keskiviikko 6. toukokuuta 2015

HöyrypääVappuloma oli ihana. Oli aurinkoa, ystäviä, juhlia, hyvää ruokaa, kuplia, eläinkavereita. Jopa leivoin kahtena päivänä, ja hymyilin posket kipeiksi. Oli Vallilan vapputanssit ja pari kyläpaikkaa, piknik porukalla Kaivopuistossa, hetkinen vappu-Kallessa, illallinen murun kanssa ja reippailua pitkästä aikaa yhden ihanaisen seurassa. Kyllä, jemmasin kivaa mieltä varastoonkin. 

Joskus tämmöisen ilonpidon jälkeen on pitkään töissä pää ihan jumissa. Mutta mitä mitä, oon ollut töissä huipputehokas koko alkuviikon. Joulun jälkeen levällään olleet paperit on siivottu ja mapitettu, kokeet tuleville viikoille tehty, loppukevään tunteja suunniteltu ja into on piukassa. Töissä joo. Mutta mitä ihmettä tämä kotiväsymys oikein on?


Käsittelen kuvia silmät ristissä postauksia varten, mutta en saa kirjoitettua yhtään mitään. Syntyy luonnoksia. Tekstien aiheita saan kuitenkin listattua kymmenen tuosta noin vain. Tekee mieli mennä aikaisin nukkumaan, mutta lopulta päädyn sänkyyn joka ilta vasta aivan liian myöhään. Koska käsittelen aivottomana niitä kuvia. Maidonvaahdotinkin on rikki ja takuuvaihdossa kestää. Aamukahvi on pahaa. Asiat eivät edisty kotona yhtään, ja se ärsyttää ja väsyttää lisää. Kun monena päivänä putkeen ei ehdi lenkillekään, niin voi väsy ja valivali ja kiukkukerttuolo. Melkein meinasin eilispäivän ajatuksissani jättää tämäniltaisen mummokerhonkin väliin, kun uuvuttaa, ja muka pitäisi tehdä kaikkea kotona. Istua siis varmaan sohvalla ja käsitellä niitä kuvia ei mitään varten. Tai tuijottaa tyhjää seinää ja miettiä, että pitäisi laittaa koukkuja tauluille, mutta ei jaksa. Kun pitäisi ensin kiristää oman pään ruuvit.

Eilen kuulin miehen sanovan taloyhtiön kokouksessa, että olemme asuneet uudessa kodissamme kolme viikkoa. Johan lähtivät asiat valumaan perspektiiviin.  

Tavarat kannettiin sisään reilut kolme viikkoa sitten. On ollut jo viikonloppuvieraita, Indiedays-jutut ja vappumenoja. Töitä tietysti arkipäivät. Perjantaina on jo toinen keittiösuunnittelutapaaminen, huomenna taas sisustusarkkitehti tulee miettimään kanssamme väliseinän piirtämistä. Posti ja lähettifirmat kantavat vuorotellen ovelle tässä jossain välissä tilaamiani valaisimia ja muita tarpeellisia tavaroita, ja ohimennen on tullut vilkaistua yksi jos toinenkin liike kaupungilla metsästäen sitä täydellistä, suurta kylppärinmattoa. (Voiko niitä muuten teettää jossain mitoilla?) Sen päämäärättömän kuvien muokkaamisen sivussa seurailen huonekaluhuutojeni tilaa nettihuutokaupassa ja etsin sopivaa keittiöhanaa. Ja liesituuletinta, ja induktiolevyä, ja tyyppiä valamaan betonia. Tjaa, saattaahan tässä pysähtyneisyyden tilassa ehkä silti jonkinlaista pientä liikettä tapahtua.

Ja oikeastaan, kun kaiken tämän keskellä pysähtyy hetkeksi katsomaan, koti ympärillä näyttää jo ihan asutulta ja kivalta. Lukuun ottamatta kirjoja ja levyjä sisältävää, vihreää muuttolaatikkomuuria siinä tulevan väliseinän kohdalla. Senkin ohi alkaa kyllä jo osata katsoa. 
 

 ♥


Kappas, Flos tuli ovesta. Heippa, nyt lähden mummokerhoon virkkaamaan. Jos ei villalanka ja hyvä kaffeseura nollaa päätä näistä höyryistä, niin aina on vaihtoehto. Löysin nimittäin kaupasta meniäisiksi niin kauniita mansikoita, että oli pakko ostaa kaveriksi mummoille pullo vaaleanpunaista porejuomaa. Kyllä se tästä. :)


12 kommenttia:

 1. No enpä yhtään ihmettele jos sinua väsyttää, kun koko ajan olet ollut menossa ja touhuumassa. Juuri tuollainen mummokerho on varmasti oiva paikka nollaukseen.
  Mukavaa virkkailua ja yritähän tänään mennä ajoissa nukkumaan (sanoo nainen, joka itse nukkuu arkisin n.5h yössä ja on aina väsynyt).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kai on, Outi. Aika paljon kuitenkin ollut menoa tässä viime aikoina. Silloin, kun harrastuskin alkaa tuntua velvollisuudelta, on hyvä vähän miettiä, onko liian väsynyt. Yritän ottaa rennosti viikonlopun, enkä pakota itseäni mihinkään. Mummokerho on aivan huippu! Taas auttoi. Vaikka en mennytkään nukkumaan ajoissa. Mutta sen seurauksena tänään taatusti menen. :)

   Voi apua, miten tuut toimeen niin vähillä unilla? Voi sua!

   Poista
 2. Oijoi. Minä ja mun pää tarvisi varmaan kanssa jotain tuollaista mummokerhoa! Jotenkin alkaa olla aika hapoilla tässä turneen loppusuoralla... Nyt alkaa olla koko ajan jotain hankaluutta, ja ei saakkaan ukkoja töihin ja piha ei etene ja varasto ei etene ja valivalivali. Kalenteri kyllä etenee, ja aika loppuu kesken. Tsemppiä teille sinne uuteen, kyllähän muuton jälkeen saa aika koomassa olla ihan luvankin kanssa, eikös? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyde, nostan tuhatta hattua sulle ja muille, jotka lähtevät taloprojektiin. Jotkut jopa toiseen! ;) En tajua, miten pystytte selviämään tuosta kaikesta henkisesti ehjänä. Kiitos lisäperspektiivistä, mulla ei todellakaan oo oikeutta valittaa.

   Kiitos ihana, luvallasi aion nyt olla koomassa viikonlopun. Ja jättää sitten valivalin. Sulla taas on siihen kaikki oikeus. Kumarruksia Porvoon suuntaan! :D

   Poista
  2. Ei tarkoittanut ettei sinulla olisi oikeutta valittaa! Sinulla on kaikki oikeus! Kaikilla on omat projektinsa, ja niihin väsyy helposti oli ne minkä kokoisia vaan. Antaa tulla siis vaan, oikein tunteella jos siltä tuntuu :-) Muuttaminen on ihan hanurista jo yksinäänkin. Mummokerhoista lukiessa vaan havahdun siihen, että pitäisi tosiaan itsekin tajuta hankkia jotakin vastapainoa tälle, voisi tehdä ihan terää :-D

   Poista
  3. No joo, mutta on se pientä muuttaa avaimet käteen -periaatteella ja sitten katsella, mitä pitäisi teettää muilla. Tuskailla sen kanssa sitten, kun toiset miettii kaiken mahdollisen ja vielä toteuttaa siitä osan ihan itse. Ja hahaa, kyllä mä valivalin osaan, ja varmasti valitan näistä omista "urakoistani" jatkossakin. Kun pieni pää täyttyy, se täyttyy, ja on pakko tuulettaa. ;)

   Hei ihana nainen, sähän tuut meidän mummokerhoon! Älyhyvää vastapainoa kaikelle elämänmenolle. :)

   Poista
 3. Täällä sama vauhti päällä :) Huomenna kurvaan onnellisena teille
  -ja älä huoli laatikoita ym. Mullakin kesti 1/2-vuotta kun sain tyhjennettyä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh meitä! Joo, kaikki ottaa aikansa, ja saa ottaakin. Pitäisi vain malttaa antaa paikoille lupa olla vähän puolitiessä.

   Kiva kun kävit. <3

   Poista
 4. Oivoi, ei saa uuvuttaa itseään liikaa! Ei se ihana koti siitä mihinkään katoa.

  Mutta sitä piti sanoa, että onko se 265? Pakko olla! :)

  Terv. "Ruutanan käly" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei saa, oikeessa oot, kälyseni. :) Ja joo, on se 265! Tietty! <3

   Poista
 5. Jee, olette päässeet muuttamaan, mahtavaa! Lauran blogista bongasinkin kuvia uudesta kodistanne :) Ja onpa kivoja vappuotoksia täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jee, kuukausi on nyt asuttu, ja ihanaa on. :)

   Poista

Kiva saada postia. :)