torstai 3. syyskuuta 2015

Kesken kaiken

 

Ja kaikki kesken. 


Ei ole viime aikoina juuri näkynyt kotikuvia. Okei, oli kesä, joten tapahtui enemmän huushollin ulkopuolella. Ja oli tämän kodin eka remontti, joka ehkä on vihdoin ensi viikolla valmis. Suurin syy hiljaisuuteen kotiesittelyrintamalla on mun pääni sisällä. Olette ehkä huomanneetkin, etten sitten tippaakaan tykkää esitellä puolitiessä haahuilevaa tilannetta. Siis sitä, joka omassa päässä on jo valmis, mutta jonka toteutus syystä tai toisesta seisoo. 


Sitä, jossa on vihdoin saatu television alle hienon kontrastin vaalealle ja mustalle tuova, kirkkaansininen taso, mutta jossa tv ja kaiuttimet ovat edelleen jossain muualla kuin seinälle kiinnitettyinä. 


Sitä, jossa av-johdot edellisen puutteen seurauksena roikkuvat lattialla pölyä keräämässä. 


Sitä, jossa ruokapöydän päihin on ilmestynyt kaksi kaunista Artekia, 
mutta jossa pöydän alla on edelleen vain yksi matto kahden samanlaisen sijaan. 


Sitä, jossa olohuoneeseen on tilattu kaunis sohva, joka ei saavu vielä viikkoihin.


Sitä, jossa suurta, valkeaa seinää koristaa kymmenen taulun sijaan vasta pienen pieni kello.


Sitä, jossa ei enää edes viitsisi mainita rakentamatonta seinää, 
jonka vuoksi esimerkiksi kirjat sijaitsevat siellä, jonne ne on tänne muutettua ensi kertaa laskettu.

 
Tiedättekö, mitä mä tarkoitan? Ymmärtääkö kukaan? Ei tääl mittä kohtalotovereit olis? Joo joo, ymmärrän. Täytyisi olla kärsivällinen. Ja vähemmän laiska. ;)

Vakavasti puhuen, olen aivan kamalan huono tässä. Haluaisin, että kaikki kotona olisi paikallaan heti muuttoauton perävalojen hävitessä horisonttiin. Aina näin ei tietenkään voi olla. Kuten nyt. Ja se ahdistaa. Jos tiedän jonkin tarpeellisen remontin olevan vasta kuukausien päässä muutosta, lamaannun. Jätän kaiken odottamaan sitä hetkeä, että remontti on valmis. Mitä sitä nyt liian aikaisin mitään laittamaan, vaikka muutaman jutun ihan hyvin jo voisi. Ja koko ajan on keskeneräinen olo. Eikä muuten mitenkään hyvällä, ihmistä kehittävällä tavalla. Välillä saan puuskassa useampia juttuja hoidettua, ja toki tehtävien asioiden listalta yliviivattujen kohtien määrä on todellisuudessa kuukausi toisensa jälkeen ihan hymyilyttävää katseltavaa. Tässä hetkessä kuitenkin tuntuu, ettei yksinkertaisesti mi-kään e-te-ne. Miten te kestätte kodin keskeneräisyyttä? Onko antaa tälle hätähousuiselle lamaantujalle vinkkejä?

Onneksi sentään on raameiltaan mallikas, rakas koti, ja torstai toivoa täynnä. Viinilasillinen ja kasa sisustuslehtiä. Kivoja viikonloppusuunnitelmia, jotka vievät ajatukset hetkeksi muualle. Hmm, jokohan tässä malttaisi lopettaa keskiluokkaisen hyvinvointivaltion asukkaan vikinänsä?


Todellisuudessa vapaa-aika on tällä viikolla kulunut itkeskellen ja miettien sitä pohjatonta surua, jota viikonloppuna lapsensa tapaturmassa menettänyt tuttu nyt tuntee. Käsittämään sitä ei pysty, mutta voipahan taas laittaa sisäisen vinkumaijansa huolenaiheet perspektiiviin. Noista asioista kun on kodin ulkonäön tärkeys kaukana.
 

Kaunista viikonloppua! Viettäkää se tärkeiden kanssa.

 

10 kommenttia:

 1. Keskeneräisyys on rasittavaa, mutta toisaalta on hyvä ettei kaikki tapahdu hetkessä. Ehtii ainaskin miettiä asiat loppuun saakka. Ja muuttaa mieltään ;) Sitten kun kaikki on valmista, niin voi alkaa miettiä taas muutoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, Joanna, ja taitaakin olla about ainoa syy siihen, etten oo vielä kiipeillyt totaalisesti seinille. Musta jotenkin tuntuu, ettei suuria muutoksia ihan vielä ensi vuonna tehdä. ;) Kunhan nyt tämä saataisiin valmiiksi.

   Poista
 2. Minä tunnistan fiiliksen. Elän sen vallassa koko ajan, koska mikään ei etene tälläkään rintamalla. Viikolla ei kertakaikkiaan ehdi, ja viikonloppuna jos saa yhden asia tehtyä siltä kilometrin mittaiselta to do-listalta niin hyvä on. Mutta tällä vauhdilla tämä talo on lahonnut ja purettu vanhuuttaan ennenkuin me saadaan täällä mitään valmiiksi :-P :-D Ärsyttää että on keskeneräistä, ja ärsyttää se, että se ärsyttää niin paljon. Haluaisin olla kärsivällisempi, mutta minkäs teet. Minusta se vuoden raksa-aika oli jo ihan riittävä luonneharjoitus, nyt voisi jo siirtyä siihen "uudesta kodista nauttimis"-vaiheeseen? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyde ja Silja, ne kaksi kärsimätöntä. Alkoi oikein naurattaa, kun tuli sun kommentista hillitön deja-vu. Ollaan taidettu joskus ennenkin tästä aiheesta... :D Mutta minkäs sille voi, kun ei etene niin ei etene! Perustetaanko kerho?

   Poista
 3. Mä katoinkin että eikö siellä vieläkään ole televisiota saatu seinälle :D Ihanat uudet tuolit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai sitä nyt vielä oo saatu aikaiseksi... :D Pitää suunnitella ensin hyvin. ;)

   Poista
 4. Y m m ä r r ä n. Meillä on kesän remontin jäljiltä ehkä maailman ihanin lattia. MUTTA. Kylppärin ovi odottaa maalausta, kuten myös muutamat listat. Keskellä kaikkea oleva takkasyvennys odottaa kiinteää penkkiä ja pöytää, joista en ole saanut edes tarjouspyyntökierrosta tehtyä. Takka odottaa viimeistelyä. Eli lattiaakaan ei ole kuvattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, tää on niiin tätä! Onneksi ei olla yksin asiamme kanssa. :D Mutta hei, positiivista on, että on ensi vuodellekin jotain kirjoitettavaa. Haha.

   Poista
 5. Täällä nousee yhdelle kärsimättömälle ja laiskalle kuuluva tassu! Ihan kuin olisit kirjoittanut sanoiksi minun ajatuksiani! :D Juurikin tuo lamaantuminen on se sana, joka kertoo olennaisen. Sitä vaan nysvää ja nyhrää jotain muuta, kun ei kykene varsinaisiin hommiin. Ja jos oikeasti käyttäisi haahuiluun menneen ajan niihin varsinaisiin hommiin, olisi jo paljon valmiimpaa. Mutta ei. Joku lukko tuonne päähän tulee! Joten sori, ei tipu vinkkejä. x) Itse istun juurikin lamaantuneena meidän tv-seinän edessä, joka ei vain etene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nysvää ja nyhrää, just niin! Vaikka tuntuu kyllä aika lailla vakuuttavin perusteluin siltä, että teikäläinen on muhun verrattuna hyvinkin aikaansaava. ;) Mutta hei, äsken just mies sanoi, ettei näe lukea, ja tämän keskustelun siivittäminä vaihdettiin pöydän paikkaa SAMAN TIEN! Wohoo! :D Näin sitä saadaan aikaiseksi. Jos seuraavana vaikka se siivous...

   Poista

Kiva saada postia. :)