maanantai 13. toukokuuta 2013

Käykääs MOA 2013 -näyttelyssä

Aalto-yliopiston Masters of Aalto 2013 -kevätnäyttely on elämys jo pelkästään siksi, että se antaa tilaisuuden kävellä sisään vanhaan viljasiiloon, Kruununmakasiiniin, jota yksi jos toinenkin on varmasti Helsingin Sörnäisissä liikkuessaan ulkoapäin ihaillut. Se kaunis punatiilinen, johon on päätyovi ylhäällä sillalla Hämeenkadun ja Teollisuuskadun risteyksessä (Hämeenkatu 39). Itsekin olen joskus fiilistellyt ajatuksella, että tuohon kun voisi muuttaa. Rakennuksessa on vielä tämän ja ensi viikon näytillä kolmessa kerroksessa vastavalmistuneiden maistereiden taidonnäytteitä eri aloilta. Tässä muutama kuva sisustusnäkökulmasta, mutta kyllä tämä massiivisen sisätilaremontin kokenut vanhus mielestäni ansaitsee tulla tavatuksi ihan henkilökohtaisesti, joten näyttelyyn, mars. Ilmaista on. Söpö kahvila ja pieni design-kauppakin toivottavat tervetulleeksi.

Rakennuksella olisi mielestäni niin suuri potentiaali esimerkiksi juuri tällaisena näyttelytilana, että toivottavasti se ei jää tyhjilleen, kun näyttely loppuu. Suuri remonttikin tehty ja kaikkea. Vielä ei kuitenkaan henkilökunnan mukaan ole päätetty, mitä tilaan tulee, vai tuleeko mitään.
 
Siis tämä rakennus tässä.
Teollisuushallimaista ja hyvin vanhaa samassa, oi!
Pitkän sivun seinät kallistuvat kauniisti katoksi.
Matkalla alakertaan on tiiliseinillä tällainen valaistus.
Alakerrokset ovat ilman luonnonvaloa aika pimeitä, kuten kuvistakin näkyy. Sorry! Rakennus on suurimmaksi osaksi yhtä laajaa tilaa joka kerroksessa.
&BROS.:n Carry Me Home -pöydässä on nahkaiset kantokahvat.
Saman yrityksen pahvinen Compleated-valaisin tulee tällaisessa pakkauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva saada postia. :)