keskiviikko 12. elokuuta 2015

Tänne vaan, tuli mitä tuli

On se kyllä. Lomalla on jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa olla työteliäs. Saada asioita valmiiksi. Näin ainakin tässä osoitteessa. Aamulla saattaa lähes lamaantuneena kauhistella tekemättömien kotihommien määrää. Varsinkin, jos niihin liittyy työkalujen käyttöä. Puoleen päivään mennessä on juonut aamukahvin ja rauhoittunut. Kyllähän tässä vielä ehtii tämän päivän nimiin. Juu, ehtii. Lorvehtia, karata kotoa ja tehdä toosi päteviä ja pitäviä suunnitelmia seuraavaksi päiväksi. Illalla miettii sohvalla telkkaria katsellessaan, että jäi taas se bloggaaminenkin huomiseksi. Juupa juu. Loman viimeisenä päivänä sitä sitten reuhtoo itseään ruoskien hillittömän määrän asioita hoidetuiksi. Ei taaskaan muista, että työn alkuhan pelastaa.Mulla on kaksi työpäivää takana, ja vaikka olen ollut molempina tosi väsynyt kävellessäni (hirmuisen reippaana lähes viiden kilometrin työmatkan) kotiin, kahvikupillisen jälkeen olen saanut oikeasti jotain aikaiseksikin. Toinen myös. Kauankohan vaikkapa ne vihdoin paikoilleen saadut ovitiivisteet odottelivat vuoroaan? Tai miten vaikeaa olikaan saada tuo bxxlght-valaisin paketistaan? Olen myös ottanut kameran käteen eilen ja tänään. Ja makuuhuone näyttää jota kuinkin sisustetulta. Jos siis edelleen unohtaa kirkuvanvihreät muuttolaatikot seinän virkaa hoitamassa. 

Taas muistaa, että jokainen pikku fiksaus vie eteenpäin, ja työpäivän jälkeen riittää yksikin ylimääräinen asia. Ei tarvitse kauhistua tekemättömien juttujen määrästä, kun aika on rajallinen. Vitsi, tekemiseen on niin paljon helpompi tarttua tällä ajattelutavalla. 

Enkös mä saarnannut itselleni keväällä to do -listoista, jotka aiemmin saivat mut tekemään asioita lähes pelkästä yliviivaamisen ilosta? No jaa, tuskin olisivat lomalla toimineet. Mutta nyt haen kyllä kauniin vihon ja teen listan. Tai työkaverin vinkistä hankin kirjakaupasta sen sellaisen paperijutun, jossa on viisi pikkuista lehtiötä rinnakkain näkyvillä samaan aikaan. Yhteen lappuun kirjoitetaan aina yksi tehtävä asia, ja kun homma on hoidettu, lapun saa repiä paperinkeräykseen. Varmasti huikeaa saada koko lehtiörivistö tyhjäksi. :)Olen niin iloinen, että arki taas alkoi. Antaa tulla mitä tulee, reipas työrutiini tekee mulle pelkästään hyvää. 

Riemukasta viikon jatkoa! :)


14 kommenttia:

 1. Mä löysäilin lomalla oikein kunnolla.
  Arjessa tosiaan on parasta, että saa taas rytmit kohdilleen ja jotain tehtyäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun löysäilit. Se on sallittua ja lähes pakollistakin mun mielestä. :D Rajansa vain kaikella, jos on opettajan kesäloma, eiks niin? ;)

   Poista
 2. Nättiä on! Ja minä taidan kanssa hakea sellaisen paperijutun, kuulostaa motivoivalta. Vaikken lomaa käsitteenä tunnekaan, aina töissä/vapaalla? Hommat tuntuu roikkuvan silti :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Ostetaan juu molemmat se lehtiö. Näköjään sitten joskus paremmissakin piireissä - sähän oot itse rouva ahkera! :)

   Poista
  2. Ehkä on tullut vaan haalittua tekemistä enemmän kuin on vuokausissa tunteja ja viikoissa vuorokausia? :-D Vaikka kuinka ahkerasti tekis, niin silti lista on loputon. Tää on ikuinen raksa, näin se vaan taitaa olla :-D

   Poista
  3. Teillä tuota hommaa tosiaan kotona riittää. Ja sunhan pitäis olla, mitä, hoitovapaalla? Taidat tehdä aika pyöreää päivää, kun jo lastenhoito on kokopäiväinen projekti. ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi kiitos, Suvi. <3 Kyllä ne bileet sit viimeistään Indiedays-juhlien aikaan järkätään. :)

   Poista
 4. Hyvä tuo teksti. "Valmiina ollaan, vaikka lunta tulis tupaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. :) Just noin. Tosin eihän kouluun muulla asenteella töihin voi mennäkään. ;)

   Poista
 5. Hieno lamppu :) Täällä on väännetty pihatöitä niin ettei ole paljon ehtinyt sisällä käydä kääntymässä.

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä arjen alkuun ja nauti viikonlopusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru. Joo, tuli nautittua, oikein kunnolla. ;)

   Poista

Kiva saada postia. :)