perjantai 29. toukokuuta 2015

Se aika vuodesta
Terveisiä aivojen narikasta! 


Huomenna lauletaan Suvivirsi ja jaetaan todistukset. Tänä vuonna koulumme kevätjuhlissa kaikuivat samat laulut kuin omana alakouluaikanani. Vetelin onnellisena Tuuli hiljaa henkäilee ja muut ihanat. Kaunista vaihtelua sarjassaan oikein mukavalle Amppariräpille sun muille uudemmille lastenlauluille. Vaikka en mikään perinneintoilija olekaan, olipa ihanaa kuulla ja laulaa noita vanhoja. Uskon, että tavallista useampi vanhempikin tuli tällä kertaa mukaan yhteislauluihin.

Turha varmaan sanoakaan, että viime aikoina on ollut kiire. Pään sisällä ainakin. Vaikka olisi joskus illalla ollut aikaakin, ei ole väsymykseltään kyennyt avaamaan konetta. Iltapäivä- ja iltamenoja on kertynyt, ja päälle huono omatunto tämän niin kivan harrastuselämän suhteen. Ei ole kuitenkaan pystynyt iltaisin kuin tuijottamaan kainalossa Breaking Bad -maratonia. Nyt alkaa helpottaa, ja hyvä niin. Loman alku menee varmasti täysin päätä paikkaillessa. Pitkiä unia, aurinkoa ja rauhaa.

Kuten tiedätte, kesälle on kodin osalta suunnitteilla uutta seinää ja keittiön päivitystä. Aikataulut tarkentuvat kunhan kerkeävät, enkä jaksa ottaa enää kierroksia niiden suhteen. Tulee kun tulee, ja tulee mitä tulee, kunhan puolen vuoden päästä on valmista. Juu ei, täällä ei ole stressattu rempoista tippaakaan... ;) Suunnitelmien osalta on tälle kesälle jäljellä enää reissujen miettiminen. Ehkä jätämme sen Tallinnaan, jonne ensimmäisen lomaviikkoni riemut huipentuvat. 

Kuvissa on äsken kietaisemiani paketteja työkavereille. Ensimmäinen erä lähti jakoon aamulla, ja nyt on viimeisetkin kääritty. Lahjojen alla on Marimekon mekkopaketti, jonka hain tänään postista. Valitettavasti molemmat mekot suuntaavat takaisin lähettäjälleen. Harmi. Plan B käyttöön eli etsimään aamulle puettavaa vanhoista... Ottamatta sen kummemmin kantaa jälleen kiihkeänä kuohuvaan keskusteluun oppilaiden lahjoista opettajille kerron, että omissa paketeissani on syötävää ja juotavaa. Ettei tarvitse kenekään lähteä näiden takia kirpputorille. Tällaisia paketteja itsekin otan mieluiten vastaan. Kukkasten lisäksi.

Jospa siivoaisi ennen iltalenkkiä pari kaappia. Semmoinen puuha lienee pään puolivaloille oikein sopivaa.

Riemukasta viikonloppua kaikille, etenkin valmistumistaan juhliville ja lomansa aloittaville! 


11 kommenttia:

 1. Minä hoitotätinä rakastan saada kukkia lahjaksi ja muutenkin olen oikein onnellinen kaikista huomionosoituksista, ihan hymy ja hali riittää.
  Oikein mukavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kukat ovat huippuja lahjoja. Ja hali tai kivat sanat todellakin riittävät, lahjoja en kaipaa lainkaan. Jostain syystä paketteja kuitenkin halutaan koulumaailmassa jonkin verran antaa.

   Poista
 2. No mistä sä just osasit vetää ton amppariräpin!?
  Sattumoisin pojan luokan kevätjuhlaesitys.. ja toden totta kuuntelisin mieluummin iltaisin nukkumaanmennessä (paras treeniaika?) Tuuli hiljaa henkäilee(tä) kuin tuota ampparirenkutusta :D

  P.s. Toivottavasti ei muuten ole kovin moraalitonta laittaa lasta viemään opelle viinipulloa kiitokseksi kuluneesta vuodesta.
  Mitä sanoisit alan ihmisenä?
  Tosin jos sanot, että KYLLÄ ON moraalitonta..vastaus lienee kuitenkin liian myöhässä korjaamaan sattunutta vahinkoa.

  Ihan ihanaa huomista sinne ja loman alkua kans - kaikki ihana vielä edessä, tää on just parasta aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, Amppariräppihän on sarjassaan klassikko! Anna sen soida. :D

   Kylläpäs olitkin keksinyt ihan parhaan lahjan opelle. Niitä me oikeasti toivotaan, kun sanotaan "suklaata" lapsille, jotka kysyvät. :D

   Kiitos, tästä tulee varmasti ihana kesä. Ja todellakin kaikki on vielä(kin) edessä. <3
   Nähdään pian, eiks niin.

   Poista
 3. Tosi samanmoisia fiiliksiä on täälläkin! Viime viikot ovat olleet tosi intensiivisiä, on pitänyt töissä miettiä tosi tarkasti mitä tekee ja missä järjestyksessä. To do -lista oli pitkä, mutta onneksi se tuli viimein selätettyä. :) Huiske on näkynyt todellakin siten, että kotona on ollut kuin koomassa. Luulen, että pari päivää menee nyt nollatessa työasetuksia pois päästä. :) Enivei, erinomaista lomaa meille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettajan perussetti kai keväällä tää tehomeno/kooma. ;) Huippua lomaa Kristiina! Tästä tulee hyvä kesä. :)

   Poista
 4. IHANAA LOMAA!

  p.s, Keittiö varmasti valmistuu -lupaan sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, sekä toivotuksista että lupauksesta. <3

   Poista

Kiva saada postia. :)