sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Lauantairetkellä: Gumbostrand Konst & Form

















Heräilimme eilen hitaasti. Toinen oli hakenut yöllä tärinäänsä lisäpeiton, ja aamulla mittasimme miehen lämmöksi 38 astetta. Hyvän aamiaisen ja muutaman sohvalla lötköillyn hetken jälkeen juuri autonsa huollosta saanut intoilija kuitenkin mittasi lämmön uudelleen ja kysyi saman tien, mihin ajettaisiin. Ajattelin, että kuntotesti kai tämäkin, ja vastasin, että Gumbostrand Konst & Form Sipoossa voisi olla mukava iltapäiväreissun kohde. Ja kuulkaa niin oli! Paikka on vuonna 2012 tyylillä ja vanhaa kunnioittaen remontoitu vanha tehdas, jossa tulijalle on tarjolla taidenäyttely, myymälä täynnä huolella valittuja sisustustuotteita sekä bistro herkkuineen. Vaikka päivä olikin upean aurinkoinen, takkatuli ilahdutti silmää. Talossa soiva, rento musiikki sopi hyvin aurinkoisen uneliaaseen tunnelmaan. Tilasimme kattilallisen höyryävää lohikeittoa.  Taisi siinä kipeä olokin unohtua. Kotiin oli pakko ostaa mukaan bistron voisilmäpullat, sen verran hyviltä ne näyttivät. Ulkonäkö ei pettänyt.
















Voisin hyvin kuvitella itseni asumaan Gumbostrandin kaltaiseen, idylliseen pikku paikkaan. No, ainakin aurinkoisella syyssäällä. ;) Miten puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta voi olla tällainen rauha ja kauneus? Varmasti on montakin samantyyppistä rantakylää, ja nyt meidän täytyy kyllä ajella käymään niistä jokaisessa. Vitsi, ne vanhat kartanot merinäköalalla ja se pikkuinen satamakioski. Aaltojen liplatus joka puolella. Yhden auton levyiset tiet hieman hirvittivät, mutta pahoissa mutkissa oli peilit. Vinkkejä muista käynnin arvoisista rantakylistä otetaan ilolla vastaan!








Reissun päätteeksi kävimme vielä kävelyllä Aurinkolahden rannan paisteessa. Lämpimillä portailla takki auki ja aurinkolasit päässä istuskellessamme totesimme, että onpa aika hyvä näin.






8 kommenttia:

  1. Eikös ollutkin ihana paikka <3? Voi että, olipas kiva katsella näitä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aivan hurmaava! Kiva kuulla, että kuvat ilahduttivat, S. :) Ihanaa tulevaa viikkoa sulle ja Minille!

      Poista
  2. Kiitos vinkistä -tuolta voisin meille käydä noutamassa pitkään haaveilemani mustan himmelin :)
    Hei -ihanaa viikkoa -lauantaina nähdään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIitä ihailin minäkin, tosin yritän vielä uskoa siihen, että väsään himmelini itse. ;)

      Poista
    2. Odotan jo innolla lauantaita, silloin nähdään! <3

      Poista
  3. Gumbostrandissa on tarjolla myös herkullinen brunssi. Kuulin paikasta äidiltä, ja suuntasin sinne lopulta siskon sekä äidin kanssa. Todella hurmaava paikka. Mun brunssipostaus löytyy seuraavan linkinta takaa, jos vaikka kiinnostaa. :)
    https://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2015/07/09/brunssia-ja-taidetta-sipoossa-gumbostrand-konst-form/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Kävin heti lukemassa, mitä olit brunssista ja paikasta mieltä. :)

      Poista
  4. Mahtavaa, että teille sattui noin hyvä sää tuolle retkelle:)

    Mua huvittaisi taas mennä. Siellä on perjantaisin herkullisen näköinen iltapäivää tee + herkkulajitelma kahdelle!

    VastaaPoista

Kiva saada postia. :)