torstai 26. kesäkuuta 2014

Jūrmalan rannoilla
Karkasimme naisporukalla Latviaan viettämään juhannusta. Perinteinen ahdistus liittyen keskikesän juhlan viettoon (mökki? kaupunki? kotikoti? seura?) sai kyytiä, kun tuuletti päätään paikassa, jossa juhannus oli vasta tulossa. Pääkohteemme Riian menosta enemmän seuraavassa postauksessa, mutta ensin biitsille, mars.
Jos lisäisi kymmenkunta astetta lämpötilaan, olisi kunnon etelänlomalla. Juhannus Riiassa oli kylmä ja suhteellisen sateinen, mutta lauantain reissulla läheiseen rantakohteeseen, Jūrmalaan, aurinko antoi välillä ihan kunnon näytteen kesästä. Riiasta on 35 minuutin paikallisjunamatka (n. 25 km) Majoriin, joka lienee kuhisevine kävelykatuineen ja kauneushoitoloineen keskeisin turistirysä Latvian ranta- ja spa-helmessä, 12 pikku kylän muodostamassa Jūrmalan kaupungissa. 


Jos täältä vaikka kesämökin ostaisi... Toinen toistaan söpömpiä puutaloja oli vieri vieressä matkalla asemalta rannalle. Välillä törmäsi tenniskenttään, pyöräilykisaan tai villinä ja vapaana viilettävään kissaan. Ihmisiä ei ollut vielä liikaa, vaikka latvialaisten suosikkijuhla juhannus olikin aivan ovella. Maanantai ja tiistai olivat tänä vuonna heidän juhannuslomapäivänsä, juhlaa kun vietetään Latviassa aina 23.-24.6.
Leikin kesää pääosin itsekseni muutaman tunnin visiitillämme, sillä tytöt olivat varanneet hemmotteluhoidot kylpylästä. Itse olisin toivonut manikyyriä ja pedikyyriä, mutta ne oli varattu loppuun kyseiseltä päivältä, kun tämä höppänä vihdoin heräsi todellisuuteen juhannusviikon alussa. Nooh, kyllä aurinkoisella rannalla kestää kavereita odotella. Kävelin, kuvasin ja nautin auringosta, joka punastutti dekolteen. Terassilla istuin kuohuviinin verran, ja annoin siinä muita odotellessani nuoren, söpön baarimikon jututtaa. Ihan ystävällisyyttäni, luonnollisesti. :)
Hyvä myyntipuhe, ostan! :D
Uimarantaa Jūrmalassa on vaatimattomat 32,8 km.
Oli siellä tuollaisiakin pilviä, mutta onneksi ne pitivät mölyt mahassaan.


Kyllä kiitos, palaan näille rannoille joskus bikinit mukanani. Ja varaan hoidot ajoissa. ;) 

Iloista tulevaa viikonloppua!


10 kommenttia:

 1. Vau hienoja kuvia, puuttuu vaan rantavahdit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Johanna. Joo, lifeguardit odottelivat vielä kesätyönsä alkua. Tai pitivät sään vuoksi taukoa. Vain yhdessä kohtaa rantaa oli uimareita. Ehkä siellä oli se ainoa valvojakin, mutta en häntä huomannut. Voi harmi. :)

   Poista
 2. Olimme edelliskesänä Jurmalassa omalla autolla...ihana paikka..:)

  VastaaPoista

Kiva saada postia. :)