maanantai 9. joulukuuta 2013

Kortteja porukalla
Olen ollut kuulevinani useammastakin suusta viime viikkoina, miten hauskaa olisi tehdä pitkästä aikaa joulukortteja porukalla. Tuumasta toimeen. Eilen kokoontui iloinen joukko tonttuja pajaan toivotuksia väsäämään. Mullahan tunnetusti on tuota askartelusälää jonkin verran, joten ilman huippuideaa ja tarvikkeitakin pystyi leikkiin lähtemään. Kymmenen askartelijaa touhusikin iltapäivän ja alkuillan Jouluradion, glögin, kuohujuoman, jouluisten leivonnaisten ja hyvän seuran voimalla, ja tuloksena oli toinen toistaan hienompia hyvän joulun toivotuksia. Tulimme kyllä siihen tulokseen, että pakkoko sitä hyvää ja iloista on aina toivottaa. Miksei pelkkä joulukin riitä, varsinkin, kun ei se juhla ihan kaikille mikään riemun ylin ilmentymä ole. Hyvä tahto ja tarkoitushan toivotuksella silti on, vaikkei juhlan autuutta hehkuttaisikaan.
Kyllä se siitä lähti, vaikka ensimmäiset tekeleet syntyivätkin muita tahmeammin. Ennätyksenä kokonainen tunti. ;) Osa teki sarjatuotantona samanlaista mallia, toiset taas loivat uniikkia taidetta jokaiselle pahville. Jotkut tulivat paikalle ajatuksenaan vain nauttia muiden seurasta, mutta päätyivät lopulta lähtemään mukanaan hienot, itsetehdyt kortit. Mahtavaa!
Kettu otti rennosti muiden ahertaessa. Vahti nyt kuitenkin puhelinta viltin alla.


Kuvaajan taidot eivät aivan olleet valmiit iltahämärän ja keinovalon kanssa taistelemiseen, eikä käsikään ollut täysin vakaa perjantaisen Tallinnan-reissun jäljiltä, mutta eiköhän näistä silti saa kuvan siitä, miten hienoja ideoita illan aikana toteutettiin. Huomasimme, että jokaisen tekijän persoona tuli tuotoksissa esiin selkeästi.


Kuusenkoristerintamallakin tapahtui. :)
Mun kortit lähtevät tämän näköisinä. Josko noihin tekstittömiin jonkinlaisen toivotuksen vielä tökkäisi. Kiitos inspiraatiosta Esmeraldalle. :)  
Kiitokset nauravaisille taiteilijoille! Ensi vuonna uudestaan. Täytyyhän hyviä perinteitä olla.


Vaan ei loppunut vielä mun koe- ja arviointiurakkani, jonka vuoksi on ollut täälläkin hiljaista. Huh. Tallinnan jouluisten riemujen hehkutusta tulee tästä tuutista kuitenkin toivon mukaan parin päivän sisällä. Nyt niiden oikeiden töiden kimppuun, nainen!


10 kommenttia:

 1. Todella upeita joulukortteja! Nämä antavat inspiraatiota tehdä itsekin kortit sen sijaan, että ostaisi kaupasta valmiita.

  -Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, Heini! Ei kun taiteilemaan. :) Mä tilaan suunnilleen joka toinen vuosi kortit valokuvasta, mutta nyt oli taas omien kätösten vuoro. Muutama pitäis vielä saada aikaiseksi. Ollapa aikaa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Olimme itsekin yllättyneitä tuloksista. ;)

   Poista
 3. Hienoja kortteja ja ihana idea tuo yhdessä askarteleminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Tämä(kin) puuha on niin paljon hauskempaa kavereiden kanssa. :)

   Poista
 4. Kylläpä on muuten upeita kortteja!!! Monenmonta hienoa ideaa! Ja miten mukava juttu tuollaiset rennot korttitalkoot:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Parasta kaikessa olivat ihmiset ja nauru. Tuli taatusti valoa pimeään iltaan.

   Poista
 5. Ihan mahtavia kortteja ♥

  Mä tein ennen reissua jo toisen puolen. Se toivotuspuoli jäi vielä täksi päiväksi.
  Sain tästä ajatuksen, mitä pitää testata. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näistä idean sait. Mulla olis vielä tänään puolet askarreltavana ja kaikki kirjoitettavana! Auts! Mutta eka Downton Abbey. Boostiksi. ;)

   Poista

Kiva saada postia. :)