tiistai 16. kesäkuuta 2015

Oikea valkoinen, ja valkoinenko ainoa oikea

Tällä päivällä näyttää olevan typerä teemaväri. Valkoinen. Olkoon siis kuvina lähinnä toukokuussa otettuja, tätä ennen käyttämättä jääneitä ruutuja, joissa kaikissa on ainakin ripaus valkoista. Löyhempää teeman kuljetusta saa hakea, mutta näillä mennään tänään. Vähän on kalpea olo.

Olen kiertänyt viime päivinä aika monta rautakauppaa kylmänvalkoisten, 15 x 15 cm:n kokoisten seinälaattojen perässä. Niitä ei ole. Tai jos tiedätte, että jossain on, huutakaa nyt hep ja kertokaa lisää, or forever hold your peace, koska huomenna mä jotkut laatat tilaan. Pakko, että ehtivät keittiön seinään remontin aikana. 

Seuraa marmatuskohtaus: Miksi remonttia pitäisi alkaa suunnitella puoli vuotta etukäteen, että jostain toiselta puolen maapalloa saisi ehkä löydettyä ne oikeanlaiset materiaalit tai ehtisi teettää sellaiset ihanan hinnakkaana mittatilauksena? Miten onnistun aina olemaan se vaikea asiakas? Tarjonnasta päätellen saisi tässä tapauksessa aika lailla palloa kiertää ja mallipalaa tilailla, jos mielisi sopivaa saada. Googlaushan ei tunnetusti auta valkean laatan suhteen kuin mittojen verran. Hihi, mietitäänpä hetki laattaliikkeen havainnekuvaa valkeasta laatasta. Jep, niinpä.

Mutta siis, miten voi olla, ettei paperinvalkoista valmisteta? Tai siis ei mitään lähellekään sitä. Ainakaan koossa 15 x 15. Ei ole tämän hetken hittikoko kai sitten. Suurin osa valmiista valkeista näyttää mun silmään keltaiselta. Ehkä se olen vain minä, mutta omassa pikku päässäni olen kyllä ihan varma, että joku muukin saattaisi tykätä vaihtoehtona viileämmästäkin sävystä. No, tuskin tätäkään myönnytystään enää puolen vuoden päästä seinässä huomaa, varsinkaan, kun muu keittiö on musta, eikä myöskään ovia tai katkaisijoita tasan tarkkaan saa viileässä sävyssä teettämättä mittatilauksena. Eli ei kun taas kerran kompromissi pöytään ja lallallaa. Marmatuskohtaus loppu. ;)

Rauhoitutaas hetki kuvien maailmassa, sillä ikävämpää on tulossa, kuin tämän naisen pinnallinen (no pun intended) tiistaimarina.
Mikä tänään kiukuttaa? Saattaa juu olla se aika kuukaudesta, mutta ei siinä mitään. Valahdin bussissa järkytyksestä valkoiseksi, kun lipuntarkastaja kutsui käsirysyn päätteeksi tummempi-ihoista asiakasta mutakuonoksi. Ei näin. Missään tapauksessa. Kaupungin työntekijä vielä. Tosin ihan sama, kuka rasistinen nimittelijä on. Raivostuttaa joka kerta ihan yhtä hulluna. Hyi olkoon. Tadaa, nyt näenkin sitten taas sujuvasti pelkkää punaista. Haha, jonkin teeman mukaan kai sekin, ks. kappaleen ensimmäinen rivi. 
Mur. Yritän kangeta inhon irvistyksen rennommaksi ilmeeksi ja vaihtaa loppupäivän väriksi rauhoittavan vihreän. Jos vaikka menisi kurkkaamaan, vieläkö Rodopuisto kukkii.


13 kommenttia:

 1. Ei mennyt tämäkään postaus ihan valkoiseksi kun pääsit sitä punaistakin näkemään. Että mä vihaan rasismia, murrrr!!!

  VastaaPoista
 2. Oiskohan meidän keittiössä?
  Käy kurkkaa meidän keittiöremppapostaus.

  Etsitkö mattaa vai kiiltävää?
  Meidän löytyi bauhausista hintaan 8,9e/neliö.
  Matat olivat silmääni liian keltaiseen meneviä ja kiiltävät olivat kirkkaan valkoiset.

  Otathan huomioon, että liikkeiden valaistus on usein kaikkea muuta kuin luonnonvalo ja näin ollen vääristää värejä ihan hirveästi.. kun löydät noin-hyvän-laatan, niin kannattaa napata käteen ja mennä ulos katsomaan.

  ..katon jos saan iltavalossa vielä kännykällä napsastua kuvan ja saan siihen todellisen laatan sävyn meitsin keittiöstä, niin näin teen..heti kun pääsen kotiin. Ja laitan sulle tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menipä pitkään, ennen kuin löysin takas siihen postaukseen. Mutta juu, voisi olla hyvä. Menen katsomaan. Kiiltävää etsin. Eilen jo meinasin luovuttaa ja tilata vain, mutta ehkä Bauhaus ratkaisee ongelman. Pitää viedä laatta ulos. Ja ei ne laatat kotona kuitenkaan silmiä särje, ellei nyt sitä räikeintä vastaan tullutta beige-viritelmää valitse. Kiitos, Ilona.

   Poista
  2. No en kyllä saanut mitään järkevää kuvaa otettua illalla.. mutta näköjään ihan todenmukaiset kuvat tuolla blogin puolella keittiöpostauksessa näytti olevan.
   Ja joo niinhän se on, että ei ne laattojen hiuksenhienot sävyerot enää kotona seinässä erotu.. siis jos laatta on vaikka 98% sitä haluttua sävyä, niin ei se loput 2% tyytymättömyyttä sieltä seinästä valmiina enää erotu :D

   Vantaan Bauhaus, porteista sisään liikkeeseen ja pääväylää vasemmalle päin niin kauan kun pääsee .. nuo kyseiset valkoiset laatat löytyi sieltä ihan vikalta hyllyväliltä :)
   Toivotaan, että tärppää.

   Poista
  3. Hienoa, kiitos, sinne suuntaamme. :)

   Poista
 3. Meillä on keittiössä ja kodarissa kiiltäviä 15x15 laattoja just tuolta Bauhausista, ja ne on ihan valkoiset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes Lyde, tällä tuplavahvistuksella voin ilolla marssia Bauhausiin. :)

   Poista
 4. Grh! Todella ala-arvoista käytöstä!!! Pistää vihaksi! Mä tein valituksen HSL:lle, koska lyhyen ajan sisään kaksi kertaa kuski on ollut hyvin töykeä lapselleni, kun hän ei ole saanut bussilippua toimimaan! Musta se on törkeetä, koska kuskien pitäisi olla niitä jotka auttavat.

  Mä muistan, kun etsin vitivalkoista sohvaa niin kaikki olivat kellertäviä! Jouduin tilaamaan "snow white" värisen sohvan :).Nyt on valkoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä S, että oot tehnyt valituksen epäasiallisesta käytöksestä. Jotenkin luulisi, että ihmiset yrittäisivät työssään hiukan enemmän. Vapaa-aika on sitten eri asia, silloin jokainen kai on juuri niin pönttö kuin tahtoo. Heh.

   Haa, snow white tuntuu mullekin olevan se ainoa vaihtoehto kaikessa valkoisessa. Mulla oli itselle liian keltaiset sohvat. Ei oo enää. ;)

   Poista
 5. Murrrrrrrrrrrr mitä mänttejä ihmisiä !!

  Toivon, että laatat löytyivät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatat ovat löytyneet, kiitos ihanien Bauhaus-vinkkaajien. Mäntit saattavat edelleen olla mänttejä, mutta toivo elää! ;)

   Poista
 6. -murr sanon minäkin! Onneksi laatat löytyi, en malta odottaa lopputulosta :)

  VastaaPoista

Kiva saada postia. :)