tiistai 29. huhtikuuta 2014

Voi mummot! ♥


Olipahan reissu! Reipas ja virkeä mummokerhon väki pakkautui perjantaina kahdessa erässä merialukseen ja seilasi viikonlopun viettoon Tallinnaan. Ja että olikin hauskaa. ;)




Yllä ne punovat juonia majapaikassaan, alla taas suuntaavat ensimmäiseen herkkukohteeseensa.








































Ribe








Labor Baar






Jottei totuus unohtuisi, tuli välillä jopa vähän virkattua ja neulottua.




Kuusi naista. Kaksi yötä. Suuri asunto. Kaunis, myöhäiskeväinen kaupunki. Kaksi huippuillallista. Maljoja keväälle ja täydelliselle matkaidealle. Lankakauppa, joka vei jalat alta. Kauneushoitoja. Terasseja ja kahviloita. Aurinkoa ja hengailua. Hulvattomia juttuja ja vedet silmissä nauramista. Harvinaisen vähän neulepuikkoja. Kyllä vain kannattaa tämä kirjoitusharrastus, kun sen kautta löytää elämäänsä tällaisen porukan. Kiitos, armaat naiset. Tehdään tämä uudelleen.


sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Onnellisesti kotona arpomassa voittajaa





Mummokerhon virkeää ulkomaanmatkaa muistellaan varmasti vielä monet kerrat kutimen ääressä. Keräilen itseni superhauskan viikonlopun jäljiltä ja kirjoittelen sitten kunnon selvityksen Tallinnan riemuista. Omien tuliaisteni värisävyt eivät varmasti yllätä ketään. Mummon teepurkki otti pientä osumaa kotimatkan melskeissä, mutta kupruthan onneksi vain lisäävät luonnetta. Näistä viikonloppupyrähdyksistä tuppaa jäämään nälkä nähdä lisää, mutta onneksi suunnitelmissa on pidempi kesäretki Tallinnaan.

Mun pikkuinen Mintunmustaa on vuoden vanha. Sydän sentään. Ei oikein juttu luista väsymyksen vuoksi, mutta synttäriarvonnan suoritin siitä huolimatta asiaankuuluvan juhlallisin menoin. Avustajana toimi Random.org. FDS:n lahjakortin voittaja on Päivi Elämän helmiä -blogista. Paljon onnea! :)

Nyt kävely kauppaan ja postiin. Sen jälkeen saa uni tulla. Se niistä parista boksille tallentuneesta lemppariohjelmasta, joista piti vielä nauttia. Niitä ei taida voida katsella silmät kiinni.

Pus ja kohti vappuviikon seikkailuja!


torstai 24. huhtikuuta 2014

Arvontamuistutus: FDS-lahjakortti


Villi mummoviikonloppu lähestyy. Odotan innolla, suorastaan puikot pystyssä. :) Ennen tekaririemuja vihoviimeinen muistutus toisesta iloisesta asiasta: Blogin synttäriarvontaan voi osallistua sunnuntai-iltaan saakka. Arvon palkinnon, Finnish Design Shopin lahjakortin, klo 19. Voit osallistua täällä

Iloista viikonvaihdetta! Voikaahan pulleasti!

Loppuun vielä tooosi vakuuttava katse. Kyllä. Kannattaa osallistua. Ja voida pulleasti. ;)







Mintunmustaa voi seurata ihan tosta noin vain myös Instagramissa ja Facebookissa.
 

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Arjen kuvahaaste 5/5: Mahtuu!







Terve taas arjesta. Työpäivän jälkeen kävin asioilla ja naapurin kanssa lenkillä. Illan palikkatestinä oli mahduttaa RK // DESIGNin Cross-printti kehykseensä. Reteästi vain saksilla menemään, kun ei ollut leikkuria eikä kärsivällisyyttä. ;) Mutta hyvä tuli. Huh.

Viimeinen haastamani tyyppi on kuka vain, joka jutun itselleen sopivaksi kokee. Kerro siis arjestasi viiden päivän ajan kuvin ja sanoin. Mun mielestä voi hyvin olla vähän juhlaakin mukana, jos sattuu kohdalle. :) 

Arvontaan voi osallistua sunnuntai-iltaan saakka. Jee!

Iloista viikkoa!

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Arjen kuvahaaste 4/5: Murmur ja jäälatte




Eilisillan äiti-itkuisen kotiinpaluun jälkeen koko päivän päällä ollut, armoton ärsyketutus päättyi vihdoin, kun sai vääntäydyttyä iltalenkille ja haettua jo aamulla kaivattua kahvimaitoa. Piti odottaa kuumin ja valoisin aika, kun oli muka liian likainen tukka eikä mitään päällepantavaa. Lenkille... Hmm. ;D Otin sitten päiväunet muiden iloitessa auringosta ulkona. Vitsi, mikä ihana kesämeteli kadulta kuului. :) No, nyt jäälatte (ulkona tuli kuuma) on onneksi iskeytynyt systeemiin, uusi objektiivi saatu toimimaan ja räpsäisty teille pari kuvaakin tällä 45-millisellä. En vieläkään tajua, mitä onnistuin tekemään väärin. Lähdin nimittäin pääsiäisreissuun ilman kameraa tilanteessa, jossa mikään objektiiveistani ei keskustellut rungon kanssa. Lahja kai tämäkin.

Enkös muuten ookin selvästi jo teininä tiennyt, mitkä ovat mun sävyjäni? Tässä kotikotoa kantamani, äidille 13-vuotiaana tilauksesta kutomani harmaa-mustat poppanat, ja ensin harjoitukseksi omilla lemppariväreilläni vääntämäni oranssi.




Kuka haluaa? Mummon 1951 suunniteltu Vuohet viidassa -ryijy ei sitten kuitenkaan tule jäämään mulle matoksi. Sen verran on keltainen tähän talouteen. Olin jo niin innoissani ajatuksesta, että saisin ilman tekemisen vaivaa ryijymaton. No, eihän mulla tietty edes ole nyt tilaa matolle, mutta siis niin ku.






Musta vähän tuntuu, että nyt Siri ja minä ja toinen latte hankkiudutaan yksissä tuumin siihen tilaan, ettei unille mennä tänään ajoissa ja huomenna väsyttää. ;) Siitä huolimatta silmät auki kohti uutta työviikkoa ja Mummokerhon ulkomaanmatkaa!

Arkihaasteen saa tänään Hanna Pisaroita-blogista. Ja osallistukaahan arvontaan. Viikon päästä joku saa Finnish Design Shopin lahjakortin. Ja karkkia, niinhän mä taisin luvata. ;)


Biitsillä


























Kävimme eilen ajelemassa ja kurkkimassa kevättä Himangan ja Lohtajan rannoilla. Eipä meinannut puhelimen kamera käsittää tuota sinisyyttä. Aurinkoenergia tuli todella tarpeeseen, kun ilta piti viettää junassa. Onneksi on vielä päivä vapaata, ja oma koti tässä sylissä. Iloista oloa, ihmiset!


sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Arjen kuvahaaste 3/5: Voihan virnistys


Kotikodin kaapeista tongittua: Mun ja äidin hampaat. :D 
Mun vuodelta 1987 ja äidin muotti reilut 20 vuotta myöhemmin.
Jokohan nuo lopultakin joutaisivat roskiin? ;)






Tänään haastan Heinin kertomaan viikostaan viiden päivän ajan. Tämä tyttö hyppää kohta junaan. Onkohan VR:llä edelleen voimassa se hassu tarjous "piccolo-kuohuviini ja vaahtokarkit 3 €"? Torstai-iltana se ilahdutti kummasti väsyneen matkaajan mieltä. ;)

Mahdan toistaa itseäni, mutta silti: Muistakaahan arvonta. :)

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Arjen kuvahaaste 2/5: Hirviöpullaa


:D Piti tulla tällaisia...


http://www.momalwaysfindsout.com/2013/02/easter-bunny-shaped-rolls/

...mutta tulikin tällaisia:




Melkein samanlaisia! Ihania hirviökaneja. :D Tein yhden vaarattomaksi kiskomalla siltä ensimmäisiksi suupaloiksi korvat irti. Raakaa. ;) Onneksi leivoin myös harmittomampaa pullaa, siis ilman sarvia ja hedelmiä. Kohta kahvitellaan, kunhan veli perheineen saapuu. Terveiset aurinkoiselta, mutta hui, miten tuuliselta Keski-Pohjanmaalta!





Pääsiäisnoidilta saatuja. :)


EDIT: Unohtui aivan laittaa haaste eteenpäin. Öö, laitetaanpas vaikka pirteälle Marjukalle. Tervetuloa kertomaan arjestasi viiden päivän ajan.


P.S. Vähän alkaa olla kameraa ikävä tän kännyn kanssa suhaillessa...
P.P.S. Osallistukaa, osallistukaa! Arvontaan. Palkintona Finnish Design Shopin lahjakortti.