lauantai 31. toukokuuta 2014

Jo joutui armas... uusi pöytä








Terveisiä kevätlaulajaisista. Hujahdin lomalle. Kannoin kotiin kevätkahvien ja päätösmaljojen koristeet, ja riisuin samalla olohuoneen ikkunankin paperikorusta odottamaan tulevaa remonttia. Päivänä minä hyvänsä reiska koputtaa ikkunaan ja vaihtaa sen. :)

Tässä samalla vilahduksia uudesta armaastani, Hayn ruokapöydästä. Sorry, kun hieman kesti. Vihdoinkin tuntuu, että kodissa on sopivan kokoinen pöytä. Ei liian suuri ja massiivinen, mutta ei pienen pienikään. Tuo on työpöytämallistoa, mutta juuri sopiva neljälle. Tarvittaessa tietysti useammallekin. Pöytä on tammea, joka on saippuakäsitelty vaaleaksi. Ennen vakituista käyttöönottoa pitäisi vielä pyytää sille hoito-ohje. En löytänyt tilausvaiheessa netistä mitään, eikä lähetyksen mukanakaan tullut viisautta, kumma kyllä. Syön siis tässä juuri tomaattista pastaa valkealla sohvalla. ;)

Tuoliasia on vaiheessa, mutta kesän aikana tilanteen pitäisi kehittyä toivottuun Vitra-suuntaan. I'll keep you posted.








 



Kiitos! Sain tätä opettajaa eniten miellyttäviä lahjoja, siis pois syötäviä. ;) Mukana oli toki myös mieluista luettavaa, johon olin lahjan antajan silmien alla vuoden aikana tykästynyt, ja lisäksi mut hyvin tuntevilta työkavereilta kuohuvaa sekä kaunista asustetta. Ai niin, ja tietysti ihania kukkia. Kuvissa tosin on pääroolissa eilinen perjantaikimppuni.








Jään odottelemaan loppujenkin nuppujen aukeamista. Taidanpa sillä välin ottaa ihan pienet (muutaman tunnin) päiväunet. Hurja väsy, mutta taatusti helpottamaan päin. :)

Ihanaa viikonloppua!


torstai 29. toukokuuta 2014

Hintalappuja




Viime viikonlopun Siivouspäivä teki loven turhan tavaran kasaan ja kartutti ruokatuolikassaa miltei yhden tuolin verran. Niin, uuden tammipöydän (jonka esittelen pikimmiten, kunhan saan kirpputavarat pois edestä) kavereiksi on nyt sitten kuitenkin tulossa mustat Vitran DSR:t. Että se siitä pinnatuolien maalaamisesta. Hups.

Kirpputorilta jäljelle jäänyt tavara vaivaa sen verran, että hinnoittelen tässä jälleen. Tällä kertaa on vuorossa viikko Kirppis Mäkitorpassa Oulunkylässä. Toivottavasti voin sanoa heippa suurimmalle osalle itselle ylimääräisestä. Ja vielä enemmän toivon, etten hanki uutta vuorta. Deeäsärrätkin pääsevät mun luo kappaleittain vasta sitä mukaa, kun hankkiudun eroon vanhasta ja kerään sillä rahat uusiin. Jotain lienee opittu. ;)

Iloista viikonloppua! Mulla alkaa kesäloma, jihuu. :)


keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Hullu koristelija iski jälleen










Taas on se aika vuodesta, kun saan leikkiä lasten kaverisynttäreitä ja koristella henkilökunnan huoneen kevätkahveja ja päättäjäisiä varten. Mikä riemu mulle, kun harvoin on tämmöistä näpertelytarvetta missään muualla kuin omassa päässä. ;) Keinovalo meinasi taas torpata kuvaushaaveet, mutta jätin sen huomiotta ja räpsin menemään. Problem solved.


tiistai 27. toukokuuta 2014

Kesäpäivistä ja -illoista






Tämä kesä on alkanut kauniisti. Harvoin ennen kesäkuun alkua tulee vietettyä täydellisiä, kellon ympäri kestäviä hengailupäiviä auringossa. Tänä vuonna niitä on onnekseni ollut jo useampi. Tässä toissa lauantain tunnelmia lämpimästä kaupungista. 

Arabian katufestivaalin ja Dianapuiston design-myyjäisten jälkeen se tapahtuu: kesän ensi-istahdus terassille. Matka jatkuu sujuvasti kivenheiton päähän Ravintolapäivän herkkuja maistamaan. Hengailu etenee iloisissa merkeissä illan ehtiessä. Kaveriporukka muuttaa muotoaan vasta kaupunkiin ehtineiden liittyessä seuraan ja toisten väsyessä ja siirtyessä unille. Itse nappaan vielä puoli neljältä aamulla kuvan lokista Stockan kulmalla. Seuraavana päivänä on pikkuisen haastavaa nousta illan konserttiin. Kesä on tullut.
























Näitä on talvella ikävä. Yritän pullottaa muutaman.


maanantai 26. toukokuuta 2014

Vierailulla lankataivaassa







Sateenkaarien ja serpentiinien Laurahan se meidät muut mukaan kutsui. Oulunkylän Lankamaailma oli mulle jo tuttu näpertäjän ihmemaa, mutta suurin osa viimeviikkoisessa blogitapaamisessa moikkaamistani naisista oli uusia kasvoja. Oli tosi kiva törmätä, terkut kaikille. Pidempäänkin olisi mielellään tuossa hauskassa seurassa viettänyt, kaksi tuntia kun hujahti ohi silmänräpäyksessä. Toivottavasti jatkoa seuraa. :)

Lankamaailman taitava henkilökunta esitteli yritystä, tuotteitaan ja neulontaohjeita, sekä opetti kädestä pitäen korin virkkausta. Itse jämähdin selvittelemään ja kerimään uusia hopeakuteitani, eikä mitään ole luonnollisesti edelleenkään viikon aikana niistä tai inspiroivan goodie bagin langoista syntynyt. Mutta tulossa on, varmasti. Alkaahan pian loma. Hurraa ja aamen.






Illan ihana puuhanainen ♥










Tätä tämmöistä kaikkea lisää, kiitos! On niin hurjan kivaa nähdä tyyppejä blogien takaa. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin tavata herkkujen ja kaikkia kiinnostavan teeman puitteissa. Mummokerho taitaa saada uusia jäseniä. ;)

Kiitos Laura ja muut, sekä Lankamaailman iloinen väki!
Illan sponsorit ja mukana olleet bloggaajat voi kurkata Lauran blogista.


keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Vihdoinkin!






Mitä tekee höpö bloggaaja, kun jännittävä ja pitkään odotettu pahvilaatikko saapuu vihdoin kotiovelle? No tietty irrottaa kaikki ärsyttävät keltaiset ja oranssit teipit, etteivät kuvat kärsi. Eikä muuta sitten irrotakaan. Mitä nyt avaamisesta. Tällä hetkellä hurjana tornadona ympäri kotia mylläävän Siivouspäivän valmistelumyrskyn pyörteissä on kaikesta innostuksesta huolimatta turha odottaa itseltä sellaista suoritusta vielä tänään. Kaunis on laatikkonakin. Hmm. Kun kerran noinkin kelpaa, pitäisköhän alkaa hankkia pelkkiä pahvilaatikoita? Saattaisi ainakin tulla tämä kodin laittaminen hippusen edullisemmaksi... Vaikka niin ku tämän ruokapöydän tilalle tapetointipöytä. Voi, miksen aiemmin tajunnut? ;)

Hupsista, lapasestakos tää tänäänkin lipsahti...  
Kaikesta huolimatta hay hay ny, ja kivaa loppuiltaa!


torstai 15. toukokuuta 2014

Tuolileikki?






Eilen tuli hälytys, että tanskalainen Hay-ihanuuteni on vihdoin, kuukausien odotuksen jälkeen, matkalla Suomeen. Ei kun tohinalla myymään vanhaa ruokapöytää alta pois. Menneisyydestä viisastuneena ja suosituksia kuunnelleena julkaisin kuvat pöydästä muiden myyntisivustojen sijaan Torissa, ja tässä sitä nyt ollaan vuorokautta myöhemmin, tyytyväinen hymy kasvoilla. Sinne meni! Ja taatusti oikeaan osoitteeseen, meillä kun oli ostajan kanssa hyvin samanlaiset visiot tuoleistakin. Sanoi, että jos kyllästyn niihin pastellisävyisinä, voin ottaa yhteyttä saman tien. ;)

Tässähän vallan alkaa viikonloppufiilis nousta. Tulossa on mahalleen lätsähtäneen kirpparisuunnitelman sijaan mm. Ravintolapäivä, TOKYOn kevätmyyjäiset, ihanan kaverin näkeminen ja Robbie Williamsin konsertti. Aurinkokin paistaa. Happyhappyjoyjoy!


keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Onnenpäivä




















Ha! Senkin tyhmä kiire, siitäs sait, ja tästä! Tänään olin huippuovela. Tein töissä hommia semmoisella teholla, ettei kotiin jäänyt kuin tunnin punakynäpyrähdys. Vasta huomenna tulee lisää sotkettavaa. Nappasin kameran mukaan ja lähdin iltakävelylle Roihuvuoreen. Kirsikkapuistot ovat kuvissa autuaasti sekaisin, mutta kävin siis molemmissa, japanilaistyylisessä puutarhassa ja uudemmassa, siinä piknik-henkisemmässä. 

Olo ilahtui vaaleanpunaisesta niin, että sujahdin metrolla keskustaan ja vietin tehotunnin hiljaisissa kaupoissa. Tuli hoidettua apteekkiasiat, täydennettyä vihdoinkin meikkipussia ja ostettua kesäfarkut. Jälleen, kolmannen kerran putkeen, kokoa pienemmät, jee! Kaiken kruunasi aktiivisuusranneke voitonhuudollaan. Milloinkahan viimeksi oon senkin hurrauksen kuullut. Tai mä kyllä itse asiassa vain näen sen, mutta kiljahdan luonnollisesti itse joka kerta asiaankuuluvasti. ;)

Hanami-juhla on tulevana sunnuntaina Kirsikkapuistossa. Tervemenoa!