perjantai 29. toukokuuta 2015

Se aika vuodesta












Terveisiä aivojen narikasta! 


Huomenna lauletaan Suvivirsi ja jaetaan todistukset. Tänä vuonna koulumme kevätjuhlissa kaikuivat samat laulut kuin omana alakouluaikanani. Vetelin onnellisena Tuuli hiljaa henkäilee ja muut ihanat. Kaunista vaihtelua sarjassaan oikein mukavalle Amppariräpille sun muille uudemmille lastenlauluille. Vaikka en mikään perinneintoilija olekaan, olipa ihanaa kuulla ja laulaa noita vanhoja. Uskon, että tavallista useampi vanhempikin tuli tällä kertaa mukaan yhteislauluihin.

Turha varmaan sanoakaan, että viime aikoina on ollut kiire. Pään sisällä ainakin. Vaikka olisi joskus illalla ollut aikaakin, ei ole väsymykseltään kyennyt avaamaan konetta. Iltapäivä- ja iltamenoja on kertynyt, ja päälle huono omatunto tämän niin kivan harrastuselämän suhteen. Ei ole kuitenkaan pystynyt iltaisin kuin tuijottamaan kainalossa Breaking Bad -maratonia. Nyt alkaa helpottaa, ja hyvä niin. Loman alku menee varmasti täysin päätä paikkaillessa. Pitkiä unia, aurinkoa ja rauhaa.

Kuten tiedätte, kesälle on kodin osalta suunnitteilla uutta seinää ja keittiön päivitystä. Aikataulut tarkentuvat kunhan kerkeävät, enkä jaksa ottaa enää kierroksia niiden suhteen. Tulee kun tulee, ja tulee mitä tulee, kunhan puolen vuoden päästä on valmista. Juu ei, täällä ei ole stressattu rempoista tippaakaan... ;) Suunnitelmien osalta on tälle kesälle jäljellä enää reissujen miettiminen. Ehkä jätämme sen Tallinnaan, jonne ensimmäisen lomaviikkoni riemut huipentuvat. 

Kuvissa on äsken kietaisemiani paketteja työkavereille. Ensimmäinen erä lähti jakoon aamulla, ja nyt on viimeisetkin kääritty. Lahjojen alla on Marimekon mekkopaketti, jonka hain tänään postista. Valitettavasti molemmat mekot suuntaavat takaisin lähettäjälleen. Harmi. Plan B käyttöön eli etsimään aamulle puettavaa vanhoista... Ottamatta sen kummemmin kantaa jälleen kiihkeänä kuohuvaan keskusteluun oppilaiden lahjoista opettajille kerron, että omissa paketeissani on syötävää ja juotavaa. Ettei tarvitse kenekään lähteä näiden takia kirpputorille. Tällaisia paketteja itsekin otan mieluiten vastaan. Kukkasten lisäksi.

Jospa siivoaisi ennen iltalenkkiä pari kaappia. Semmoinen puuha lienee pään puolivaloille oikein sopivaa.





Riemukasta viikonloppua kaikille, etenkin valmistumistaan juhliville ja lomansa aloittaville! 


maanantai 25. toukokuuta 2015

Jee, Mekkotehdas aikuisille






Kylläpä harmitti, kun poskiontelotulehduksen takia missasin nämä kirjajulkkarit. Nuo kaikki unelmamekot, pastellisävyt, kauniin kodin ja iloiset ihmiset. Olinkin tosi ilahtunut, kun ystäväni Kirsi toi minulle tuoreen mekkokirjansa tullessaan kurkkaamaan uutta kotiamme.

Muistatteko ensimmäisen Mekkotehdas-kirjan, joka oli täynnä toinen toistaan söpömpiä mekkoja pienille tytöille? Toisen ompelukirjansa mekot Kirsi Etula ja Sunna Valkeapää-Ikola ovat suunnitelleet aikuisille. Mekkotehdas aikuisille -kirjan kymmenestä mekkomallista löytyy kaunista puettavaa arkeen ja juhlaan. Kokoja on kaavoitettu välille 34-46. Osasta mekkoja on kaksikin versiota. Mekkojen lisäksi kirjassa on ohjeet myös kesäkassin, huivin, pallovalojen ja kädenlämmittimien valmistamiseen. Sisustustakin on siis hieman mukana. Värikkäät valopallot näkyvät alempana puutarhakuvassa. Onpa kirjassa myös muutama Teresa Välimäen resepti vaikkapa puutarhajuhliin.

Kuten ensimmäisessäkin kirjassa, valokuvat ovat satumaisia. Krista Keltasen kesäiset kuvat ovat niin upeaa katseltavaa, että välillä unohtaa, mihin sivuilla pitäisi kiinnittää huomionsa. Hih, muista mekot, muista mekot.

Kunpa osaisi ommella. Sillä tavalla oikeasti. Toisaalta tätä teosta katsellessa ei haittaa, vaikkei osaisikaan. Esteetikolle se on elämys jo ihan itsessään, kahvipöytäkirjana. Meillä se on kaunistanut olohuoneen ikkunalautaa nyt kuukauden päivät, enkä tunnu väsyvän sen sivujen katseluun. Ja suosikkimekko, se on tietenkin löytynyt.









Kiitos kaunis kirjasta, taitavat mekkotehtailijat.


Käykäähän muuten kurkkaamassa näiden aikaansaavien naisten Mekkotehdas-blogi, johon ilmestyy tuon tuosta uutta inspiraatiota käsillä tekemiseen. Ja vitsi millaisia lasten teemajuhlia nämä naiset järkkäävät. Kun on sitä silmää. Blogin sivupalkista pääsee halutessaan tilaamaan niin uutta kuin aiempaakin kirjaa.



perjantai 22. toukokuuta 2015

Näkyyks kello?









Sain mieheltä synttärilahjaksi toivomani rannekellon. Yhteistä matkaa on tikitetty Skagenin kanssa nyt puolitoista kuukautta, ja honeymoon jatkuu. Tuo kaunis kullan sävy ja sirous ihastuttavat mua. En halustani huolimatta ole koruihminen, ja olen aina hakenut kellooni jotain äijää, timangien määrästä riippumatta. Musta tuntuu, että tässä kaverissa on mulle juuri sopivasti korua ja rokkia.

Itse annoin miehelle tammikuun merkkipäivänä liput heinäkuiseen AC/DC:n konserttiin. Ihan vain noin about pari kertaa olen miettinyt, mitä oikein tuli tehtyä. Lievästi nimittäin jännittää, pärjääkö lahjan antaja mukana. ;D Iloista perjantaita kivat!



tiistai 19. toukokuuta 2015

Koti täynnä yksityiskohtia + arvonnan voittaja





Terveisiä koepinojen keskeltä! Eilen meni puolille öin kirjoitelmia lukiessa, joten vasta nyt ehdin arpomaan Diamond Lights -kisan voittajaa. Katselkaa te lottokoneen raksuttaessa kuvia kauniin kodin yksityiskohdista. Olimme viikonloppuna miehen veljen synttäreillä. Aika lailla samanlainen maku veljen vaimolla kuin allekirjoittaneella, eikö? Tuli vähän riehuttua kameran kanssa. 

Tässä kodissa joka nurkka on mietitty viimeisen päälle, vaikka tavaroiden paikat saattavatkin vaihtua tiuhaan. Kodin kekseliäs ja toimelias emäntä on tehnyt itse vanerilevystä tuon mustan ruokapöydän. Pukkijalat alle, ja toimii. Mun suosikkijuttuni tässä kodissa, ehdottomasti. Tosin heti toisena tulee tuo alempana näkyvä, vanha, lasiovinen kaappi. Ai että. Ja oli muuten huippuidea koristella ruokapöytä mustikanvarvuilla. Kiitos isäntäväelle, oli kivaa. :) Joskus vielä kuvaan koko kodin tänne näytille.
























Arvonta on suoritettu. Onnettaren suosikki on tänään, tadaa: Sanna/SisustusCOCO. Onnittelut, keittiösuunnittelijani! Soitellaan. Myös niistä sokkeleista. ;)


perjantai 15. toukokuuta 2015

Timanttihaave todeksi












Katsokaa, siinä se vihdoin on.


Ai että tuli jännät paikat, kun töistä lähtiessäni luin meilit. Sunnuntaina Bukowskis Market teki todeksi timanttihaaveeni, kun huusin Ruotsista Bertoian Diamond Chair -tuolin. Mustan, tietenkin. Yllätyksekseni lähetys oli haettavissa Vantaalta jo tänään. Seikkailunhalustani (lue: päättömästä hönttöilystäni) seurasi kahden tunnin sekoilu busseilla, mutta ehdinpäs perille kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa. Kotimatkan tein suosiolla taksilla. 

Tuoli vaikuttaa olevan suht iäkäs, mutta hyväkuntoinen. Olen iloinen, etten ehtinyt luovuttaa ja hankkia uutta. Kuluneen, punaisen istuinpäällisen poistin jo, mutta alakuvassa näkyy vielä tahrana muumioitunut hämähäkki, jota en hennonut heti alkaa irrottaa. ;)

On tämä elämä tänä keväänä aikamoista pitkäaikaisten toiveiden toteuttamista. Tämä ihana koti tuon sohvalla päikkäreillä olevan murun kanssa, ja mahdollisuus laittaa asuntoa oman mielensä mukaiseksi. Onnea tämä, sanon minä.

Huomiselle on luvassa reissu Tampereen suuntaan pyöreille synttäreille, ja illalla vielä Sunrise Avenuen jäähallikonsertti. Saattaa sunnuntaina olla väsy. Mutta sittenhän voi vaikka vain maata sohvalla ihailemassa timanttia. Hyvää viikonloppua kivat! 


P.S. Osallistuithan jo synttäriarvontaan?



torstai 14. toukokuuta 2015

Uutta Everyday Designilta





Muistattehan kotimaisen Everyday Design -yrityksen, joka on muun muassa tuon yllä olevan Helsinki-paperikassitelineen takana? Pääsin tutustumaan tämän perheyrityksen uusimpaan aluevaltaukseen, metallisiin pientuotteisiin, joista nyt on menossa tuotantoon alla olevia valkeita laatikoita. Nämä Suomessa valmistettavat, monipuoliset laatikot sopivat niin kattaukseen, kylpyhuoneen piensäilytykseen kuin toimistotarvikkeillekin. Saimme bloggariporukalla sanoa mielipiteemme tuotteiden materiaalista, sävystä ja kiiltoasteesta herkullisen aamiaisen lomassa. 

Se, mitkä tuotteista lopulta päätyvät kotien käytännöllisiksi kaunistajiksi, on vielä mietinnässä, ja tähän asiaan saavat kaikki sanoa mielipiteensä. Everyday Designin kyselyssä (klik) voi kertoa, mikä näistä kolmesta koosta olisi itselle tarpeellisin. Lisäksi on mahdollista toivoa, mitä kodin pientuotteita haluaisi yrityksen näiden lisäksi valmistavan. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan lahjakortteja. Aikaa vastata on sunnuntaihin 17.5. saakka.









Kolme alimmaista kuvaa: Everyday Design

Vastatkaahan ihmeessä kyselyyn ja osallistukaa arvontaan. Tuleeko mieleen muita käyttötarkoituksia näille metallilaatikoille? Mä ajattelin heti aamiaista sänkyyn tuolla suurimmalla "tarjottimella" tuotuna. 

Ihanaa torstaita! Itse nautin tästä ylimääräiseltä bonukselta tuntuvasta vapaapäivästä lähtemällä aurinkoiselle käsikynkkäkävelylle Helsingin rannoille. Voi vitsi, monen sadepäivän jälkeen paistaa! :)


maanantai 11. toukokuuta 2015

Blogi kaksi vuotta - voita valaisin








 







Hyvänen aika, blogin kaksivuotissynttärit meinasivat mennä multa ihan ohi. Päivä ennen vappuaattoa jäi juhlistamatta, joten olkoot nämä Ruoholahden huipusta Tiinan Kukkalinnasta ostamamme lauantaikukat nyt vaikka se synttäripuska. Vaikea käsittää, että Tiina myy upeat ruusut muutamalla eurolla kimppu, ja usein yksittäiset leikkokukat eurolla kappale. Nytkin sain valita sitä sun tätä miettimättä, meneekö överiksi hinnan kanssa. Vertailun vuoksi: Tämä kimppu maksoi 15 euroa, kun lähiostarimme ainoassa kukkakaupassa viisi neilikkaa ja kaksi vihreää oksaa maksavat 22 e. Eikä sen valikoima ole nähnytkään tällaista. Kukkalinnaa voi hyvillä mielin suositella myös reippaan ja asiantuntevan palvelun vuoksi. Hyvä Tiina!






Tämä toinen blogivuosi meni tosi nopeasti. Indiedaysiin liittyminen on tuonut mukanaan kaikkea hauskaa menoa ja lisää mukavia blogituttavuuksia. Edelleen olen sitä mieltä, että tämä on ihan paras harrastus. Saa harjoitella valokuvaamista ja kuvien käsittelyä, kirjoittaa, tutustua uusiin juttuihin ja ihmisiin, tuoda esiin kiinnostuksen kohteitaan ja olla sosiaalisessa kanssakäymisessä mahtavan porukan kanssa niin verkon välityksellä kuin yhä enenevässä määrin naamakkainkin. Kiitos teille lukijoille siitä, että tätä harrastusta on edelleen hienoa jatkaa.

Koska olen auttamaton valaisinhörhö, arvon juhlan kunniaksi Framan Diamond Lights -kattolampun. Voittaja saa valita, ottaako valaisimensa johdon mustana vai valkoisena. Metalliosan sävyvaihtoehtoja ovat kupari, messinki ja teräs. Mustaan johtoon on lisäksi kromimusta kantavaihtoehto. Valaisinta ja johtovaihtoehtoja voi tutkia vaikka täällä.

Voit osallistua, jos olet blogin virallinen lukija tai liityt nyt sellaiseksi. Löydät Liity tähän sivustoon -napin tämän sivun alalaidasta. Vaihtoehtoisesti voit käydä tykkäämässä blogin Facebook-sivusta. Jos olet sekä lukija että FB-tykkääjä, saat kaksi arpaa. Kerrothan selvyyden vuoksi, monellako arvalla osallistut. Jätäthän myös sähköpostiosoitteesi, jos osallistut anonyyminä. Osallistumisaikaa on tästä viikko eteenpäin. Arvon voittajan ensi maanantaina 18.5. klo 19. Ei kun sitten vain hankkiutumaan hyviin väleihin onnettaren kanssa. Random.org tosin taitaa olla suhteellisen lahjomaton. ;) Onnea kilpailuun!


Tervetuloa seuraamaan myös Mintunmustan Instagram-tiliä, jonne lisään kuvia lähes päivittäin.

EDIT. Johdon väriä ei tarvitse päättää nyt ja heti. Vasta sitten, jos voitto osuu kohdalle. :)


sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Koskas me huonoa






Keväisin kaveriporukkamme herää huomaamaan, että taas jäivät synkkää aikaa piristävät talvibrunssit pitämättä. Onneksi asian voi luonnollisesti korjata kevätbrunsseilla. Tuli vappupiknikillä mieleen, että olen unohtanut esitellä erään herkkusunnuntain kuvat. Tässä siis. Nämä naiset käyvät ahkerasti Työväenopiston kokkikursseilla, ja me muut saamme nauttia heidän taidoistaan. Ai että ne osaavatkin. Tosin meidän piireissähän tuppaa aina tulemaan priimaa, kuten suureen ääneen muistamme joka kerta yhdessä syödessämme todeta. Ihan hyvä asenne, sanoisin. ;)




















Aamu alkoi tänään hieman itkuisena. Eivät mitään lemppareita nämä äitienpäivät nykyään. Onneksi Miia oli tulossa puolilta päivin kotia katsomaan, joten suurempi niiskutus jäi. Lopulta vieras oli ainoa, joka testasi tätä Etiketti-lehdessä ollutta brunssipizzaa kaikkine kananmunineen ja jogurtteineen (ilmakuivattu kinkku vaihdettuna parsaan). Mulla oli jo ihan virallinen lounasnälkä, joten tuli peruspizzaa. Vuohenjuusto-mansikka-rucola, tulevaa kesää ja Skifferin liuskoja ennakoiden. :)








Vitsi nuo Stockmannilla nyt kai kausimakuna myynnissä olevat suklaapäällysteiset macaronit ovat mahtavia. Ihan vinkiksi vain, ei yleensä kovin suurelta suklaan ystävältä. Oikeasti, nam. 

Sinne se taisi päivä hujahtaa. Puoliunessa "kevyen" lounaan jälkeen. Breaking Badia kykenimme sentään katsomaan puolitoista jaksoa. Jos tässä iltakävelyllä kävisi. Hakemassa hyvät yöunet ja virtaa tulevaan viikkoon. Ehkä vielä yksi macaron. Matkaevääksi.



lauantai 9. toukokuuta 2015

Flos 265 tuli taloon










Yksi katsoo Valioliigaa. Saa hyvillä mielin nauttia, kun on ollut niin reipas ja avulias tänään. Osti uuden porakoneen ja hujautti Flos 265:n seinälle. Kyllä sen nyt kelpaa lukea James Ellroyta sohvalla yötä myöten, kun mä näen jo sängyssä sisustusunia.

Nyt näkee kunnolla tehdä töitä vaikka ruokapöydänkin ääressä, sillä tämä valaisin kääntyy aikas julmetulla säteellä. Tulossa on vielä lattialamppu täydentämään kodin valaistusta, joka jostain syystä on korkealla alueella aika hassusti suunniteltu. Suoraan sanoen aika heikoissa kantimissa. Onneksi mulla oli juuri kaksi toivevalaisinta listalla odottelemassa. Tässä nyt se ensimmäinen. Voi ihana!

Nyt kun on tuo uusi pora, ehkä tv-seinälle suunnittelemani tauluseinäkin voisi pian toteutua. Sitä odotellessa rauhallista lauantai-iltaa kivat!