sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Uusi matto





Eilen meillä näytti tältä. Onneksi oli jo viestitelty Annon mattojen palautuksesta nopean rispaantumisen ja yhden oikean reiänkin vuoksi. Palautus ratkaisi kaikki sotku putoaa aina valkoiselle ruudulle -dilemman lisäksi sen ongelman, että tässä vanhassa tilanteessa molemmat ruutumattomme olisi tarvittu ruokaryhmän alle. Yksi oli liian pieni, mutta niin kauan kuin olohuoneeseen etsittiin mattoa, sen oli kelvattava. Toinen kun oli väliaikaishommissa sohvan ja tv:n välissä.




Miten puhdistunut olo tämän viallisen mattoparin palauttamisesta tulikaan. Mahtavaa, ettei meille jäänyt käsiin turhaa, rikkinäistä tavaraa. Kiitos, Kodin1. Tyhjääkin lattiaa kestää, kun tietää, mikä vaihtoehto olisi voinut olla. Tulevista matoista ei ollut kuin pieni aavistus, mutta silti lahjakortti kädessä oli helpompi hengittää.

Olohuone on edelleen orpona etsimässä omaa matto-onneaan, mutta onnekkaan Hobby Hall -piipahduksen jälkeen ruokailuryhmän sitoo nyt yhteen tällainen puuvillaihanuus. Vesipestävä ja edellistä suurempi. Melko varmasti myös pieniä tahroja tehokkaasti piilotteleva. Jes! 




Oikeastaan nyt kannattaa odottaa sohvamme saapumista ja katsoa sen jälkeen, millainen matto löhönurkkaan parhaiten sopii. Vähän pyörii mielessä myös tv-seinän maalaaminen, ja sekin osaltaan vaikuttaa mattovalintaan. Oikein hyvä siis nyt näin. Haetaan vaikka tarvittaessa vaaleanpunaiselta pinnatuolilta talja varpaiden alle hätäavuksi.




Mielestäni avaran kotimme ilme rauhoittui kertaheitolla, vaikka tykkäsinkin pirteistä ruutumatoista tosi paljon. Nyt voi rauhassa revitellä kirjavilla tyynyillä. Ja vaikka tällä antiikkiosaston Habitare-ostoksellani, Tamara Aladinin Presto-maljakolla. Vanha, limenkeltainen lasitavara ihastuttaa mua suuresti. Vitriinikuume onkin kova, sillä olisi hienoa saada kaikki kauniit vaasit esille silloinkin, kun ei ole tullut kukkalähetyksiä ovista ja ikkunoista.




Aurinko laskee näillä minuuteilla, mutta ehkäpä tässä vielä ehtisi lenkille ennen kuin pimeä laskeutuu. 
Kokeilen. Voikaa hyvin ja nauttikaa sunnuntai-illasta.



22 kommenttia:

  1. Jee, te saitte sen mattoasian kuntoon! Hieno uusi matto ja arvaa oonko mä muistanut katsoa niitä meidä pyöreitä mattoja :( Kyllä tuo maljakko onkin vaan ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan mahtavaa. Tiistaina on toiveita seinäasiankin eteenpäinmenosta. Peukut pystyyn!
      Kiitti mattokuvasta. Tutkitaan asiaa eteenpäin. :)
      Joo, maljakko on <3

      Poista
  2. Uusi matto on täydellinen.
    Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että oot sitä mieltä Outi. :)
      Nauti illastasi. <3

      Poista
  3. Hyvännäköinen tuo Hobby hallin matto. Minäkin haaveilen ruokapöydän alle matosta (haaveilen tosin aaaaika monesta asiasta) mutta pelkään olevani itse se pahin sottapytty joten toistaiseksi se on vielä haaveen tasolla. Tarkoissa musta-valkokuvioissa on aina vähän kova vaikutelma, joten ehdottomasti minusta parempi valinta tämä uusi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä asuu kaksi pyttyä, joten vain tiukalla sinnillä matto pöydän alle laitetaan. ;) Ei vain osaa olla tässä kodissa ilman, kun pöytä on ainakin toistaiseksi niin suuressa tilassa. Täytyy jotenkin rajata ja ryhdistää ruokailutilaa.

      Poista
  4. Kivalta näyttää! Minäkin raahasin varaston uumenista tänään muutaman maton keittiöön kokeiluun, jotenkin aloin kaipaamaan ruokaryhmän alle mattoa vaikka paljas lattia paljon helpompi siivottava onkin. Mutta syksy tekee sen, että kaipaa pehmeyttä jalan alle :-) Ja tuo keltainen vanha lasitavara viehättää minunkin silmää, mutta jostain syystä mitään sen väristä ei vielä ole tullut ostettua. Aina niitä kuitenkin hipelöin jos jossakin antiikkiliikkeessä tms niitä näen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullahan ei ole ollut vuosikausiin suuria mattoja, mutta tässä kodissa ne kyllä ovat must. Silti ei mennä vielä aikoihin villamattomaailmaan, luulisin. Helppohoitoisuus on a ja o, sen verran kamalia muistoja on painavien mattojen raahaamisesta ulos kiroillen. ;)

      Musta tuntuu, että joku tarjoiluastia tai vastaava on vielä saatava keltaisena. Sillä silmällä siis tästä eteenpäin.

      Poista
  5. Tosi kivan maton löysit! Vanha matto näytti hyvältä, mutta tää uusi vielä paremmalta. Menisi hyvin meidän lastenhuoneeseen, mutta mua on kielletty ostamasta musta-valkoista, tai harmaata mattoa. Aika kinkkiset paikata siis :) Täytyypä mennä kurkkaan Hobbarin valikoimia ja tutkia mitä muuta sieltä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kielto päällä. Miten voi olla juuri noista väreistä? En kyllä ymmärrä alkuunkaan. ;D Onnea sen juuri oikean maton etsintään!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Viivi. Tykkään tästä hulluna, varsinkin hieman kauempaa katsottuna, kun värit sekoittuvat silmissä kunnolla.

      Poista
  7. Sopii tosi hyvin :) Välillä tuntuu, ettei sitä riittävän isoa mattoa meinaa löytyä, saati että vielä sellaisessa värissä mistä tykkää. No, Kunhan laajennus on valmis alkaa todellinen maton metsästys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa. :) Just niin, ja varsinkaan bubjettiin sopivaa mattoa ei ole helppo löytää suuremmassa koossa. Eilen näkyi yksi jos toinenkin mitoilla valmistettu, valtava yksilö huonekalukaupoissa, mutta hinnat tuppavat olemaan sitten jo satasissa ellei jopa tonneissa. Iik! Voimia laajennuksen tekoon ja sen jälkeen mattometsälle! :)

      Poista
  8. Piti ihan hieraista silmiä pariin otteeseen, kun huomasin kuvan uudesta matostanne... Taisin viime viikolla nimittäin tilata samaisen maton (mutta pienemmän) Topin huoneeseen!!! Pitkään oon etsinyt sinne uutta mattoa ja sattumalta löysin Hobby Hallin nettisivuilta sopivan oloisen... Toiv. näyttää kaikkien lelujen keskellä sit yhtä hyvältä kuin teillä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samikset! Hyvä Tiina, uskon sun tehneen hyvä valinnan Topin huoneeseen. Joo, tää sopii kaikkien lelujen kanssa. ;) Antaa rauhallisen pohjan väreille.

      Poista
  9. Kyllä on vain hieno matto! Tila rauhottui ja voisin kuvitella tuon olevan nyt hieman käytännöllisempi pöydän alla, vaikka entinenkin oli kiva. Jäin selailemaan sinun aiempia postauksia, kaikkea kivaa olet taas tässä pienessä välissä ehtinyt tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura. :) Joo, eihän tuosta edes huomaa omia sotkujaan! ;)

      Kiva, kun luet. Tuntuu, että välillä kaikki pysähtyy. Mitään ei tapahdu eikä missään käy. Mutta kun kelailee taaksepäin postauksia, huomaa, että kyllähän vaikkapa menneen kuukauden aikana on tapahtunut vaikka mitä. Pitääpä mennä ottamaan kiinni missatut postaukset sun blogiin. Arki se yllättää, ja jää välillä kaikki kivat lukematta. Onneksi tekstit säilyvät täällä ihmemaassa. :)

      Poista
  10. Empä ole tullutkaan ajatelleeksi, että hobby hallistakin voisi jotain kivaa löytyä... Tuo sun uusi matto (mikä sikäli on vielä lattialla) on kyllä tosi kiva, ja kivalta nuo annotkin näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottahan se lattialla on. :) Joo, harvoin eksyn itsekään etsimään mitään Hobby Hallista, mutta kun tarve oli suuri, tuli googlattua laajalti. Ja hyvä niin. Tyytyväinen on saanut valintaansa olla. :)

      Poista

Kiva saada postia. :)