keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kesäselityksiä



















Hei täältä kesäretkien keskeltä! Kotimaan autoreissu on onnellisesti ohi. Kylläpä tulikin nähtyä reilussa viikossa paljon sukua, tuttuja, ystäviä ja uusia kasvoja. Yksi ihana morsiankin on valmisteltu suurta päivää varten. Nyt pesemme pyykkiä ja pakkailemme uudestaan. Tänään tosin kutsuvat Hämeenlinna ja AC/DC. Hui. Tuntui tosi hyvältä idealta miehen syntymäpäivänä tammikuussa... ;) 

Toivottavasti kestätte vielä toisen hiljaisen hetken blogissa. Palailen asiaan Portugalin rentouttamana ja toivon mukaan edes hieman ruskettuneena. Luvassa on silloin lomakuvien lisäksi myös lähes valmiin keittiön kuulumiset. Reippaat kotivahdit lupasivat fiksailla viimeisiä.  


Pus, voikaa hyvin!



perjantai 10. heinäkuuta 2015

Asuntomessujen lehdistöpäivä





Terveisiä Vantaan Asuntomessuilta! Pääsin pressipäivänä, torstaina, tutustumaan messutaloihin iloisessa bloggariseurassa. Aurinko paistoi kuumasti, ja vain yksi sadekuuro keskeytti hetkeksi decolteen palamisen. Että olikin hauskaa, eikä haittaa, vaikka tänään jalat ovat olleet muusia ja olo muutenkin kaikkensa antanut. Kuvia otin niin kauan kuin akkua riitti. Muutama otos olisi ollut kiva näyttää myös messualueen tuntumassa esitellyistä loft-tyyppisistä asunnoista, mutta eiköhän joku kiva lehti nekin esittele. Ja hei, menette tietty paikalle, jos pääsette. :) Alla on ensin muutama siellä täällä katseen kiinnittänyt juttu, ja sen jälkeen yksityiskohtia mua eniten ilahduttaneista taloista tai sisustuksista. Ei mitään paremmuusjärjestystä, sillä sellaisen muodostamiseen ei noin pyörällä päästään ja nopeasti paikasta toiseen surffaillessa kykene. Näin ollen eivät myöskään joidenkin talojen vallan herkulliset tarjoilut päässeet vaikuttamaan tämän "lehdistön edustajan" lahjomattomuuteen. ;) 




Kumpi matkii kumpaa? Etsi kuvasta kaivinkone. ;)












 Nyt niihin suosikkeihini:


26 Villa Kapee

Parasta kauniit ikkunat, varsinkin yläkerrassa. Lisäpisteitä hauskasta ja tyylikkäästä värien käytöstä.



















19 Vivola

Vaaleaa puuta ja nahkaa, kontrastina upeaa mustaa. Kaunis valon kulku.
 













18 Honka Savukvartsi

Upea ulkomuoto ja ihana sisäpuutarha keskellä taloa. Ja sitä vaaleaa puuta.









16A Potius Isokivi A

Lähes prikulleen makuni mukainen sisustus. Ymmärrätte varmaan.
















 14 Kontio Harunire
 




Lopuksi vielä alla kuva Ellen Jokikunnaksen suunnittelemasta sisustuksesta. Meinasimme sen jälkeen lähteä kohti lofteja ja siitä päin omia kotejamme, mutta ovella talon edustaja ehdotteli sen verran itsepintaisesti Olli Hermanin suunnitteleman asunnon moikkaamista, että päätimme antaa rock-sisustukselle tilaisuuden. Paikan päällä hoksasi, miksi rouva oli niin tohkeissaan. Siellähän istuskeli Olli itse. No tietysti, kohteen sisustaja kun oli. Harvemmin vain tunnistaa noita messutalojen sisustuksen suunnittelijoita ulkonäöltä. Vallan charmantti nuorimies. Ei kuulemma ollut aiemmin päässyt sisustamaan yhtäkään asuntoa. Syynä yllättäen naiset. ;)


9 Spinelli A2




10 Spinelli A1






Sisustusblogeista tuttuja naisia tuli päivän aikana vastaan ainakin tusina. Tässä hulvattomat naurunaamat blogeista Heinässä heiluvassa, Keski(piste), Valkoinen soihtu, Sisustus COCO, Piirto, Esmeralda's ja Koti kaupungin laidalla. Iloisesti törmäilimme koko ajan myös muiden muassa White & Freshin Irinaan ja Oma koti valkoisen Miiaan. Että oli hauskaa! Jutut superlaadukkaita koko ajan ja sitä rataa. :D Ei sentään herätetty ihan kamalasti pahennusta siellä lehtiväen keskellä. Kiitos teille, ihanuudet, oli huippu päivä!






En ymmärrä, miksi yksikään naisista ei halunnut lainata näille kavereille silmiään. Tarjouduin ystävällisesti ottamaan kuvan. Ensi vuonna Asuntomessuja siis kutsuu Seinäjoki. Mutta hei, ensin nämä tänään yleisölle auenneet messut. Jos kiinnostus heräsi, suosittelen tutkimaan taloja lähemmin itse. Hieno uusi Kehärata vie perille. Jääkää pois Kivistön asemalla, jolta kävelee tai ajelee kuskittomalla bussilla perille 800 metriä.  Eräät sisustusintoilijat kylläkin ajoivat onnellisesti Kivistön aseman ohi jutellessaan niin kiihkeästi. Perusmenoa tässä porukassa. Kaikki niin hiljaisia ja rauhallisia. ;)


maanantai 6. heinäkuuta 2015

Odottavan aika





Terve! Täällä jatkuvat kärsivällisyysharjoitukset keittiön suhteen. Samoin oman pään harhautusyritykset. Lauantaina toinen oli Tampereella poikain kesäretkellä, minä taas puistopiknikillä pitkän kaavan mukaan. Kotona aamukolmelta siis. 








Eilen olimme puistossa pizzan kanssa. Tänään karkasimme kesken hösselin tunniksi naapuruston lounaspaikkaan ja karkkitehtaan kauppaan. Sanottavampaa apua ei näistä yrityksistä kyllä odotukseen ole,  vaikuttavat lähinnä lihottavasti. No, selviytymiskeinonsa kullakin. Ja siis, niinhän se luonnollisesti menee, että kun uusi keittiö on valmis, alkaa saman tien älyterveellinen kokkaaminen. Takuulla, heti. ;)




Onneksi joku on tehnyt meillä muutakin kuin huokaillut ja tuskaillut.


  



Huomenna asennetaan loput jo paikalla olevat kaapinovet, ylihuomenna valaisimet. Joku päivä tällä viikolla tulevat saarekkeen olohuoneen puolen vaneriovet. Siinäpä ne suurimmat, mitä nyt voi laittaa. Jäljelle jäävät ne onnettomat sokkelit sekä yhden valaisimen ja liesituulettimen etsintä. Tänään aion lämmittää uunin ekaa kertaa toissa sunnuntain jälkeen. Mies haki jo pullon viiniä, huh. Sisustus COCOn Sannahan on pyörinyt täällä reippaana keittiöfirman puolesta. Huomenna taas tulee Koti Aurorassa -blogin Johanna perheineen tsekkaamaan kaaoksen. Ehtivätköhän nuo vanhat kaapit tuosta olohuoneen lattialta lähteä ennen sitä? Onko jääkaappi paikoillaan? Onko ehditty imuroida? Onko sänky pedattu, ja muistettu käydä automarketissa leipomassa? Tämä ja muut elintärkeät kysymykset saavat vastauksensa vuorokauden kuluessa. ;D Nyt äkkiä lasi sitä viiniä.

P.S. Käykäähän muuten vastaamassa Indiedaysin lukijakyselyyn. Vastaaminen vie viitisen minuuttia, ja vaikuttamisen lisäksi vastaajat pääsevät osallistumaan muun muassa 100 euron arvoisten lahjakorttien arvontaan.