sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tiirinkosken tehtaalla ja Hämeen linnassa






Kuten muistanette, Mummokerho retkeili viime viikon lauantain Hämeenlinnassa. Jaanan kaunista kotia olenkin jo esitellyt. Nyt iloksenne hurja määrä kuvia Tiirinkosken tehtaan joulutunnelmasta sekä Hämeen linnasta, jonne mummo kuin mummo oli halunnut jo pidemmän aikaa päästä käymään.

Tiirinkosken tehdas on jo pelkän silmänruuan vuoksi käynnin arvoinen. Paikka on täynnä skandinaavista kauneutta kotiin, ja lahjaideoiden keksimisen kanssa ei tarvitse tuon katon alla kärvistellä. Kaiken päälle tarjotaan ystävällinen, hymyilevä palvelu. Ostin itselleni tuliaiseksi mustan joulutähden.






























Matkalla Tiirinkosken tehtaalle sai hieraista silmiään. Poroja! Kissankulman eläinpihaa piti tulomatkalla käydä kurkkaamassa hieman lähempää. Heppakin siellä oli, ja vieläpä aikamoinen linssilude.






Sitten linnaan.








Kunnon mummon täytyy tietenkin kokeilla neulomista linnassa.








Yritykseni olla vakava epäonnistui surkeasti. Laura oli parempi.










Junia tuli ja meni. Ja kun juna menee, se on kuvattava.








Iltapäivällä söimme myöhäisen lounaan Kellariravintola Hällässä. Paikan historia on varsin jännittävä, ja ruoka sai porukaltamme ainoastaan kiitosta. Sen jälkeen istuskelimme uudessa ravintola Skogsterissa. Ihmeellinen ilmiö, lumi maassa, teki kaiken hippusen tunnelmallisemmaksi, ja koko päivän mielessä ollut jouluisuus vain korostui illalla Jaanalla. Kotiin junaillessa tuntui siltä, kuin olisi ollut pidemmälläkin matkalla.












Hahaa, kerkesinpäs kaikesta menosta huolimatta toteuttaa lupaukseni ja saada tämän viikon nimissä nämä kuvat näytille. Pyörimme tänään tamperelaisen ystäväni kanssa jouluostoksilla keskustassa. Seuraavaksi voisi hieman miettiä tämän vuoden joulukorttien ulkonäköä. Ei kun esiin pahvi, muste, peruna ja veitsi. Iloinen kotiorja avuksi ja toimeen. ;)



8 kommenttia:

 1. En tiennytkään että olit vierailulla näillä kulmilla ;) kuulostaa mukavalta päivältä. Enää täällä ei ole noin kauniin lumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat kulmat sulla. :) Voi että kun tulisi lunta pian joka paikkaan.

   Poista
 2. Ihanalta näyttää Tiirinkosken tehdas ja tuonne linnaan on munkin päästävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, teidän historiaintoilijakin varmaan ihastuisi tuolla linnassa ikihyviksi. :)

   Poista
 3. Reissu oli niin ihana, että sitä muistellessa hymyilyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä. Vieläkin jämähtää päivittäin miettimään matkaa. :)

   Poista
 4. Ihania kuvia ihanasta päivästä! Odottelen mummojen uutta visiittiä Hämeeseen :)

  VastaaPoista

Kiva saada postia. :)