tiistai 17. marraskuuta 2015

Suvimarjan tunnelmataika


Joulumieleni on ollut kadoksissa nyt kuta kuinkin kaksi vuotta. Pelkäsin, että äidin toissajouluinen poismeno muuttaisi suhtautumiseni talven juhlaan kokonaan. Mikään himotonttu en ole koskaan ollut, mutta viime vuosi oli kyllä latteuden huippu juhlinnan suhteen. Hei kamoon, pakastepizzaa jouluaattona! ;) Olipa siis onni, että pääsin mukaan Suvimarja Lifestyle Puodin Suvin järjestämään bloggareiden pikkujouluun Keinuhongan tilalle, Auttoisten kylään Padasjoelle. Lauantaiaamuna jotenkin kutitteli mielessä, että jouluolo saattaisi löytyä maaseutumatkalta. Oikeassa olin.


Siinä sitä ollaan, bloggaajajoukko ja Suvi tilan maitolaiturilla. Blogien nimillä vasemmalta: Sateenkaaria ja serpentiiniä, Sula mahdollisuus, Vaiheissa, Mintunmustaa, Retromoderni, Piirto, Lifestyle by Katja, Call It Home, Suvi, Voikukkapelto, Sally's ja Optimismia ja energiaa

Olipas taas iloinen porukka reissussa, joskin havaittavissa oli selvää herkistymistä hämärän, kynttilöiden, kuuman mehun ja vanhan rakennuksen tunnelman tuomana. Menomme oli ehkä hieman tavallista rauhallisempaa, vaikka ilokin toki raikui. Emäntämme piti tarinoillaan huolen siitä, että vähintään joka toinen minuutti nauratti ja kunnolla. 

Pakkohan siinä on sattua ja tapahtua, kun reipas ja rempseä nainen palaa Helsingin-vuosien jälkeen maalle ja rakastuu lihatilan isäntään. Omaa paikkaa maalaiselämässä etsiessä syntyi Suvimarja Lifestyle Puoti täynnä kaunista sisustusta ja asustusta. Sisustusliikkeen yhteydessä toimii myös kahvila ja Navetta market, jossa myydään omien lihatuotteiden lisäksi myös muuta lähiruokaa ja useiden pientuottajien elintarvikkeita. Hyllyillä on kananmunien, juustojen ja maustekastikkeiden ohella muun muassa paikan omia myslejä, puurohiutaleita, oluita ja siidereitä sekä taivaallista sinappia. Naapurirakennuksen Antiikkivintti kätkee sisälleen menneiden aikojen aarteita, ja tilalla järjestetään myös paljon tapahtumia. Vetonaula niissä lienee ohjelman ohella tilan  erikoisherkku Sonniburger, jonka liha tulee tilalta ja jonka sämpyläkin leivotaan tilan omassa leipomossa. Aivan pakko joskus päästä maistamaan. Yleisön pyynnöstä tilan alueelta voi nykyään myös vuokrata paria mökkiä yöpymiseen. 

Melkein alkoi pyörryttää, kun kuunteli, mitä kaikkea toimelias Suvi on saanut aikaan putiikkinsa neljän toimintavuoden aikana. Kuulostaa tosi hienolta jutulta, että tila ja kauppa työllistävät alueella mukavasti porukkaa, ja ottavat töihin ensisijaisesti nuoria antaakseen heille monipuolista työkokemusta. Tilalle syntyy joka vuosi uudenlaista toimintaa, ja ideat lähtevät useimmiten aikaansaavalta rouvalta. Saattaa siinä isäntääkin välillä huimata. 
Navetan ylisillä kynttilänvalossa nautitun, tunnelmallisen lähiruokalounaan jälkeen pääsimme moikkaamaan tilan viittäsataa eläinasukasta. Mitä muruja, varsinkin tuo mustavalkoinen sonninuorukainen. Ja innokkaita tulemaan kuvatuiksi. Välillä piti oikein töniä vieruskaveria loitommalle, että oma naama näkyisi paremmin.
Alkoi hämärtää, vaikka iltapäivä oli vasta aluillansa. Pumpulikakku ja mausteinen kuumajuoma lisäsivät entisestään talvista tunnelmaa. Kakkuhetken jälkeen  oli aikaa tutustua sisustusliikkeeseen. Nostakoon kätensä, joka lähti tyhjin käsin. Minä ostin kaurahiutaleita mustassa pussissa, mustavalkoisen keittiöpyyhkeen ja mustan mutteripannun. Ai miten niin ihan mun ostokset? 


Oi mikä sovituskoppi!

 


Mustavalkoraitateema. Mihin se väliviiva tulee? Ansu täydentämässä.

 Kotiin lähtiessä olo oli kuin pitempäänkin lomalla olleella. Mieli oli levännyt aamun Pariisi-uutisista huolimatta. Päivän kruunasi kyyti kotiovelle. Kiitos elämyksestä, ihana Suvi. Tulen taatusti uudelleen. Viimeistään testaamaan kesäriemunne. Mutta nyt kyllä nautin tästä jouluolosta, jonka reissulta sain. 
Kaikki tiet tuntuvat vievän Auttoisille. Ajoimme alkusyksystä Keinuhongan tilan ohi, ja viime viikonlopun vierailuni jälkeen olen kuullut jo useamman kommentin tyyliin: Ai sä kävit siellä meidän kotitilan/anopin/ystävien lähellä. Aina muistetaan lisätä: Mahtava paikka! Allekirjoitan. Tervemenoa kaikki Keinuhongan tilalle hakemaan oma joulumielenne tulevana lauantaina 21.11.!


16 kommenttia:

 1. PusPus❤ Nähdään taas!!
  T. Kati

  VastaaPoista
 2. Hienoa jos saimme sinuun tartutettua ripauksen joulumieltä á la Keinuhonka :) Kiitos vierailustasi ja kivasta jutusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin saitte! ❤ Kiitos sulle Suvi vielä hurjasti mahdollisuudesta päästä vierailulle.

   Poista
 3. Kiitos ihanasta seurasta <3

  Täytyy myöntää, että muhunkin tarttui vähän joulumieltä, vaikken mikään megafiilistelijä olekaan. Niin upea paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite olit se ihana. ❤ Hyvä hyvä, sitä se jouluinen tila ympärillä teettää. :) Itsekään kun ei mikään megafiilistelijä ole, niin aivan ihmeellistä oli.

   Poista
 4. Oi kiitos ihana vieruskaverini seurasta ja yhteisestä jouluilon löytämisestä. Kyllä meissä blogisiskoissa on voimaa ja hyvää energiaa.

  Mullakin on ensimmäinen joulu nyt ilman hyvää ystävääni ja haluaisin niin soittaa ja kuulla hänen äänensä, ja naurunsa. Mutta en voi. Voin vain sytyttää kynttilän hänen muistolleen ja kuiskata tuuleen kuinka paljon kaipaan.. Surun kanssa oppii elämään. Se tapahtuu pikkuhiljaa, pienin askelin. Iloa ja valoa marraskuun päiviisi! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viikon takaisesta, ihana Sally. <3

   On se kyllä hassua, että toisen voi tavata nykyään enää unessa. Onneksi siellä sentään. :) Suru muuttuu kaipaukseksi, joka ei enää satu niin paljon, mutta koskaan ei tiedä, kauanko aikaa kuluu, ennen kuin tilaan pääsee. Rauhallinen olo on tärkein.

   Tunnelmallisia muisteluhetkiä sulle joulun aikaan. Ihanaa, että sulla on ollut upea ystävä vuosien ajan. ♥

   Poista
 5. Ei ressiä Silja. Joulu on jokaisella omannäköisensä ja tilanteen mukaan. Mutta tuo paikka on varmaan supertunnelmallinen, koska kuviin asti välittyy niin vahva fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tilanne on aina otettava huomioon. Ehkä pyrin tämän vuoden voimilla hieman pizzaa pidemmälle. ;) Suvimarjan kauniista joulusta todellakin saa inspiraatiota meikäläisenkin kaltainen. :)

   Poista
 6. Meidä koira repi mun mustan hiutalepussin. Se selkeesti vihaa kaikkia paperipakkauksia :D Oli ihana päivä, kiitos muru seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ja voi sitä kelmiä! Ihan varmasti vastustamaton tuo paperin rapina. Saitko pelastettua yhtään hiutaletta?

   Ihanaa päivää voi muistella hymyssä suin koko matkan jouluun saakka. Kiitos sulle ihana. ♥

   Voimia tähän päivääsi.

   Poista
 7. Ihan mielettömän näköinen paikka!!!! Tuonne kun pääsisi :)

  VastaaPoista

Kiva saada postia. :)