maanantai 25. toukokuuta 2015

Jee, Mekkotehdas aikuisille


Kylläpä harmitti, kun poskiontelotulehduksen takia missasin nämä kirjajulkkarit. Nuo kaikki unelmamekot, pastellisävyt, kauniin kodin ja iloiset ihmiset. Olinkin tosi ilahtunut, kun ystäväni Kirsi toi minulle tuoreen mekkokirjansa tullessaan kurkkaamaan uutta kotiamme.

Muistatteko ensimmäisen Mekkotehdas-kirjan, joka oli täynnä toinen toistaan söpömpiä mekkoja pienille tytöille? Toisen ompelukirjansa mekot Kirsi Etula ja Sunna Valkeapää-Ikola ovat suunnitelleet aikuisille. Mekkotehdas aikuisille -kirjan kymmenestä mekkomallista löytyy kaunista puettavaa arkeen ja juhlaan. Kokoja on kaavoitettu välille 34-46. Osasta mekkoja on kaksikin versiota. Mekkojen lisäksi kirjassa on ohjeet myös kesäkassin, huivin, pallovalojen ja kädenlämmittimien valmistamiseen. Sisustustakin on siis hieman mukana. Värikkäät valopallot näkyvät alempana puutarhakuvassa. Onpa kirjassa myös muutama Teresa Välimäen resepti vaikkapa puutarhajuhliin.

Kuten ensimmäisessäkin kirjassa, valokuvat ovat satumaisia. Krista Keltasen kesäiset kuvat ovat niin upeaa katseltavaa, että välillä unohtaa, mihin sivuilla pitäisi kiinnittää huomionsa. Hih, muista mekot, muista mekot.

Kunpa osaisi ommella. Sillä tavalla oikeasti. Toisaalta tätä teosta katsellessa ei haittaa, vaikkei osaisikaan. Esteetikolle se on elämys jo ihan itsessään, kahvipöytäkirjana. Meillä se on kaunistanut olohuoneen ikkunalautaa nyt kuukauden päivät, enkä tunnu väsyvän sen sivujen katseluun. Ja suosikkimekko, se on tietenkin löytynyt.

Kiitos kaunis kirjasta, taitavat mekkotehtailijat.


Käykäähän muuten kurkkaamassa näiden aikaansaavien naisten Mekkotehdas-blogi, johon ilmestyy tuon tuosta uutta inspiraatiota käsillä tekemiseen. Ja vitsi millaisia lasten teemajuhlia nämä naiset järkkäävät. Kun on sitä silmää. Blogin sivupalkista pääsee halutessaan tilaamaan niin uutta kuin aiempaakin kirjaa.8 kommenttia:

 1. Oi oi!!! En tiennytkään, että on tullut aikuisten versio. Ihan huippua, tuo on pakko saada :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä. Ja varsinkin silloin, jos osaa ommella ne mekot. :)

   Poista
 3. Oii, tuo on varmasti ihana kirja! Minä ostin sen pikkutyttöjen kirjan ja anoppi ompeli Fifille. Pitäisikö meidän pyytää sitä ompelemaan myös meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se on! Joo, hyvä idea. Tuon kirjan mukanani, kun nähdään seuraavan kerran. ;)

   Poista

Kiva saada postia. :)