maanantai 30. syyskuuta 2013

Huvituksia

Terveiset viikonlopun retkeltä. Ensin sitä miettii, että taitaa olla järki kortilla, kun lupautuu lähtemään risteilylle, ja vielä matkustamaan Helsingistä Turkuun sitä varten. Mutta kun alus on uusi Viking Grace, risteily svengaava Flame Jazz Cruise, ja Turussa on yksi vauvakin vielä kokonaan tapaamatta, ei ajatus enää niin hullulta vaikutakaan. 
  
 


Jopa nukkuvan vauvan kädestä oli tässä tapauksessa haastavaa saada kuva. Vauhtia ja riemua riitti kuin äidillään. Oli hienoa nähdä tämä pieni ihme, sen onnellinen äiti ja toinenkin ihana ystävä. Hih, kylläpä oli aikamoinen vauvakuume sillä toisella, jonka omat lapset ovat jo hippusen isompia. Ja minä siinä vieressä, että häh. :)
Välitankkaus ja kymmenen naisen reissuporukan kokoontuminen tapahtui Pub Niskassa peltileivän äärellä. Vielä nostalginen lasillinen Apteekissa, ja satamaan.
Risteilyn pääesiintyjät olivat Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sekä Dalindèo. Live-jazz soi joka puolella, ja teemallisen notkahduksen tunsi vain karaokebaarin läpi oikaistessaan. Kylläpä meidän kelpasi. :) 


Samppanjabaarin valaisin oli jännittävä pallokasa, ja tuolit hohtivat kilpaa valkeiden sunnuntaikasvojen kanssa... No ei! ;)  Matka oli nimetty jo aikaa sitten pilke silmäkulmassa aikuisten risteilyksi, joten sekoilua tai ylilyöntejä ei (tietenkään! ;) nähty. Vähän kotimatkalla naurattikin (tai siis väsyneellä junamatkalla nauratti kyllä liikaakin, ja ihan tasan tarkkaan aivan kaikki), ettei vanhojen aikojen rymyreissuista ollut tässä sivistyneellä tyylillä läpi viedyssä matkassa tietoakaan. Toisaalta en nähnyt yhtään huonokuntoista matkustajaa, vaikka muutaman vastaantulijan lähtöriemu satamassa olisikin saattanut jotain sen sorttista ennustaa. Jazz-kansa vaikutti vallan sivistyneeltä porukalta. Ihan hyvä, ettemme itsekään aiheuttaneet pahennusta ennen kuin siellä junassa paluumatkalla, kun piti kertoa vielä ne viimeiset väsyneet vitsit ja nauraa itsemme uneen.


Arkkitehti oli pitänyt huolen siitä, että upeita merimaisemia saattoi seurailla myös ollessaan selin ikkunaan. 

Tottahan uusi design-Grace on tyylikkäämpi kuin muut Suomesta liikennöivät risteilijät, mutta Helsingin yökerhoissa viime vuosina poikenneelle sen sisustusmaailma on varmasti aika tuttua. Vaan eipä haissut se pinttynyt tupakka. Ihanaa.


Sunnuntaisamppanjan jälkeen, ennen viimeistä konserttia, piipahdimme tuliaisostoksille. Tai reilu tunti kai siellä valtavassa kaupassa meni. Alla saaliini, luomiväriä ja suihkugeeliä. Kylläpä osui Philosophyn tuotteen nimi. :)
Kyllä taas pidentyi elämä menneen viikonlopun nauruilla. Kiitos, te ihanat, aikuiset naiset! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva saada postia. :)