keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kolutaan Korkkari!

Siinähän ei yleensä pahemmin vastustele, kun kaveri kysyy, tehdäänkö jotain tosi kivaa. Viime lauantaiksi mietimme Lauran kanssa suunnitelman Korkeavuorenkadun pään menoksi. Mukaan kierrokselle kutsuimme kivoja tyyppejä tuttujen sisustus- ja lifestyle-blogien takaa. Päivän painotus oli sisustuksessa ja designissa. Kyllä kävi kivijalkakaupan jos toisenkin ovi, kun nauravainen kahdentoista hengen joukkomme valtasi Helsingin kauneimmat kulmat.
Pore Helsingissä hypistelimme mm. vastuullisesti tuotettua käsityötä. Huopamattoihin saa valita sävyt havainnollisesta pampulakartasta. Alakuvan ihanuuksista oli pakko ostaa yksi uuteen kotiin. Näette sitten. Pore järjesti meille kivan yksityistilaisuuden. Lahjapussit olivat mieluista availtavaa.


Helsinki Secondhand ihastutti huonekaluillaan ja astioillaan. Silmäni jämähti kiinni erityisesti kristalliin. Viime vierailustani onkin aikaa. Milloinkas mä siitä naapurista muutinkaan? Välillä kävimme kahvilla Korkkarin klassikossa Café Succèsissa, jonka voisilmäpulla ei koskaan petä. Saimme lähtiessä mukaamme pussilliset tuoretta kahvia.

Tikaun yksinkertaisen kaunis tyylikkyys yhdistettynä luonnonmukaisuuteen, vastuullisuuteen ja laadukkaaseen käsityöhön houkutteli yhden jos toisenkin meistä tekemään löytöjä. Tuo raidallinen, käsinkudottu reilun kaupan villamatto sopisi kyllä hienosti tulevaan asuntoomme. No ylläri.
Armas Design vei meidät hitusen sivuun Korkeavuorenkadulta, mutta jo pelkästään tuon katon takia kannatti loikka tehdä. Toisen sivuaskeleen otimme Vitran liikkeeseen Erottajalle. Eipä harmittanut sekään hyppy. Että osaa olla kaunis kauppa. Ai niin, ja tulihan sitä piipahdettua Formverkissa ja Anton & Antonissakin. Missäs muualla vielä...
Pidimme Latvassa rennon sapas- ja höpötystauon, jonka jälkeen pääsimme vielä Designmuseoon opastetulle kierrokselle postmodernismin ihmeisiin. Jälleen kerran tuli todettua, että näyttelystä saa irti huomattavasti enemmän, kun mukana on asiantunteva opas. Tutustuimme myös Paavo Tynellin valaisinluonnoksiin. Näytteillä olevia vanhoja valaisimia katsellessaan sai huokaista kerran ja toisenkin. Juttua olisi riittänyt museon väen kanssa lasillisen ääressä vaikka kuinka pitkään, elleivät seuraavat menot olisi alkaneet painaa päälle. Pikapyrähdys museokauppaan, jonka jälkeen meistä muutama jatkoi iltaa vielä hetkisen yhdessä.


Kiitos hienosta akkujenlatauspäivästä teille huiput naiset blogeista Aniliini, Pisaroita, Keskeneräinen, Tekemisen maku, Muotoseikka, Auringonkerääjä, Villa Lumi, Sula mahdollisuus, Circus ja Retromoderni. Erityiskiitokset päivän suunnittelusta huikkaan armaalle rikoskumppanilleni, tapahtuman alkuunpanijalle Sateenkaariin ja serpentiineihin! 

Tapaamisesta jäi tosi hyvä mieli. Taas muistaa, miksi bloggaa. Tätä lisää!

Kiitokset yhteistyöstä
Pore Helsinki
Designmuseo
Latva Bar
Café Succès16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Ihan mielenkiinnosta, millainen hintataso tuolla Helsinki secondhandissa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! :) Kyllä ne hinnat ovat niin sanotusti kohillaan, eli siellä ei kyllä mitään kirppisten alemyyntiä harrasteta. Suosittelen visiittiä.

   Poista
 2. "Taas muistaa, miksi bloggaa." Niinpä :)

  VastaaPoista
 3. Teillä oli ihan loistopäivä! Järkätkääpä uusi pian, niin pääsen mukaan. Mä olin muuten viime yönä teidän uudessa loftissa, ei se sisustus ollut ihan sitä mitä olin kuvitellut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän taas syksyllä jossain repäistä. :)
   Voi apua, olin siis laittanut paikan uuteen uskoon? ;D Nyt alkaakin jännittää, kun tänään päästään kattomaan laitettua lattiaa...

   Poista
  2. Joo, olit vähän erilaiseksi sisustanut kuin mitä sun tyylis on :D

   Poista
 4. Ihana kuvapläjäys. Lemppari on toi neljäs kuva, johon Laura muuten aika hyvin maastoutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Laura kyllä jotenkin sopii sinne tosi hyvin. :)

   Poista
 5. Kiva kuvakavalkadi :) Oli hauska nähdä ja tosi kiva päivä kaikkinensa. Näitä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna. :) Kyllä, näitä ehdottomasti lisää, niin kivaa oli. Nähdään taas!

   Poista
 6. Herkullisia nämä kuvat! Odotan innolla kuvia myös teidän uudesta kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kunpa muutto olisi jo! Lauantain jälkeen alkaa pikku hiljaa saada enemmän kuvallista infoa. Toivon, etten aivan lamaannu muuttokaaoksesta.

   Poista
 7. Hei kuule ihana! Mä tulin tänne kurkkimaan onko jo kuvia uudesta kodista ja huomasin, etten oo kiireissäni (ja räkäpäissäni) tätäkään postausta vielä kommentoinut. Kiitos ihanasta päivästä. Niin ja niitä kotikuvia odotellessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei ihana! Kiitos itsellesi.
   Just saatiin netti toimimaan. Yritän huomenna vilauttaa pari kaaoskuvaa. ;) T. Toinen räkäpää

   Poista
  2. Jes netille. Jee kuville. Buu räälle.

   Tsemppiä ♥ Tuu pian terveeksi.

   Poista

Kiva saada postia. :)