunnutaan puhuvan pakkausten yhteydessä vain kierrätyskelpoisuudesta ja tuomittavasta ylipakkaamisesta. Kai ne mainosalan ihmiset tästä minua enemmän tajuavat, mutta monessa tapauksessa pakkauksen ulkonäöllä ei näytä olevan päivittäistavarakaupassa mitään väliä, vaikka tuottoa kai ruuallakin käsittääkseni yritetään tehdä. Esimerkiksi ketjujen omat merkit eivät juuri silmää hivele. Kuitenkin nekin joku suunnittelee, joten miksi tyylikkyyttä ei voisi ottaa mukaan hieman useammin? Se ei välttämättä ole kalliimpaa, eikä vie pakkauksen muita hyviä ominaisuuksia, kuten kierrätettävyyttä. Vai olenko ainoa (höppänä), joka tämmöisen perään haikailee, ja joka tätä ostaisi?

Tanskalainen lähikauppaketju Irma ei luomuineen ja muutenkin ekologisine johtoajatuksineen ole missään nimessä marketeista edullisin, mutta jo heidän omat perustuotteensa houkuttelivat ottamaan kameran esille joka käynnillä. Ai!
Yllä Irman coffee to go. Tässä vielä muutamia muita paketteja. Nicolas Vahé (kolme seuraavaa kuvaa) edusti Irmassa mustavalkoisissa asuissa.


Ja sitten näitä meilläkin tunnettuja Tanskan-tuliaisten pakkauksia. Hinnat toki näissä "kohdillaan". ;)
Ei auta, mun pää se vain kääntyy tällaisten perään. Maailma saa olla kaunis, myös ruokakaupassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva saada postia. :)