keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Dylon ratkaisee, Björn siivestää




Hämärää on. Itku sentään. Mutta muutama rakeinen kuva on otettava. Yritän vääntää kirjettä joulupukille sitä uutta kameraa ajatellen. Siinä sivussa tehotyttöilyn tuloksia. Tänäänkin on ollut ikävän työharmituksen seurauksena yllättäen hyvin aikaansaava ilta, mutta tässä on esillä sen viime rysäyksen tuotoksia. Ja uudet kengät siinä sivussa. Ettei nyt sentään ihan omaa postausta niistä tulisi. :)




Muistatteko, kun ostin keväällä nuo lasinaluset vuodelta vanha? No, mun äiti muistaa. ;) Hieman eri sävyinen kuva samoista pitseistä täällä. Värjäilin siis nuo Dylonilla, samoin kuin mummon perintöpöytäliinan. Että olisivat hieman käyttökelpoisemmat mun residenssin sävyjä ajatellen. Pellava ja puuvilla ottivat hienosti mustan pintaansa. Pesukonekin näyttää saaneen osumaa. Miten mun mielestä aiemmin ei ole tullut noin rehevää damagea koneelle. Jos vielä hetki värikkäitä ennen lakanapyykkiä. :D

No, sitten nämä siivellä esiteltävät ihanuudet. Menin ostamaan mustia saappaita.








Kyllä mun nyt kelpaa noilla köpöttää. Kylmä ei taatusti vaivaa, ja sopinevat pidempäänkin kävelyyn. Toisella on muuten samanlaiset, viime vuodelta. Ilman pinkkejä tehosteita, pyytää hän saada huomauttaa. ;D




Olipa muuten onni ja ilo saada tänään äidiltä paketti. Mitäs siitä, että se oli lähetetty 17.7. :)


7 kommenttia:

  1. Makeet noista tuli värjättynä :) Mä värjäsin alkuviikosta pitkästä aikaa yhdet farkkuleggarit ja hameen. Tuli myös värjättyä pesukoneen tiiviste. Ihan samaa mietin, että onko muka ennen ollut niin tiukassa...

    On niin lämpimän näköiset noi kengät!! Mulla talvikenkätilanne on ok, mutta takin ostin.
    Ja villatakin. 100% lampaanvillaa ja polvien alle asti pitkä. Saa talvi tulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä värjäsin tuossa samalla myös kulahtaneen kesähameen, ja siitä tuli aivan kuin uusi. Mitä nyt pitäis ratkenneet frillat ommella paikoilleen. Kyllä se homma vain kannattaa lemppareiden kanssa, vaikka hieman tiivisteetkin sävyttyy.

      Sain kengät suihkutettua illalla, ja nyt on eka kilometri takana. Ei rakkoja, ja oi, miten lämpimät! Mut mistäs ne hamesaappaat, kysyy epätoivoinen nimimerkki "Jumbo ja keskusta käyty"...

      Poista
    2. Mä kaivoin vanhat hamesaappaat (Vagabondit) kaapin perältä. On jääneet käyttämättä, kun ei ole ollut tarpeeksi pyöreä kärki (nyt näköjään kelpaa terävämpikin) ja pohjat on olleet liukkaat (vien suutariin). Ootko kokeillut Brandosta tms? Niillä on niin hurjat valikoimat, että unohtuu koko päiväksi koneelle istumaan. Kaupoista en löydä, kun en jaksa etsiä.

      Poista
    3. Tadaa! Tulin kotiin saappaiden kanssa. (Ja farkkujen, kun siinä Dylon-koneellisessa juuri värjäämäni housut ratkesivat kesken päivän...) Oli pakko käydä kurkkaamassa Kampin sekoamispäivillä yhtä takkia, ja samalla kiersin vielä paikan kenkäkaupat. Nyt on saappaat, ja voisi olla jopa ihan ok pohjakin. Viime vuonna otti päähän mennä laitattamaan uusiin saappaisiin viidenkympin pohjat, kun niillä ei pysynyt pystyssä lainkaan. Sittemmin samaiset kengät hajosivat käsiin. Esim. molemmat vetoketjut samana päivänä... Nyt oon päättänyt, että kävelen todellakin talven noilla talvilenkkareilla, ja saappaat ovat vain parempaan käyttöön. Mutta mikä siinä on, ettei enää nykyään tehdä kenkiin kunnon pohjia, joissa olisi edes hieman pitoa? Oon kysynyt tätä monelta myyjäparalta. Hamemallisia (siroja) saappaita ei kuulemma talviolosuhteisiin tehdäkään. Ratsastussaappaat ja bootsit ovat vaihtoehtoni. Kiitos. Ja Janita on kuulemma ainoa kotimainen sirompien naistensaappaiden valmistaja, ja niiden hinnat ovat niin pilvissä, etteivät monet liikkeet voi niitä ottaa myyntiin.

      Jahas, mitähän muuta kertoisin kengistä? ;) Kiitos Laura Brandos-vinkistä. Olen itsekin viettänyt tunteja niitä kenkiä selaillen, ja on mulla talvea varten sieltä lumimöhkötoppasaappaat. Nyt en enää tartte talveksi kenkiä! Tilanteenihan on nyt itse asiassa mitä mainioin. Jee! Iloista hamesaappailua Vagabondien kanssa. Ovat varmasti hyvät kärkineen juuri nyt. Etsin itsekin hieman terävämpää. Menestys kehnohko, mutta ovatpa ainakin kapeavartiset.

      Poista
    4. Jeee! Hyvä, että löytyi :)

      Munkin saappaat on kohta käyttövalmiudessa. Suutari lupaili ne viikonpäästä ja köyhdyn siitä vain 27€. Samainen suutari korjasi juuri sandaalieni revenneet pohjaliimaukset 10€. Ei paha!

      Poista
    5. Missäs se tuollainen edullinen suutari päivystää, jos saa kysyä?

      Poista
    6. Jalkinekorjaamo Hasa tuossa Runeberginkadulla Töölöntorin ja Pohj.Hesperiankadun välissä.

      Se on aina arpapeliä löytää hyvä... mä etsin suositteluja netistä. Löytyi parit googlettamalla suutari Runeberginkatu ja päätin kokeilla. Oikein perinteinen paikka. Omistaja ihana vanha herrasmies :)

      Poista

Kiva saada postia. :)